Subaru OUTBACK 2.5 by MSenjur

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Re: Subaru OUTBACK 2.5 by MSenjur

Odgovor Avtor: msenjur » 09. Februar 2024, 08:44

mah gledam youtube, ni tok zajebano, bolj je problem, ker ful časa vzame. In pol te še kej heca, in imaš neuporaben avto...

Mah, mal bom še povprašal, kok € je to rabljeno, drugače bom pa nekako pritrdil,da bo dihtal in bo pač samo okno, brez odpiranja.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8513
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. Februar 2024, 11:09

msenjur napisal/-a:
08. Februar 2024, 20:32
te dni se je na eni stran posedel sibedah, da je tekla voda notr.

danes je bilo dovolj casa, da sem se lotil mal pogledat. razdrl sem strop, sicer bolj bz, ker do vodil se pride tudi brez snemanja stropa.

sibedah je nekaj zategovalo, in se ga sploh ni dalo odpreti ali dvigniti poseden del.

pol sem snel steklo, ugotovil da so vodila in kolescki drugace na vsaki strani. pol sem se lotil, da bi jih nastavil na obeh straneh enako, kar mi je delno uspelo. ampak, ko sem jih nekakrat zapeljal gor/dol je spet en nekaj zaribal. pol se mu je neki snelo in je sel ta zariban cisto na zacetek pod streho in ga ne morem premkanit tud za 1mm. drugega sem nekako spravil v koncni polozaj, amapk je motorcek ze neki preskakvoal, sodec po zvoku.

je kdo ze raziskoval, kaj bi bil problem, da ena stran dela, druga pa riba. a se to sploh popravlja ali je samo se za menjavo? imamo kje kaksen sibedah, k bi se prodajal?
Jaz sem imel podoben problem (mogoče celo isti).

Dal sem steklo ven, vodila u nulo spucal, namazal na novo z silikonsko mastjo in nazaj sestavil pravilno. Pa ene plastike na koncu vodil so popokale, nekaj plastike na oknu, ki gredo v vodila, zato sem jih z dvokomponentnim lepilom zlimal skupaj in je potem držalo (verjetno še drži, drugače bi prejšnji lastnik že kaj napisal o puščanju).

Pa ko sem že delal, sem še odduške v kompletu sčistil, da je voda lažje odtekala.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2840
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 09. Februar 2024, 15:47

msenjur napisal/-a:
09. Februar 2024, 08:44
in bo pač samo okno, brez odpiranja.
Jaz sem ga do zdaj 2x odprl odkar ga imam, ni lih neka uporabna zadeva, vsaj zame ne...
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4421
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 09. Februar 2024, 20:45

LSlabe napisal/-a:
09. Februar 2024, 15:47
msenjur napisal/-a:
09. Februar 2024, 08:44
in bo pač samo okno, brez odpiranja.
Jaz sem ga do zdaj 2x odprl odkar ga imam, ni lih neka uporabna zadeva, vsaj zame ne...
Jaz pa ga precej uporabljam, poleti se avto mnogo hitreje prezrači in ohladi, tja do 90-100 km/h pa tudi prav prijetno pihlja (odvisno tudi od zunanjih temperatur).

Uporabniški avatar
luigi
Uporabnik foruma
Prispevki: 153

Odgovor Avtor: luigi » 10. Februar 2024, 01:29

moje zahteve pri nakupu ,
karavan ali enoprostorec,4x4,reduktor,strešno okno,vlečna kljuka in webasto(grelec vode)
če ni webasta, kljuke ni problem bom uredil

davek na strešno okno je prah cvetni cestni razne iglice listi drevja in padavine v lepem vremenu.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5394
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 12. Februar 2024, 11:57

Ja in na ta filter ti pride v poštev 5 avtov, pa vsi majo 350+ tisoč kilometrov :D če pa nimajo tolk km so pa 30k ali več pa še vedno rabljeni vsaj par let :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 12. Februar 2024, 12:13

nebivedu napisal/-a:
09. Februar 2024, 11:09
msenjur napisal/-a:
08. Februar 2024, 20:32
te dni se je na eni stran posedel sibedah, da je tekla voda notr.

danes je bilo dovolj casa, da sem se lotil mal pogledat. razdrl sem strop, sicer bolj bz, ker do vodil se pride tudi brez snemanja stropa.

sibedah je nekaj zategovalo, in se ga sploh ni dalo odpreti ali dvigniti poseden del.

pol sem snel steklo, ugotovil da so vodila in kolescki drugace na vsaki strani. pol sem se lotil, da bi jih nastavil na obeh straneh enako, kar mi je delno uspelo. ampak, ko sem jih nekakrat zapeljal gor/dol je spet en nekaj zaribal. pol se mu je neki snelo in je sel ta zariban cisto na zacetek pod streho in ga ne morem premkanit tud za 1mm. drugega sem nekako spravil v koncni polozaj, amapk je motorcek ze neki preskakvoal, sodec po zvoku.

je kdo ze raziskoval, kaj bi bil problem, da ena stran dela, druga pa riba. a se to sploh popravlja ali je samo se za menjavo? imamo kje kaksen sibedah, k bi se prodajal?
Jaz sem imel podoben problem (mogoče celo isti).

Dal sem steklo ven, vodila u nulo spucal, namazal na novo z silikonsko mastjo in nazaj sestavil pravilno. Pa ene plastike na koncu vodil so popokale, nekaj plastike na oknu, ki gredo v vodila, zato sem jih z dvokomponentnim lepilom zlimal skupaj in je potem držalo (verjetno še drži, drugače bi prejšnji lastnik že kaj napisal o puščanju).

Pa ko sem že delal, sem še odduške v kompletu sčistil, da je voda lažje odtekala.
ja... jest imam problem, da ne vem, če je kaj polomljeno. Ni mi jasno, zakaj se je enemu vodilu "snelo" in je šel čisto pod streho, do konca in tam obtičal. Nekaj ga drži, ker se ne premakne za nič. Sumim, da se je kaj zlomilo, nekaj kar bi ga moralo prej ustavit. Kaj ga sploh premika? videl sem tisto navojno žico pri motorčku, sam to potem izgine v vodila in se ne vidi več... 2 voda gresta na vsako stran... a se ta navojna žica vrti in premika vodila? imajo vodila navoj spodaj? Zdej je verjetno tudi že korak na vodilih zamaknjen, kako to sinhronizirat nimam pojma.

Zdej sem pred dilemo, ali dat ta šibedah ven, na ponk, ga razstavit, pregledat in probat popravit. rezervnih kosov verjetno ne bom dobil + da smo ves ta čas brez avta. Potem je opcija, da probam dobit drug šibedah in ga samo zamenjat. In tretja, najlažja opcija je, da bi vodila odšraufal s stekla, steklo zalepil na karoserijo in je stvar zaključena.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8513
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 12. Februar 2024, 19:20

Rezervne dele boš vse dobil pri Gabrcu. Pokliči ga in vprašaj, kaj ima od šibedahov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 12. Februar 2024, 19:36

ja, sej ce kdo ima, ima on...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2840
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 12. Februar 2024, 19:47

če boš rabil lepilo za steklo in silikon pa poklič, mamo na zalogi :mrgreen:
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 12. Februar 2024, 20:07

ha ha ha, hvala! 8-)

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5039
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 13. Februar 2024, 14:35

Koliko šibedahov pa rabiš?
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 13. Februar 2024, 14:46

haha, najmanj enega delujocega!

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 30. Maj 2024, 20:22

dobil sem pozdrav od najljubse lucke.

tester pravi nekaj o tezavi PO700, MIT light required.

imamo ze kaksno izkusnjo s to kodo?

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4421
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 30. Maj 2024, 21:10

Izkušenj nimam, je pa to nekaj povezano z menjalnikom:

DTC P0700 TRANSMISSION CONTROL SYSTEM (MIL REQUEST)

Če se lahko povežeš na TCU (Transmission Control Unit) bi znal imet kaj bolj podrobnega...

Ali pa če s prižiganjem luči in pritiskanjem na 'trip A/B' tipko poskusiš napake izpisat na display-u...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov