Moj Legacy 2.5 BE 1999, Automatic, Sedan

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

Re: Moj Legacy 2.5 BE 1999, Automatic, Sedan

Odgovor Avtor: SubaruLove » 24. Avgust 2021, 10:36

Jap, pa se clovek res pocuti varno, ko tam pusti avto :D
Hvala! :oops:

Haha to ja.. Jaz sem enkrat ko sem nujno morala v Srbijo, nisem pa bila prepricana ce sem v enem trenutku slisala zglob, spakirala polosovino s sabo v prtljaznik :D

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5415
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 24. Avgust 2021, 12:23

Pa kaj, a je olja zmanjkalo al kaj se je zgodilo?

Če bi hotela mizo bi pa ja rekla, bi ti jaz en blok dal :) Nebi rabila svojega matrat za to :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 24. Avgust 2021, 12:52

Olja je zmanjkalo pred tem, po tistem paff pa ga je bilo povsod.. Mogoče mi bo Karel znal bolje povedati kaj točno je bilo, samo vzrok bi rekla, skoraj zagotovo, je bil kritično premalo olja :sil :snz
BackW00d napisal/-a:
24. Avgust 2021, 12:23
Če bi hotela mizo bi pa ja rekla, bi ti jaz en blok dal :) Nebi rabila svojega matrat za to :)
:band Hvala za pripravljenost.. Če bi prej pomislila, da kdo lahko pogreša kakšen blok za mojo srečo.. No saj, kdor jezika špara, ...
Pa še ta paradoks, da jaz trobim okoli, če kaj rabite samo pišite na forum, ful radi pomagajo :facepalm

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 15. Februar 2022, 11:46

No ja, nekaj časa ni bilo časa za javljanje :innoc

Kar je na žalost meni uspelo z mojim preljubim motorjem, je grozno :(
Na grd način narejena šola, da ne puščam pregledovanja olja za jutri..
Pukao motor 4.jpg
Pukao motor 3.jpg
Karli pravi da česa takega še ni videl.. :band

V glavnem sem dobila drugi motor, narejen glavni servis in zdaj počasi naprej..
Tako da moj motor ni bil primeren niti za mizico več, oziroma bi verjetno bil, a bi me ob vsakem pogledu spomnil na mojo napako, na katero se znam tudi sama na žalost spomnit :D

Se priporočam za kakšen blok, če ima kdo res viška :)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 15. Februar 2022, 16:48

Auč, sm bolj vajen takih fotk pri turbo verzijah :smsw Dobr je ratal, če je že mogl...
Važno, da se fura dalje :)
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5380
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 15. Februar 2022, 19:05

Konkretna razpaljotka... Sam vsak teden preverjam olje :haha

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 15. Februar 2022, 21:07

Olje je treba gledat, sploh če ga motor rad pije. Bolje je met 80.000km olje (seveda z dolivajem) v motorju brez menjave olja kot 1km motor tečt brez olja :)
Ponavdi turbo motorje ki so naviti takole odpira. A to je zgolj le še en dokaz kako švoh so ojnice. Sam bi sicer stavil, da je tole nekaj časa klopotalo ko pras**** predno je ojnica pokukala na svetlo :)

Zdaj boš ziher dost na pogosto gledala olje :lol:

Pridi iskat, ti dam blok skonto :thup ponudba še velja :)
Mam enega, ki je vizuelno cel, a je tako zrabljen po cilindrih da ni več za druzga kot za staro železo :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. Marec 2022, 16:12

Uglavnem, ponudba velja kja do konc tedna...ker ravno čistim klet in grejo stvari za odpadne kovine stran, bom peljal eno rundo na surovino.
Če prideš iskat v Zasavje ti šenkam blok 2.0 od WRX-e 225HP. Blok je isti kot pri 2.0 navadnem 125HP motorju, vizuelnih razlik ni. Napram tvojemu 2.5 je ta 2.0 drugačen "zgolj" po premeru cilindra, kjer je pri 2.0 92mm pri 2.5 pa 100mm. Če se ti gre da litrca notri paše, zmeri da ne bojo samo taozke butelke pasale notri :)

Če najdem tvojo cifro v subi imeniku ti pošljem SMS da pogledaš temo, če pa ne, pa pač upam da redno spremljaš, če pa ne pa jebiga.....

Edit#1, številke nism najdu...

Edit#2, pogledal sem tudi po tvojih oglasih, pa očitno rada prodajaš brez da številko objaviš :unam

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1465

Odgovor Avtor: mesecnik » 08. Marec 2022, 17:31

Če pa potem kupci težijo … :haha

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5380
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 08. Marec 2022, 20:11

Kontaktiraš Karlosa, vrjetno ma telefonsko če ji je mašino skup dal.

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 09. Marec 2022, 16:53

BackW00d napisal/-a:
08. Marec 2022, 16:12
Uglavnem, ponudba velja kja do konc tedna...ker ravno čistim klet in grejo stvari za odpadne kovine stran, bom peljal eno rundo na surovino.
Jaaaaa prosiiimmm, to se steje se vikend zraven al do petka :D posljem sporocilooo :sm :inl

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 27. April 2023, 23:12

@Backwood žal se nama ni uspelo ujet za predajo bloka, mi je žal, a nič ne hodim v tvoje kraje pa tudi časa ni bilo za te vrste projektov.. :cldsw

Vmes mi je počila vzmet, tako da sem izkoristila menjavo in naročila še tiste batke:

preview.jpg

Naročila sem 4 sprednje :facepalm :facepalm , you go girl, ampak sem se rešila s tem, da sem kupila še za vsak cilinder paketek gumic in ostalega, tako da sem za zadnje tam dobila vsaj gumice, bata pa sem dobro očistila..
Kupila sem si tudi ščetkice, po Dancijevem nasvetu - hvala!, s katerimi sem lahko dobro očistila uvodnik batkov :inl

viber_image_2023-04-27_21-15-14-663.jpg

Zamenjala sem tudi ploščice, in že 2x se mi je zgodilo, da so zadnje ploščice malo prevelike (predolge?), ko jih hočem dat na mesto gre samo s pomočjo kladiva, ali sploh ne gre.. Danes sem jih spet malo zbrusila, da so lahko vsaj približno drsele.. Zdaj ugotavljam, da so zdaj in takrat bile od TRW, no očitno so take..

viber_image_2023-04-27_21-15-14-622.jpg

Torej, tole vse so prijetne stvari za šraufat, me pa skrbi to, da avta kar nekaj časa nisem vozila, in zdaj ko sem ga samo preparkirala za hišo, vidim olje zgoraj (?).. Nisem še ugotovila kje točno pušča ampak to mi je ena od neljubih stvari za ugotavljat - ironično, ker je to že 2.motor v tem avtu, ki pušča, in tudi v Outbacku je puščal :roll: Plus, da je začel dvigovat temperaturo, že ko sem ga preparkirala in malo pustila delat (10 min) je bil čez 90.. :?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2382
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 28. April 2023, 07:30

SubaruLove napisal/-a:
27. April 2023, 23:12
Torej, tole vse so prijetne stvari za šraufat, me pa skrbi to, da avta kar nekaj časa nisem vozila, in zdaj ko sem ga samo preparkirala za hišo, vidim olje zgoraj (?).. Nisem še ugotovila kje točno pušča ampak to mi je ena od neljubih stvari za ugotavljat - ironično, ker je to že 2.motor v tem avtu, ki pušča, in tudi v Outbacku je puščal :roll: Plus, da je začel dvigovat temperaturo, že ko sem ga preparkirala in malo pustila delat (10 min) je bil čez 90.. :?
Če je stal, ali če že dolgo nisi, menjaj termostat, čep hladilnika, (hladilno po presoji, ma jaz bi dal svežo) in odpravi morebitni zračni mehur. Olje zgoraj ti je lahko iz kake cevke do PCVja, iz drugj si ne predstavljam. Cevi otrdijo, mogoče bo treba kako zamenjat, lahko je pa tud PCV zaštekal. To se spuca s sprejem za uplinjače.
https://www.youtube.com/watch?v=ET593ZJB6xw&t=34s
"They're a bunch of f...ing loosers ...
but they're my loosers." Gary Oldman, Slow horses, 2022

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: SubaruLove » 28. April 2023, 10:21

Hvala :thup bom pregledala in se strinjam glede hladilne, termostat imam tudi nov ze doma.. Po praznikih pogledam ta PCV in cevke :band
:sm Me je nasmejal z: That's what you do in karate :top:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov