Pogosto zastavljena vprašanja

Registracija uporabniškega računa in prijava na forum

Zakaj je potrebna registracija?
Ker se je tako odločilo osebje foruma. Registracija vam omogoča dostop do nekaterih delov foruma in tudi dodatnih funkcionalnosti, ki obiskovalcem niso dostopni (npr. objavljanje prispevkov, nastavitev avatarja, pošiljanje zasebnih sporočil, prejemanje sporočil ostalih uporabnikov, članstvo v uporabniških skupinah, itd.) Registracija uporabniškega računa na subaru-slo.net je preprosta in brezplačna.
Na vrh
Kaj moram vedeti pred registracijo uporabniškega računa?
V izogib morebitnim nepotrebnim zapletom oz. težavam pri uporabi foruma, se pred registracijo podrobno seznanite s "Pravili in pogoji uporabe foruma subaru-slo.net".
Na vrh
Ne morem registrirati uporabniškega računa.
Če imate težave z registracijo, se obrnite na administratorja foruma.
Na vrh
Pozabil sem geslo!
Brez skrbi, sistem vam lahko dodeli novo geslo. Obiščite stran za prijavo in kliknite na "Pozabil sem geslo", ter sledite navodilom.
Na vrh
Zakaj se ne morem prijaviti?
Najpogostejši vzrok za zavrnitev prijave je napačno uporabniško ime ali geslo, zato se najprej prepričajte, da ste oboje vnesli pravilno. Če prijava še vedno ni možna, pobrišite vse piškotke na forumu in poskusite znova. Če imate s prijavo še vedno težave, kontaktirajte administratorja foruma.
Na vrh
Že pred časom sem se registriral, a se naenkrat ne morem več prijaviti?!
Pravila tega foruma zahtevajo, da vsi registrirani uporabniki v roku treh mesecev od registracije objavijo svojo kratko predstavitev. V kolikor tega niste storili, je osebje foruma najbrž izbrisalo vaš uporabniški račun. Če se je to zgodilo, se ponovno registrirajte in bodite bolj aktivni na forumu.
Na vrh
Želim izbrisati svoj uporabniški račun, spremeniti svoje uporabniško ime ali spremeniti svoj elektronski naslov.
Za izbris uporabniškega računa, spremembo uporabniškega imena ali spremembo elektronskega naslova, je potrebna odobritev administratorjev foruma.
Na vrh

Zasebnost in varnost

Katere podatke hrani subaru-slo.net?
Na spletnem forumu subaru-slo.net shranjujemo naslednje uporabnikove informacije:
  • IP naslov(e) s katerih uporabnik dostopa do foruma;
  • Naslov elektronske pošte;
  • Druge podatke, ki jih uporabnik preko spletnih obrazcev vpiše na lastno željo.
Na vrh
Ali lahko subaru-slo.net posreduje moje podatke tretjim osebam?
Podatke bo subaru-slo.net razkril samo v primeru, če bodo to od njega zahtevali pristojni državni organi.
Na vrh
Kako naj zaščitim svoje geslo?
V nasvetih za varno rabo interneta priporočajo, da izberite geslo, ki ga ni lahko uganiti. Naj bo daljše od 8 znakov, vsebuje naj male in velike črke, številke in ločila. Ne uporabljajte enakega gesla na več različnih spletnih straneh, saj to povečuje možnosti morebitnih zlorab. Nikomur ne zaupajte svojega gesla in ga ne shranjujte v bližini svojega računalnika.
Na vrh
Ali lahko osebje subaru-slo.net od mene zahteva, da jim posredujem svoje geslo?
Ne! Nihče od osebja foruma ali upravljavcev spletnih strani vas ne bo pod nobenim pogojem legitimno vprašal za vaše geslo. Če se vam to zgodi, o tem nemudoma obvestite administratorja foruma!
Na vrh
Ali lahko osebje subaru-slo.net bere zasebna sporočila uporabnikov?
Ne. Programska oprema phpBB osebju foruma ne omogoča branja zasebnih sporočil uporabnikov, razen v primeru, ko prejemnik zasebnega sporočila prejeto sporočilo označi kot neprimerno in ga prijavi osebju foruma. V tem primeru bo osebje vsebino spornega sporočila preučilo in v primeru ugotovljene kršitve zoper pošiljatelja ukrepalo v skladu s pravili foruma.
Na vrh

Uporabniške nastavitve

Kako spremenim svoje nastavitve?
Vaše nastavitve so shranjene v podatkovni bazi. Če jih želite spremeniti, obiščite stran "Moja nadzorna plošča". Povezavo do nje najdete v zgornjem desnem kotu, če kliknete na svoj vzdevek.
Na vrh
Čas foruma ni pravilen.
Čas foruma lahko spremenite na svoji nadzorni plošči. Če imate pri nastavljanju težave, se obrnite na administratorja foruma.
Na vrh
Kako svojemu uporabniškemu imenu dodam sličico (avatar)?
Sličico (avatar) si lahko nastavite na svoji nadzorni plošči. Sliko ustrezne velikosti boste morali naložiti iz svojega računalnika.
Na vrh
Kako svoji objavi dodam podpis?
Če želite svojemu prispevku dodati podpis, ga morate ustvariti na vaši nadzorni plošči. Ko podpis nastavite, na obrazcu za objavo novega prispevka izberete možnost "Dodaj podpis". Podpis lahko v nastavitvah svojega profila izberete tudi kot privzeto možnost - v tem primeru bo podpis samodejno dodan vsem vašim prispevkom.
Na vrh
Kako preprečim vidnost uporabniškega imena na seznamu prisotnih uporabnikov?
V vaši padzorni plošči pod "Nastavitve foruma" izberite možnost "Skrij prisotnost". Skriti uporabniki so kljub temu vidni osebju foruma.
Na vrh

Objavljanje prispevkov na forumu

Kako ustvarim novo temo ali objavim odgovor?
Za objavo na forumu subaru-slo.net se morate registrirati. Za objavo nove teme kliknite gumb "Nova tema". Če želite objaviti odgovor, kliknite gumb "Odgovori".
Na vrh
Kako uredim ali izbrišem objavo?
Osebje foruma je izbralo nastavitev, da lahko uporabniki izbrišejo ali urejajo svoje prispevke dokler nekdo drug ne objavi odgovora oz. v roku maksimalno 10 minut po oddaji vašega prispevka. Kasneje sistem urejanje samodejno onemogoči.
Na vrh
Kako ustvarim anketo?
Na obrazcu za objavo nove teme izberite možnost "ustvari anketo". V ustrezna okna vstavite naslov in vsaj dve vprašanji, pri čemer se prepričajte, da je vsako vprašanje vpisano v svojem polju. Pod "Možnosti na uporabnika" lahko določite tudi koliko vprašanj lahko uporabnik med glasovanjem izbere, časovno omejitev ankete (izberite 0 za nedoločeno trajanje) in možnost, da lahko uporabniki svoj glas spremenijo oz. popravijo. Omejitev posameznih možnosti pri anketi določi administrator foruma.
Na vrh
Zakaj do nekega foruma ne morem dostopati?
Nekateri deli foruma imajo omejitev dostopa samo za določene uporabnike ali skupine uporabnikov. Dostop uporabnikom omogoča vodja skupine ali administrator foruma.
Na vrh
Zakaj sem prejel opozorilo?
Opozorilo prejme uporabnik, ki krši "Pravila in pogoje uporabe foruma subaru-slo.net". V kolikor se s pravili foruma ob registraciji niste dovolj dobro seznanili, je sedaj primeren čas da to storite.
Na vrh
Kako lahko prijavim neprimeren prispevek?
Če menite, da je vsebina prispevka v nasprotju s pravili foruma, lahko prispevek prijavite osebju foruma. Gumb za prijavo prispevka ali zasebnega sporočila se nahaja v desnem zgornjem kotu prispevka.
Na vrh
Čemu pri objavljanju služi gumb "Shrani"?
Gumb shrani vam omogoča, da nedokončan prispevek shranite in ga kasneje dopolnite ter objavite. Za ponovno naložitev shranjenega prispevka obiščite svojo nadzorno ploščo.
Na vrh
HTML in BBKoda
Objava HTML-ja na tem forumu ni mogoča. Oblikovanje, ki ga omogoča HTML, je nadomeščeno z uporabo BBKode. BBKoda je posebna izboljšava HTML-ja, ki ponuja večji oblikovni nadzor nad določenimi deli prispevka.
Na vrh
Kaj so smeški?
Smeški so majhne podobe, ki se uporabljajo za izražanje čustev. Celoten seznam smeškov lahko vidite na obrazcu za pošiljanje. Ne uporabljajte jih prekomerno, saj lahko prispevek tako hitro postane neberljiv in s tem moteč za druge uporabnike.
Na vrh
Kaj so "globalna obvestila", "razglasi" in teme z oznako "ne prezri"?
To so teme, ki jih objavi osebje foruma in vsebujejo za vas pomembna obvestila in informacije, zato jih preberite.
Na vrh
Zakaj so nekatere teme zaklenjene?
Osebje foruma lahko zaradi različnih razlogov nekatere teme zaklene. V zaklenjenih temah uporabniki ne morejo več odgovarjati na sporočila.
Na vrh

Priponke

Ali lahko objavljam tudi slike?
Da, na forumu lahko kot priponke prispevku objavite slike in jih objavite.
Na vrh
Zakaj ne morem dodati priponk?
Dovoljenja za priponke so dodeljena glede na vrsto foruma ali pa glede na stopnjo uporabnika. Administrator foruma morda ni dovolil dodajanja priponk na forumu, na katerem ste, ali pa je ta možnost dovoljena le določeni skupini uporabnikov.
Na vrh

Piškotki

Kaj so piškotki?
Piškotki (ang. Cookies), so majhne tekstovne datoteke, ki jih programska oprema foruma naloži med začasne datoteke spletnega brskalnika na uporabnikovem računalniku. Piškotki ne beležijo uporabnikovih osebnih podatkov, vsebujejo pa informacije, ki so potrebne za izboljšanje uporabniške izkušnje (npr. prijava na forum, izbira nastavitev foruma, sprememba velikosti črk in pisave, upravljanje z naročninami, ipd.).
Na vrh
Ali forum subaru-slo.net uporablja piškotke?
Da, forum subaru-slo.net uporablja piškotke, saj so nepogrešljivi za njegovo pravilno delovanje.
Na vrh
Kako lahko izključim piškotke?
Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj spletni brskalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na vaš računalnik. Za več informacij o nastavitvah piškotkov obiščite spletno stran razvijalca vašega brskalnika ali pa uporabite spletno iskanje.
Na vrh
Čemu služi možnost "izbriši vse piškotke"?
Možnost "izbriši vse piškotke" izbriše vse piškotke, ki vam jih je dodelil forum. Piškotki lahko včasih povzročijo določene težave, npr. pri prijavljanju ali odjavljanju, zato vam bo brisanje piškotkov morda pomagalo pri odpravi težave.
Na vrh

Zasebna sporočila (ZS)

Ne morem poslati zasebnega sporočila!
Pošiljanje zasebnih sporočil je dovoljeno samo članom nekaterih uporabniških skupin na forumu.
Na vrh
Prejel sem nezaželeno (spam), neprimerno, žaljivo ali grozeče zasebno sporočilo!
Zelo nam je žal, da se je to zgodilo. V kolikor so sporočilu dodane zunanje povezave (linki) ali morebitne priponke, jih ne odpirajte in ne klikajte na njih!, sporočilo pa nemudoma prijavite osebju foruma s klikom na gumb, ki ga najdete v desnem zgornjem kotu sporočila! Osebje foruma bo zoper pošiljatelja takega sporočila ustrezno ukrepalo.
Na vrh

Uporabniški nivoji in skupine

Kdo so Administratorji?
Administratorji so skrbniki foruma. Imajo največjo stopnjo nadzora nad celotnim forumom, lahko nadzorujejo njegovo delovanje, vključno z nastavljanjem dovoljenj, izključevanjem uporabnikov, ustvarjanjem uporabniških skupin, moderatorjev, itd.
Na vrh
Kdo so Moderatorji?
Moderatorji so uporabniki, ki nadzorujejo delovanje foruma, usmerjajo in spodbujajo uporabnike h kulturni in dostojni razpravi ter skrbijo da uporabniki pri uporabi foruma upoštevajo forumska pravila. Moderatorji imajo dovoljenje, da prispevke zaklenejo, odklenejo, premaknejo, razdelijo ali izbrišejo prispevke ali teme na forumu, ki ga moderirajo.
Na vrh
Kaj so uporabniške skupine?
Vsi uporabniki foruma so glede na njihova dovoljenja razdeljeni v uporabniške skupine. Uporabnik lahko hkrati pripada več skupinam. Uporabniška imena članov, ki pripradajo nekaterim skupinam, so lahko prikazana v različnih barvah.
Na vrh
Kje se nahajajo uporabniške skupine in kako se kakšni priključiti?
Seznam uporabniških skupin lahko vidite pod povezavo "Uporabniške skupine", ki se nahaja na vaši nadzorni plošči. Če je skupina odprta, se ji lahko pridružite s klikom na ustrezen gumb. Če skupina zahteva dovoljenje, lahko s klikom na ustrezen gumb zaprosite za članstvo. O vašem članstvu bo odločil vodja skupine.
Na vrh
Kaj je povezava "Ekipa"?
Na tej povezavi najdete seznam osebja foruma, ki vključuje administratorje in moderatorje foruma.
Na vrh

Iskanje po forumih

Kako lahko preiščem forum oz. forume?
V iskalnik vpišite želeno besedo. Da bi čimbolj definirali iskalne pojme in dobili bolj uporabne zadetke, uporabite dodatne možnosti, ki jih iskalnik ponuja.
Na vrh
Zakaj je moje iskanje brez rezultatov?
Iskano geslo je bilo verjetno preveč splošno in je posledično vključevalo veliko splošnih pojmov, ki jih forum nima zabeleženih. Pri iskanju bodite bolj natančni.
Na vrh
Zakaj je odgovor na moje iskanje zgolj prazna stran!?
Rezultat vašega iskanja je preveč zadetkov za zmožnosti spletnega brskalnika. Bolj natančno definirajte iskan pojem in forume, ki naj bodo preiskani.
Na vrh
Kako poiščem določene uporabnike?
Obiščite povezavo "Uporabniki" in kliknite na povezavo "Najdi člana".
Na vrh
Kako najdem svoje objave in teme?
Vaše prispevke lahko najdete tako na vaši nadzorni plošči pod povezavo "Poišči uporabnikove prispevke", kot tudi na strani vašega profila. Če želite poiskati vaše teme, uporabite iskalnik in vpišite različne možnosti.
Na vrh

Naročnine na teme in zaznamki

Kakšna je razlika med zaznamki in naročninami na teme?
Določanje zaznamkov je na forumu precej podobno kot na spletnem iskalniku. O morebitnih nadgradnjah niste obveščeni, vendar se lahko kasneje zopet vrnete na zaznamovano temo. Če pa se boste na določeno temo naročili, pa boste o nadaljevanju razprave v naročeni temi, dobili obvestilo.
Na vrh
Kako se naročim na temo?
Na temo se naročite s klikom na povezavo v menuju "Orodja za temo", ki se nahaja na dnu ter na vrhu teme. Odgovarjanje na temo z označeno opcijo "Obvesti me, ko bo objavljen odgovor" vas naroči na temo.
Na vrh
Kako se naročim na forum?
Za naročnino na določene forume kliknite na povezavo “Naroči se na teme v tem forumu”, ki se nahaja na dnu strani pred vstopom na temo.
Na vrh
Kako svojo naročnino odstranim?
Za odstranitev vaših naročnin pojdite na vašo Uporabniško Nadzorno Ploščo in sledite povezavam do vaših naročnin.
Na vrh

O forumu subaru-slo.net

Kdo je ustvaril ta forum?
Forum deluje na platformi phpBB3, ki je avtorsko delo phpBB Group. Javnosti je na voljo pod pogoji GNU - General Public Licence. Grafična podoba foruma ter nekatere dodatne funkcije, pa so delo ekipe subaru-slo.net.
Na vrh
Dodatna pojasnila
Za vsa morebitna dodatna pojasnila, prijave težav ter druga pomembna vprašanja smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@subaru-slo.net.
Na vrh