Avtomagazinovi testi Subarujev: 1986-1996

Testiranja vozil Subaru
Odgovori
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6615
Pridružen: 19. April 2006, 09:59
Kraj: Ljubljana

Avtomagazinovi testi Subarujev: 1986-1996

Odgovor Avtor: gorazd0 » 11. September 2007, 01:41

Revija Avtomagazin je izpolnila obljubo izpred dveh let. Na svoji spletni strani so objavili praktično vse avtomobilske teste zadnjih 40 let. Teste, objavljene pred letom 2002 si lahko ogledate brezplačno na njihovi spletni strani.


http://www.adriamedia.si/_img/logos/logo_01.gif


Spodaj pa so zbrani na enem kupu vsi (brezplačni - objavljeni pred letom 2002) testi Subarujevih štirikolesnikov. Linki vodijo do PDFjev - skenov revij. Če vaš računalnik ne omogoča branja PDFjev, si namestite Acrobat Reader - [klkni tu

Vsebina, objavljena na spletnih straneh revije Avto Magazin, je last podjetja AM Ljubljana, d.o.o.


Kar nekaj branja, dokler ne začne snežiti.


Subaru Justy J10 4WD GL (1986)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 19_med.jpg

Hrib je strm in surov. Ceste konec. Oprijem spolzek. Toda tale subaru je okretna reč. Malce večji od Fiatove Pande, po obliki pa skladnejši, za oči ni ravno prepričjiv, češ da zna bit tudi terenc. Ampak pritisk na gumi, ki sproži pogon na vsa širi kolesa, je čudodelen gib: justy se vzpne celo tam, kjer se zdi vožnja sprta z zdravo pametjo.


Subaru Justy J 12 4 WD in J 10 SL (1987)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 54_med.jpg

Japonski avtomobil, katerega masko hladilnika krasi znak s šstimi zvezdicami v elipsi, je Subaru Justy. Na našh cestah je še redek gost, toda obstajajo želje in možosti, da ga bomo pogosteje videvali. V začetku lanskega leta smo vas spoznali z Justyjem J 10 4 WD GL (AM š. 3), kasneje pa so mu nekoliko izboljšali motor in opravili več posegov na karoseriji. Vozili smo tudi izboljšno različico in kasneje še Justy J 10 SL, toda samo s sprednjim pogonom.


Subaru Leone Turismo 4 WD (1987)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 71_med.jpg

Tako je to: slišiš besedo "subaru" in pomisliš na širikolesni pogon. Logično: Fuji Heavy Industries izdeluje štirikolesno gnane Subaruje že okroglih petnajst let. To pomeni več kot poldrugi milijon tako zasnovanih vozil. Resda 4 WD ni izključna domena te hiše; je pa v večni. In povrhu tega imajo pod isto japonsko streho tudi veliko letalskih izkušenj.

Subaru Rex SDX (1988)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 15_med.jpg

Rihardu III. bi se dandanašnji zagotovo udobneje godilo kot v Shakespearovih časih: kraljestvo bi lahko ponujal za Subaru Rex, ne pa za konja, in tako bi vse ostalo poD kraljevskim pečatom. Rex namreč hoče biti kralj med majhnimi avtomobili in to mu - upoševaje nekatere njegove lastnosti - tudi uspeva.


Subaru Leone 1,8 DL 4WD Ranger (1988)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 25_med.jpg

Ime je dolgo in bi utegnilo oznanjati leva (leone), ki se klati (ranger) med zvezdami nekje nad južno poloblo (subaru). A gre k sreči "le" za avtomobil z 1,8-litrskim motorjem, s srednje bogato opremo (DL) in s priključljivim širikolesnim pogonom (4WD). Pri tem ni čisto nič važno, kakša je cesta. Niti to, ali cesta sploh je!


Subaru Justy in Legacy (1989)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 88_med.jpg

Subaru Justy je na cestah že od leta 1983, z brezstopenjskim samodejnim menjalnikom so ga prvič opremili leta 1987, za lansko jesen pa so ECVT ponudili tudi v kombinaciji z 1,2-litrskim motorjem. Subaru Legacy so v Tokiu predstavili januarja letos, evropsko premiero pa je dožvel pred dvema mesecema, na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Zdaj sta se Justy ECVT in Legacy znaša tudi na našh tleh.


Subaru Legacy 2.2 GX 4WD (1989)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 08_med.jpg

Ugibanja so popolnoma odveč. Na subarujih vedno piše, kakšni so in kaj je v njih: znamka, model, velikost motorja, zaloga opreme, štirikolesni pogon in (včasih) - ranger. Ranger pomeni dodatno veselje subaruja do terenskih voženj, pa tudi kombijevsko obliko in temeljito cevasto zaščito njegovega nosu.


Subaru Legacy 1,8 GL 4WD Ranger (1990)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 84_med.jpg

Če bi bil avtomobilizem politika, bi bili Subaruji alternativci. Njihova hotenja so že nekaj let drugačna in vedno sproti sveži. Pa ne zaradi opozicijskih, ampak iz čisto naprednjaških želja.


Subaru SVX 1992 -1
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 63_med.jpg

Model SVX so prvič predstavili že leta 1989 kot prototip na salonu v Tokiu, kjer je zaradi naprednih konstrukcijskih, tehnoloških in oblikovalskih rešitev požel veliko priznanja tako med strokovnjaki, kot tudi med bodočimi kupci. Leta 1991 je bil subaru SVX zrel za serijsko proizvodnjo in poleti so ga ponudili kupcem najprej v ZDA, jeseni pa še na Japonskem. Letos pa ga je Subaru pripeljal tudi v Evropo.


Subaru Legacy Super Station 4WD turbo (1992)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 70_med.jpg

Subaru prisega na štirikolesni pogon. Ponuja ga v celotni avtomobilski paleti, od malega modela rex, pa vse do prestižnega kupeja SVX. In nekje vmes, pravzaprav tik pod vrhom palete, ponuja legacy S.S. 4WD turbo, ki je seštevek prostornosti, stalnega štirikolesnega pogona, predvsem pa zmogljivost motorja.


Subaru SVX (1992) - 2
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 07_med.jpg

Tokio, leta 1989: Subaru se gre razred GT. Prototip SVX je športni kupe Giugiarovih potez, japonske dodelave, sodobne tehnologije in vzvišenega udobja.
Proizvodnja steče dve leti pozneje: najprej za ZDA, nato za Japonsko. Letos pa tudi za Evropo.


Subaru Vivio (1992)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 42_med.jpg

Rexovega kraljevanja je konec. Najmanjši subaru se odslej imenuje vivio in je allegro vivace te znamke. Pravzaprav hoče dokazati, da zna biti avtomobilsko mini življenje še vedno in že spet prijetno.


Subaru Vivio GLi 4WD (1993)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 70_med.jpg

Veliko besed je, ki vas v trenutku, ko jih zaslišite, spomnijo na nekaj, kar je v tesni povazavi z njihovim pomenom. Na kaj vas na primer spominja beseda Subaru? Tisti, ki o avtomobilizmu ne vedo dosti, odgovorijo: avto. Tisti, ki vedo malo več, pravijo: japonski avtomobili. Dobri poznavalci izstrelijo kot iz topa: tovarna, ki slovi po štirikolesnem pogonu pri vseh svojih modelih: justy, legacy, SVX.


Subaru Impreza compact 1.8 GL 4WD (1993)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 74_med.jpg

Subaru v nižjem srednjem avtomobilskem razredu dolgo ni imel svojega predstavnika. Po lanskem prihodu kupeja SVX in malčka vivia pa je posatalo jasno, da mora Subaru zapolniti tudi vrzel med modeloma justy in legalacy. Tako je letos kupcem namenil imprezo, ki sedaj v celem zaokrožju paleto Suabrujevih modelov.


Subaru Justy (1993)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 82_med.jpg

Subaru je model jusy predstavil že leta 1983 na tokijskem avtomobilskem salonu. Justy je zradi svojih prednosti, kot so zanesljivo in dolgoletno delovanje in majhna poraba goriva, tudi na našem trgu postal prodajno uspešen in iskan tudi med kupci rabljenih avtomobilov.


Subaru Legacy Station 2.2 GX 4WD (1994)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 03_med.jpg

Nisem pravi naslov. Nikakor namreč ne znam razvozlati, kaj se z leti naplete tam globoko v človeku. Še je namreč živ spomin na tista leta, ko sem v en žep jošiča potisnil le potni list in tanko denarnico, v drugega zobno ščetko in vihravo odrinil napot.


Subaru Impreza GT Turbo 4 WD (1995)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 73_med.jpg

Tretje leto šteje ta japonski avto, ki je nastal tako, da so nekoliko skrajšali osnovo legacyja, dodali zelo dognan hišni štirikolesni pogon in bokserske motorje. In vsakemu, kot konglomerat cestno-terensko-družinskih lastnosti, še reduktor. Na voljo je v treh limuzinskih različicah, kot coupe, limuzina in kombilimuzina. Slednji dve sta na voljo tudi z najmočnejšim motorjem, tako impreza zamenja ročico reduktorja z dirkaško nabrušenim motorjem in v hipu postane japonski anti-cosworth.


Subaru SVX (1995)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 39_med.jpg

Če rečem le "coupe", je jasno: avtomobil je nizek, mehanika športna, uporabnost majhna. Tisti, ki se jim po žilah pretaka bencin, že vedo, za kaj se gre. Za čisto določene užitke, ki jih takšen avtomobil ponuja.


Subaru legacy outback (1996)
http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... 68_med.jpg

Ne vem zakaj, ampak pri subarujih se mi pogosto dogajajo. Asociacije namreč. Tisti outback iz mena zlomim na dvoje. Out back. Pa si predstavljaj: spet zunaj; ponovno tukaj; pripravljen na še en spopad; ali pa spet na sceni.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7837
Pridružen: 15. November 2005, 22:33
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 28. Junij 2008, 17:11

Subaru OUTBACK H6 3.0

http://img.scoop.co.nz/stories/images/0 ... 42095.jpeg

http://admin.adriamedia.si/ADMIN/upload ... oEdznA.pdf

Z desnim klikom in shani si ga lahko shranite na PC.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2381
Pridružen: 04. September 2008, 17:09
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 14. September 2008, 10:46

Da ne odpiram nove teme. Če koga zanima, lahko poskeniram par testov subarujev v AFM in AF.

Uporabniški avatar
galimim
Uporabnik foruma
Prispevki: 519
Pridružen: 23. Maj 2006, 22:26
Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico

Odgovor Avtor: galimim » 14. September 2008, 13:19

bi bilo lepo. a ma kdo test več SUVjev iz AM ki je bil objavljen par let nazaj?
Ex Renault Twingo
Toyota Corrola 1.4VVT 2004

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Pridružen: 28. April 2006, 07:33
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 14. September 2008, 18:24

tole sem našel, upam,da kaj pomaga.

http://www.mobisux.com/album/data/500/t ... st1_2a.jpg

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6615
Pridružen: 19. April 2006, 09:59
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 14. September 2008, 21:16

glih ocene manjkajo :twisted:
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Pridružen: 28. April 2006, 07:33
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 15. September 2008, 06:22

saj se ne spomnim, a zdi se mi, kot da bi nekdo zbrisal spodnji del slike, kjer je zdaj tisto sivo območje. je to možno?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6615
Pridružen: 19. April 2006, 09:59
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 15. September 2008, 10:38

zgleda res tako...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
galimim
Uporabnik foruma
Prispevki: 519
Pridružen: 23. Maj 2006, 22:26
Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico

Odgovor Avtor: galimim » 20. September 2008, 10:47

Ja to je ta test. a ma kdo mogoče celega na PCju?
Ex Renault Twingo
Toyota Corrola 1.4VVT 2004

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost