EVO ali STI?

Zanimivo in koristno znanje

EVO ali STI?

EVO
13
18%
STI
61
82%

Skupaj glasov: 74

Uporabniški avatar
Boris
Uporabnik foruma
Prispevki: 108

Odgovor Avtor: Boris » 06. Februar 2012, 00:16

danci1973 napisal/-a:22B-STi - kar se mene tiče, je to 'to'.

Škoda, da imajo volan na napačni strani.

D.
na rallycarsforsale je ena kjer ponujajo predelavo za dodatnga jurčka.
vse skupi te pride okol 40k€ :-)
If in doubt... flat out!!!
~Colin McRae

Subaru je edini avto, ki ima 6. zvezdic

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 06. Februar 2012, 00:30

Boris napisal/-a:
danci1973 napisal/-a:22B-STi - kar se mene tiče, je to 'to'.

Škoda, da imajo volan na napačni strani.

D.
na rallycarsforsale je ena kjer ponujajo predelavo za dodatnga jurčka.
vse skupi te pride okol 40k€ :-)
Uhh... Pol pa raje investiram v Legacy 3.0 Spec B + custom Twin Turbo... ;-)

Pa še mi ostane za kako leto za tankat.

D.

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 06. Februar 2012, 08:59

Prej sem imel wrx 2004 in razlika do sti 2008 je res opgromna. Predvsem je 2008 bolj kontrolirana, saj zadek lepo odnese. Če greš v ovinek na ostro, se pojavi nekaj podkrmiljena in na suhem asfaltu tudi nekaj skoka iz smeri, ki pa je lahko pričakovan in obvljadljiv z left foot braking.
Nisem še vozil evota in se menim za poizkušnjo vožnjo. Poznam ljudi, ki ga imajo in so z njimi zadovlnji. Glavna stvar pri evotu, ki lastnike zelo moti je to, da ima premajhen rezervoar kar pomeni, da je kar naprej na črpalki. Evo ima rezervoar za gorivo samo 50l, impreza pa 60l.
Ko sem kupoval nov avto leta 2008, je bil v igri tudi evo. Toda zamujali so s prihodom na trg in verzija z dsg menjalnikom je bila pretežka in anemična (6,1 s do 100) brez nekih predelav, ki pa zmanjša življensko dobo motorja in menjalnika.
Momentna karakteristika impreze 08 se je z vgradnjo PPP Prodrive bistveno izboljšala in bi jo vsakemu lastniku priporočil. Drugače pa z imprezo nimam težav in tudi zato grem moj glas k imprezi.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 06. Februar 2012, 09:04

irCAR81 napisal/-a:Če nima duše, ne more spustit duše. Kar se mene tiče je to +
Če boš ostal na serijski opciji potem je ne bo, če bo pa non stop dodelavan kot je v navadi pri STI-jkah pa tudi lahko zaropota, vem namreč za enega veseljaka ki ima devetko v naših koncih in je tudi pri 60-70.000 motor na generalni.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 06. Februar 2012, 10:25

Kar se tiče katero Imprezo, ki bi imel je 22B. Vendar, ker je to ena sama rariteta in bi jo samo gledal in božal v garaži (otroc bi imeli dead line dva metra :-) ) in ne bi pristno užival na kaki gorski cesti, ker bi se mi jo zdelo škoda. Odpade :).

STO vs EVO...slednjega še nisem vozil tako da nisem referenca za ugotavljanje. Lahko pa povem naslednje. Se strinjam z Dawetom glede natančnosti volana, povratne informacije. Tudi meni se zdi dokaj nenatančen nudi premalo občutka pa ga ne primerjam z EVO-m.
Kar se tiče lege STI...šele po dveh letih sem doumel, da za naše ceste, ki so kot veste, slabe najbolj ustreza kakšen kompletek od angležev. Vse kar je trdo in nekaj nastavljivo se mi zdi bolj kot ne brca denarja stran...
Sploh, če pomislimo za kam so ti avti narejeni. Bolj, ko je cesta grda in usrana bolj se v tem avtu počutiš.
Pripombe imam tudi glede vzvojne čvrstosti karoserije (ne govorim o avtu, ki bi bil sploh kdaj karamboliran)...če bi jo še imel bi jo dal pošvasat (hec). Ne vem kako je to pri EVU...

Kot velik plus pa ji štejem, da ima boxer motor predvsem zaradi zvoka , moči, ki jo podaja, same trakcije, vsakodnevne uporabnosti in pa kot varčen avto, če se z njim (slučajno) voziš po omejitvah.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma
Prispevki: 1144
Kraj: Zraven soseda

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 06. Februar 2012, 10:40

Vprašanje ....ali paše v tak avto armatura iz limota 98+?

http://www.pistonheads.com/sales/3572743.htm

Oz. ali je to sploh euro 2 motor :-) , ker drugače je tole drek za prpelat.

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 06. Februar 2012, 10:59

Ja vem, samo .. če bi dobil direktive za motor .. da je euro 2 .. potem bi šlo, samo nikjer ne najdem če je to sploh to.
Husky .. kje se je pa tvoj post zgubu?
Drugače ostane v izboru le še l.95 STI 555 http://www.pistonheads.com/sales/3489191.htm ... sploh zaradi krajšega prenosa

Uporabniški avatar
HuskY
Uporabnik foruma
Prispevki: 452
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Odgovor Avtor: HuskY » 06. Februar 2012, 11:03

lol nvem kje je.

uglavnm ker je avto JDM, so tut številke šasije jdm. Se že tuki zatakne.

kako pa danes to laufa, pa nevem. Nisem več na tekočem.

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 06. Februar 2012, 11:10

Z ciframi sem imel na oldiju enake probleme ( premalo številk) ... odvisno kok komplicirajo, na lpp je drekal, pa da bi moral nove nasekat .. pri Španu, je pa pol dopisal spredaj nule in je bilo. :D

Ma drek je z tole P1, edin če naredim 'menjavo karoserije' na lpp od ene naše tu kupljene 1.6 :D, pa rečem da so pod 4 vrata šteli še prednjo in zadnjo haubo :lol:

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 06. Februar 2012, 11:16

TORA! TORA! TORA! napisal/-a:Z ciframi sem imel na oldiju enake probleme ( premalo številk) ... odvisno kok komplicirajo, na lpp je drekal, pa da bi moral nove nasekat .. pri Španu, je pa pol dopisal spredaj nule in je bilo. :D

Ma drek je z tole P1, edin če naredim 'menjavo karoserije' na lpp od ene naše tu kupljene 1.6 :D, pa rečem da so pod 4 vrata šteli še prednjo in zadnjo haubo :lol:
Kej tazga sm že jst študeru.....in pršou do ugotovitve da pride prevoz in pa davek mal preveč.......ppogeld stroškov predelave na LHD. :?

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 06. Februar 2012, 11:35

A da bi se pa s tujimi tablcami vozu pa ne smeš?
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 06. Februar 2012, 11:38

Predelava na LHD .... pač kupit moraš en kompleten avto, pa se potem v garaži igraš. Pomoje če si priden, narediš v enem tednu.

Prevoz tudi ni spet tak špon, sem našel mojstra, ki za 500-700e prpele vozn avto.

@tuje table..lahko se, dokler ne poteče :D

Uporabniški avatar
subi4x4
Uporabnik foruma
Prispevki: 759
Kraj: Podljubelj
Kontakt:

Odgovor Avtor: subi4x4 » 06. Februar 2012, 11:41

http://www.subaru-slo.net/userpix/105_subievo_1.jpg

lahko povem razliko med tema dvema, moja ni stock, prav tako pa tudi evo 9 mr ni, oba naj bi imela okrog 370 hp...
...sedenje v evotu je neprimerno bolje, ker so sedeži 10x boljši, podobni kot v 2002 bugeye, volan se mi zdi pri evotu malenkost bolj direkten in manjši, tako da je lažje vozit, sama notranjost je v stijki neprimeno boljša, lepša...
..glede performansov...stijka vleče že od nizkih obratov in tu se tudi pozna ogromen navor, medtem ko evo bolje pospešuje nad 6krpm, ampak takrat mi že menjamo v višjo :lol: , sama vožnja je podobna, mogoče malenkost drugačna zaradi drugačnih interpretacij in nastavitev navorov v različnih setupih, recimo naš dccd in lock, je boljši kot setup snow v evotu, testirano na ljubelju..glede zavor ima evo spradaj malo manjše , ampak so odlične v obeh primerih, sem pa opazil da pri polnem pospeševanju iz dolgih ovinkov evo boljše porazdeli moči na kolesa in ne popravlja toliko kot sti...
...zvok, tukaj ni dileme(zmagamo), evo ima podoben zvok kot focus rs, seveda je govora o zamenjavi kompletnega izpuha...
...tuning potencial...pri stijki...pumpa, šobe, izpuh, blowoff,remap cca.360+
evo...pumpa, izpuh, blowoff,remap cca. 360 + , je pa tukaj problematičen menjalnik saj je v evotu 6 pr....približno isti strošek tuninga za približno enake konje...

na splošno, sta oba odlična, vsak ima svojo posebnost, tudi lepoto, evo mi je lepši oblikovno in vsak svoje slabosti...tukaj je bilo govora o predelanih avtih, ker original mr je poraz proti stiju...moje mnenje....so pa sosedje kar debelo gledali kaj počnem s takimi stroji:)
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.

Uporabniški avatar
subi4x4
Uporabnik foruma
Prispevki: 759
Kraj: Podljubelj
Kontakt:

Odgovor Avtor: subi4x4 » 06. Februar 2012, 11:47

aja, pozabil...pa velik minus pri evotu je zajla za gas, kjer pri normalni vožnji čudno cuka avo, ko spustiš gas....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 06. Februar 2012, 11:54

subi4x4 napisal/-a:aja, pozabil...pa velik minus pri evotu je zajla za gas, kjer pri normalni vožnji čudno cuka avo, ko spustiš gas....
Mogoče posledica tuninga ali je bilo tudi prej tak?

Drugače je pa dejstvo (nisem si sam zmislil, lahko potrdi vsak tuner iz UK, ki dela na obeh): evo za enake performanse potrebuje več konjev od STI. Govora je o 40-50.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov