Forester - škripanje podvozja

Subarujev predstavnik razreda SUV
gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Forester - škripanje podvozja

Odgovor Avtor: gore » 14. Avgust 2007, 20:21

Pred kakšnim mesecem je bilo pri mojem Foriju potrebno zamenjati oba stabilizatorja, saj je škripalo, da je bilo joj ... :twisted:

Danes pa zagledam nekaj kapljic olja/masti na tleh, kjer običajno počiva moj Fori. Glej zlomka, na prvi pogled ni nič videti. Ko pa malo bolje pogledam, pa vidim, da pušča tista guma (manšeta?) na koncu roke (traverse link). Prilagam sliko. Zadeva ni videti kritična, kolega pa očitno svoje prašnike preklada po Istri, saj se ne oglasi ...
Da slišim še vaše mnenje - predvsem koliko časa bo tole še zdržalo. Tako na oko bi rekel, da je kar nekaj masti steklo ven.

http://www.subaru-slo.net/userpix/49_podvozje_1.jpg

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2554

Odgovor Avtor: cheno » 14. Avgust 2007, 21:10

kakor je razvidno iz slike(ni ravno velika ;-) ) ti kažeš na mesto kjer je roka vpeta v šasijo, tam nima kaj puščati, tam je silen blok.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 14. Avgust 2007, 21:44

upam, da si menjal samo gume na stabilizatorjih,... in ne kompletnih ($$$$);

za bušing je že Cheno povedal...

preglej še menjalnik.
Fiat.
Brez panike.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 15. Avgust 2007, 07:24

Šele sedaj vidim, da sem naredil premajhno sliko - pa saj imate dobre oči :D

Tam, kjer je roka vpeta v šasijo, je ena guma. Piše "Stopper rubber". In jaz imam občutek, da gre za to, saj je tam mastno. Nad tistim itak ni nič takšnega (je pač šasija), pa tudi olje ni, je bolj mast. Sem pa predebel - ali pa avto prenizek (se bolje sliši), da bi glavo porinil bolj notri.

Dodajam sliko - upam, da se bolje vidi. Tam kamor gre puščica, je očitno ena guma. In v sosednjem dokumentu (Travese link.pdf) piše tudi (pri Inspections): "Check the rear bushing for oil leaks." Torej tam očitno nekaj lahko pušča.

Hja - stabilizatorja res nisem menjal - sem včeraj nerodno napisal. Ne vem pa, kako se zadevi reče - tisto, kar je obkroženo in gre na stabilizator. Zadeva ni draga - 2x material in delo je pod 50 evrov (seveda pri kolegu).http://www.subaru-slo.net/userpix/49_roka_1.jpg

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. Avgust 2007, 07:29

Preveri manšeto homokinetičnega zgloba...

D.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 16. Avgust 2007, 09:53

Mehanik moje rakete se je vrnil in prejle sva dvignila konja. Potrdil je moje domneve, da pušča tam pri številki 7. Je pa res, da je bil tudi on presenečen, da je tam notri mast. Zato je poklical nekoga, ki obnavlja roke in mu je potrdil, da to pri nekaterih avtomobilih (sicer redkih) obstaja.
Sklep - naj se vozim naprej, saj sem sedaj na istem kot lastniki ostalih vozil :shock:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 16. Avgust 2007, 10:32

gore napisal/-a:tisto, kar je obkroženo in gre na stabilizator. Zadeva ni draga - 2x material in delo je pod 50 evrov (seveda pri kolegu).http://www.subaru-slo.net/userpix/49_roka_1.jpg
Za legacyja 1990 to stane 50eurov kos :?

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 16. Avgust 2007, 10:54

Menda je kompatibilen z Mazdinim 323 delom, kjer je ustrezno ceneje ...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 16. Avgust 2007, 11:13

zanimiv podatek... :D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 16. Avgust 2007, 11:21

tist k je obkrožn, stabilizator, jst sm menjavu oba, nej bi tut od nekega roverja pasal...nardil so mi jih po naročilu pr vargalant-u na vrhnki, za use skupi sm dau 62€, se pravi 2 stabilizatorja, materijal, delo :-) brez auta pa cca. 3h.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 16. Avgust 2007, 11:26

mcwaso napisal/-a:tist k je obkrožn, stabilizator, jst sm menjavu oba, nej bi tut od nekega roverja pasal...nardil so mi jih po naročilu pr vargalant-u na vrhnki, za use skupi sm dau 62€, se pravi 2 stabilizatorja, materijal, delo :-) brez auta pa cca. 3h.
No - pri meni je bilo tako - pripeljal, snel bicikel dol, predal ključe, se odpeljal v Kam. Bistrico in se vrnil. Fant je hotel 48 evrov, pa sem dal 50.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Re: Forester - podvozje

Odgovor Avtor: pilgrim » 27. Marec 2009, 19:05

gore napisal/-a:Pred kakšnim mesecem je bilo pri mojem Foriju potrebno zamenjati oba stabilizatorja, saj je škripalo, da je bilo joj ... :twisted:
to je edino, kar sem našel ...

torej; pri vožnji preko ležečih policajev ali drugih večjih neravnin mi zaškripajo amortizerji (vsaj mislim, da so oni), kar precej in neprijetno. kak nasvet?

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 27. Marec 2009, 19:41

gore napisal/-a:Mehanik moje rakete se je vrnil in prejle sva dvignila konja. Potrdil je moje domneve, da pušča tam pri številki 7. Je pa res, da je bil tudi on presenečen, da je tam notri mast. Zato je poklical nekoga, ki obnavlja roke in mu je potrdil, da to pri nekaterih avtomobilih (sicer redkih) obstaja.
Sklep - naj se vozim naprej, saj sem sedaj na istem kot lastniki ostalih vozil :shock:
Jaz bi se vozil. Ni mi jasno kam je tam spravljena mast. Na sliki zgleda isto kot za Legacya, pa nisem pri sebi opazil nobene masti, tudi takrat ne, ko sem zadevo menjal.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 27. Marec 2009, 19:42

Tud jst zadnje čase opažam, da mi pr vožnji čez neravnine neki škripa zadaj... Od kje točno prihaja škripanje še nisem odkril - najprej sm mislu, da so vrata prtljažnika, ampak kot kaže gre najverjetneje tud pr men za težave s stabilizatorji. Mam tko namen v naslednjem tednu enkrat obiskat mehanika, pa ga bom še o tem povprašal...

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Re: Forester - podvozje

Odgovor Avtor: bajker » 30. Marec 2009, 23:13

pilgrim napisal/-a:to je edino, kar sem našel ...

torej; pri vožnji preko ležečih policajev ali drugih večjih neravnin mi zaškripajo amortizerji (vsaj mislim, da so oni), kar precej in neprijetno. kak nasvet?
Edino kar ti lahko rečem je to, da se sprijazni, kot sem se jaz že kaki dve leti nazaj. Kaj drugega mi ni preostalo, ker mi nihče ni vedel kaj pametnega povedati. Mogoče ti je kaj v uteho da nisi sam :-).
Če pa boš kaj ugotovil, se pa seveda priporočam.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov