Odgovor
Avtor: aleks » 19. Maj 2022, 13:21
Jaz ne bi kar panike zganjal. Če sedaj motor dobro dela, se ne pregreva in ne pije olja ... Je pač treba skrbet zanj, redno vzdrževanje, senzorje menjat ko se pokvarijo. Dvomasni vztrajnik je pa rešljiva zadeva, čeprav jaz mislim da je z namenom vgrajen tak. Poskusna vožnja je pa itak mus.
Pa poglej seveda tudi ostalo, kot se pač gleda rabljen avto. Ležaje, fedre, amortizerje (pa to je spet potrošn material), zavore, korozijo, morebitne posledice kakega trka, ohranjenost kabine, splošni vtis vozila, vibracije med vožnjo, gume, ali vse deluje, itd. Pri starejših itak vedno tethaš med tem, koliko in kako dobro je ohranjenjega, in tem koliko stane. Popravit se da načeloma vse, tud dizl z gredolomom. Vprašanje je le, ali si pripravljen toliko plačati. Pa en človek nikoli ne vidi vsega, to se moramo zavedat. Če nisi zelo izvežban, vzemi koga s seboj, samo kot še en par oči, če nič drugega. Če nisi 100% zadovoljen na ogledu, bi jaz rekel ne kupi. Mudit se ti ne sme, avtov je ko toče. V primeru da že ob ogledu nisi 100% da je v redu, boš po nakupu še manj. Osebno, ko sem kupil hitro, sem kupil slabo, vzemi si čas. Tudi če greš dvakrat gledat.
"They're a bunch of f...ing loosers ...
but they're my loosers." Gary Oldman, Slow horses, 2022