Ojej, sedaj po naključju naletel na tole temo. Sam sem namreč bil naslednji lastnik točno dotične Honde!
Moram priznat, da sem bil močno presenečen nad manjkom vzdrževanja, ki jo je honda potrebovala. No, razen da je pila vse tekočine razen hladilne (olje iz menjalnika je zginevalo, motorno olje je po hondaško pila, servo olje je občasno puščalo pri vhodu na letev, poraba bencina pa ni padla na enomestno številko niti na avtocestnih relacijah), mi je tri leta kljub precej mačehovskemu odnosu služila odlično ter tudi zelo suvereno premagovala poti po slabi podlagi, kar pripisujem predvsem gumam ki so bile na blatni cesti res zlata vredne. Odličen daily za človeka, ki ne dela dosti kilometrov, potrebuje prostor in štirikolesni pogon.
Žal pa se skozi kompletno lastništvo nisem uspel rešit tresavice, ki jo je imela pri določenih hitrostih; menjal sem polosovine, nosilce motorja, neke gumijaste blažilce vibracij ki jih ni bilo, ampak vse brez haska. No, proti koncu jo je precej najedala tudi rja, najino skupno pot pa je zaključila okvara menjalnika, ko se je med speljevanjem naenkrat z glasnim pokom odločila, da bo postala RWD Honda; desna sprednja polosovina je izskočila iz menjalnika. Po posegu mehanika je zadeva sicer delovala kakih 5-7km, nato pa ponoven pok, gred sicer ni izskočila, je pa očitno nek odleteni kos zašel med ležaje v menjalniku in začela je spuščat nenavadne zvoke predvsem pri zaviranju z motorjem.
Ob tej okvari sem se še spogledoval s popravljanjem oziroma menjavo menjalnika, in sem jo za lastno inšpekcijo želel dvignit na dvostebrnem dvigalu, kjer pa se je ob poizkusu dviga pokazala razsežnost rje tako, da je roka dvigala samo hrustala skozi šasijo, in avto ni bil varen za dvig oziroma postal potreben resnih posegov kleparije, kar je zame zabilo zadnji žebelj v krsto in odločil sem se da jo prodam.
Zadnje fotografije iz avtoneta na deževen dan:
4.JPG
3.JPG
2.JPG
1.JPG
No, za njenega naslednika sem si izbral Foresterja, ki je v prvem tednu lastništva zahteval več stroškov, kot tale črv v treh letih skupaj
Je pa pravi AWD čisto nekaj tretjega napram temu hondinemu izumu.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.