Honda Civic '15
Re: Honda Civic '15
Lej razlagi si kokr ti sede, ker vedno najdes malček v supku prakticno v vsakem postu.
No no, potem pa le čestitke ... za prvo barvo.
.

"Šta je to? Sipaš mu viski u čašu za rakiju? Pa, zar ti njega mrziš što je cigan?" Dadan Karambolo svoji spremljevalki, 1998
Jest mam avto, ki ima po 4 letih manj kot 1/3 originalne barve. 

Jaz pa takšnega, ki ima po cca pol stoletja še vedno vsaj 80% prve barve, a je je 90% skrite pod ročno posprejanimi plastemi - cela stratigrafija, skorajda vredna arheološke obravnave.Jest mam avto, ki ima po 4 letih manj kot 1/3 originalne barve.

In morda v malo bolj resnem tonu, vedno me fascinira, kako nedoločen je v resnici jezik, za katerega običajno naivno predpostavljamo, da enotno opisuje naš svet. Včasih se sprašujem, kako je sploh mogoče, da se karkoli zmenimo in se čudim, da komunikacija sploh deluje - ponavadi in samo, dokler smo zadovoljni z nenatančnostjo, ki jo jezik nosi s seboj ... takšne majhne miskomunikacijske zadeve kot tukaj glede pomena prve barve me vedno potegnejo v vrtinec razmišljanj o omejitvah jezika.

I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Si opazil da pa zabava na račun miskomunikacije tudi ni več zaželjena ... in niti t.i. "calling bullshit". Vsi (OK, pavšalno, a zdi se da vedno več nas) smo nekaj postali občutljivi na to kar imamo. Pa WTF? To kar imaš ni to kar si. Ne v dobrem in ne v slabem te ne določa. To kar imam je večinoma zgolj po naključju in niti slučajno ne tako zelo trajno. Enako ostali. Že jutri lahko gre vse u PM. Zakaj se ne bi zato zabaval še danes?
"Šta je to? Sipaš mu viski u čašu za rakiju? Pa, zar ti njega mrziš što je cigan?" Dadan Karambolo svoji spremljevalki, 1998
Že, a ne vem, če je res tako zelo hudo. Zavedanje, da smo vsi večino časa vsaj malo napačno razumljeni pomaga, da zamahneš z roko in si rečeš: "pa drugič, morda mi bo naslednjič še bolj spektakularno spodletelo." Znova in znova, vsaj pri meni je tako.
Pa oprosti klemz za digresijo, tema je o avtu, ne o temnih zakotjih jezika.

Pa oprosti klemz za digresijo, tema je o avtu, ne o temnih zakotjih jezika.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
No pa imam prvi storšek z avtom. Sicer nič takega, menjati moram zadnjo čeljust. Batek je odpovedal sodelovanje. Obnavljal ne bom, nova me pride nekje 90€ s popustom. Gremo dalje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost