Hitrost malo drugače

Fotografije, filmi, vici, smešnice...
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 3576
Pridružen: 07. Maj 2006, 23:40
Kraj: Trbowle

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: BackW00d » 14. Avgust 2015, 10:32

Nevem zakaj bi rabu 12 niti pa 500GB na milisekundo, za OBDELAVO FOTOGRAFIJ?!

OD babnce tamal ma 5 let starga prenosnika z 2.0GHz dvjedrnikom in generični 160GB disk 2GB rama, pa do danes še nisem videl da bi mu nekaj ekstra zaštekal pri najbolj zahtevnih photoshop obdelavah.

Ne rečem, ko se spraviš v film, in začneš obdelovat fullHD ali celo 2K, tam se vsak MB (bilokje) pozna.

Sam sem šel iz 4x 2.4GHz na 4x 3.3GHz pa hitrejše rame ter SSD, in je razlika več kot očitna. Render time je precej manjši. Med samo obdelavo filmov, pri trackanju kamere in raznimi stabilizacijami prihaja do manj "zapletov" in nasploh hireje mi naredi.

Mi je pa jasno da 4metre palico "navežeš" na avto se tako malce zapelješ, na dlje odpreš čas, da mal zapotegne sliko (pri čemer je seveda pomembno da je palica in fotoaparat fiksen na avto, nato dodajaš dvojnike (v prvi sliki) katere si poslikal v isti svetlobi na stacionarnem setup-u in preko PS-ja dodaš dvojnika, odstraniš stojalo(z dodajanjem kompozitov, ali z patch/stamp toolom)...tukaj tudi verjetno zgubiš največ časa.
Nato še malce fine obdelave svetlobe barv in kontrastov in voila. Slika je finito.

Tukaj se mi zdi da znanje PS-ja še ni toliko zahtevno, bolj ideja.
Gledam pa po internetu mojstre ki delajo svašta s slik....3/4 slike na roke narisane, pa dodajanje raznih modelov v sliko in limanje fotografij po modelih...uglavnem, svašta! :)

Slike so top!
Enkrat moram dobit kolega, da poslikava avto na parkirišču, rahlo dvignjen na eni strani, da bo zgledal kot da "drifta" nato pa dodat okolico, kot da ga pališ čez ovink na puuuuneeee! :) Mogoeč celo uporabiva takšnle rig. Odvisn od vremena :)
Kot sem že rekel, ideje in čas pa bo! :)
Le še pokaži kakšno fotko...oziroma povej če si kje na FB-ju da te dodam :thup
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 6250
Pridružen: 22. April 2006, 16:08
Kraj: Črnuče

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Avgust 2015, 21:54

BackW00d napisal/-a:Nevem zakaj bi rabu 12 niti pa 500GB na milisekundo, za OBDELAVO FOTOGRAFIJ?!

OD babnce tamal ma 5 let starga prenosnika z 2.0GHz dvjedrnikom in generični 160GB disk 2GB rama, pa do danes še nisem videl da bi mu nekaj ekstra zaštekal pri najbolj zahtevnih photoshop obdelavah.

Ne rečem, ko se spraviš v film, in začneš obdelovat fullHD ali celo 2K, tam se vsak MB (bilokje) pozna.

Sam sem šel iz 4x 2.4GHz na 4x 3.3GHz pa hitrejše rame ter SSD, in je razlika več kot očitna. Render time je precej manjši. Med samo obdelavo filmov, pri trackanju kamere in raznimi stabilizacijami prihaja do manj "zapletov" in nasploh hireje mi naredi.

Za 2k je tole že preslaba mašina. Za render bo večino časa namenjena. Tam se pozna vsako jedro in vsak mb rama.
Ko nekaj začneš in ko spoznaš, da ti je zelo všeč, dokončaj. Če pa spoznaš, da čutiš odpor, zamenjaj in pojdi drugam. Bolje izgubiti eno leto kot pa vztrajati v nečem, kar te ne veseli.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 6250
Pridružen: 22. April 2006, 16:08
Kraj: Črnuče

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Avgust 2015, 22:05

Sajmon napisal/-a:
@nebi; a za render boš imel vse programe inštalirane? Kako bo s prenosom celotnega mazteriala in projekta na to mašino? Več 10GB prek neta verjetno mal težko?
Za začetek bom naložil osnovne zadeve, kasneje pa če bo kdo hotel tudi kaj po dogovoru. Sem se 3 tedne matral, da sem vgpu usposobil (hyperv + remote fx ) tako da bodo gor virtualke s po 12 jedri in vgpu s 4 x po 192 cuda procu (za sedaj so 4 quadroti) pride pa verjetno titan z 2500 procesorji, da bo letelo.

Glede prenosa se da zmenit da daš ključek in naložim gor, potem se pa ti prijaviš remote na mašino in delaš kar ti paše. Sedaj ko sem šele začel so majhni projekti za 3d printerje, pa gre skozi tudi po moji liniji. Pa verjetno bi tudi par gb brez problema spravil gor. Čakam na optiko, imam samo 15/2.
Ko nekaj začneš in ko spoznaš, da ti je zelo všeč, dokončaj. Če pa spoznaš, da čutiš odpor, zamenjaj in pojdi drugam. Bolje izgubiti eno leto kot pa vztrajati v nečem, kar te ne veseli.

Soleil
Novinec
Prispevki: 19
Pridružen: 26. Avgust 2006, 18:33
Kraj: Ljubljana

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: Soleil » 16. Avgust 2015, 17:56

@Nebivedu, hvala za ponudbo. Tile kompoziti niso sistemsko toliko zahtevni, tako da je iMac za njih dovolj.
Se pa ukvarjamo tudi z drugimi zadevami s področja videa in CGI. Morda še kdaj pride prav tvoja zver :-)

Soleil
Novinec
Prispevki: 19
Pridružen: 26. Avgust 2006, 18:33
Kraj: Ljubljana

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: Soleil » 16. Avgust 2015, 18:00

@BackW00d
Ja nekaj photoshop znanja pride prav. Je pa pri teh fotkah, tako kot pri vseh ostalih veščinah, potrebno nekaj izobraževanja in treniranja. Ne uspe vse iz prve in s prvim rigom. :2343223 Se pa na netu najde marsikakšen nasvet tudi s tega področja. ;)

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682
Pridružen: 31. Oktober 2013, 21:21

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: Fusion » 16. Avgust 2015, 21:39

kaj pomenjo kompoziti?

Sam sem si predstavljal, da daš fotič na palco, full dolgi čas, pa avto malo premakneš in tako dobiš zabrisano ozadje, potem pa še palco sfotošopiraš...

Soleil
Novinec
Prispevki: 19
Pridružen: 26. Avgust 2006, 18:33
Kraj: Ljubljana

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: Soleil » 17. Avgust 2015, 19:44

Fusion napisal/-a:kaj pomenjo kompoziti?

Sam sem si predstavljal, da daš fotič na palco, full dolgi čas, pa avto malo premakneš in tako dobiš zabrisano ozadje, potem pa še palco sfotošopiraš...
Točno tako :.sup
Vendar, če hočeš imeti voznika ostrega oz. tako kot na prvi sliki še kaj kreativnega, potem se naredi še statične fotke teh subjektov. Kompozit je potem sestavljen iz večih fotk.

Uporabniški avatar
subi4x4
Uporabnik foruma
Prispevki: 743
Pridružen: 21. Avgust 2006, 20:07
Kraj: Podljubelj
Kontakt:

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: subi4x4 » 17. Avgust 2015, 21:00

nebivedu napisal/-a:Mašino imam sam Z400 - 12 nitni procesor, 24 gb ecc rama, 250gb ssd in 2x 500gb diska v stripingu kjer kontroler zagotavlja 283mb na sekundo na disk, torej skupaj 566mb prenosa za podatke in njihovo obdelavo.

Sestavljam pa že novo, ki pa bo tudi mašina za najem (2 procesorja, 288gb rama in ssd diski v stripingu). Preko neta se bo preneslo podatke na mašino, potem se bo pa računal porabljen procesorski čas. Bo pa za obdelavo slik in render.
Pol bi ti pa tole naše prav prišlo, najprej sem imel "gang" 5x HP Z840 s nvidio fx 5700, ampak je bila stvar prepočasna, tako, da sedaj sta 2 x superserverja Lightspeed z dvema Nvidia TESLA K80 gpu karticama, s po skoraj 5000 cuda corov; tole je pa kot 1000hp napiljena stijka:), seveda se uporablja predvsem za rendre wallov za razne oddaje in prenos klipov v sistem, ampak se pozna veliko na času.... :D
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 6250
Pridružen: 22. April 2006, 16:08
Kraj: Črnuče

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Avgust 2015, 22:54

Bi prišlo prav, seveda. Uporabna zadeva, samo draga ko žafran. Sam sestavljam mašino tam do nekje 600 evrov in s komponentami, ki so več kot ne doma. Je težko za hobi metat veliko denarja, sploh če je to jama brez dna.
Ko nekaj začneš in ko spoznaš, da ti je zelo všeč, dokončaj. Če pa spoznaš, da čutiš odpor, zamenjaj in pojdi drugam. Bolje izgubiti eno leto kot pa vztrajati v nečem, kar te ne veseli.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 3481
Pridružen: 17. Julij 2007, 20:04
Kraj: Krško

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: strumf666 » 17. Avgust 2015, 23:01

288gb rama imaš doma? :shock:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 6250
Pridružen: 22. April 2006, 16:08
Kraj: Črnuče

Re: Hitrost malo drugače

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. Avgust 2015, 23:21

Ne še, počasi se nabira. Zato pa pravim da sestavljam mašino.
Malo kupujem iz e-baya - vsak mesec kako palčko, dve tri, odvisno koliko se najde modulov poceni za 8GB DDR3 ECC unbuffered. Na žalost mi registered moduli ne delajo, drugače bi že imel toliko rama, ker ga je zadnjič en tipček prodajal na e-bayu 144GB za nekih 450 evrov. V sloveniji hočejo pa za 1GB približno 10 evrov, tako da so 8GB palčke od 80 evrov naprej.
Ko nekaj začneš in ko spoznaš, da ti je zelo všeč, dokončaj. Če pa spoznaš, da čutiš odpor, zamenjaj in pojdi drugam. Bolje izgubiti eno leto kot pa vztrajati v nečem, kar te ne veseli.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost