Subaru OB 2016

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
discover0709
Uporabnik foruma
Prispevki: 52

Subaru OB 2016

Odgovor Avtor: discover0709 » 19. Oktober 2022, 21:56

Zdravo, včeraj sem zamenjal zavorne ploščice tokrat sem se odločil za TRW znamko kupljene po št. šasije vendar jih nikakor nisem mogel spraviti noter. Ker sem jih popraskal menjava ni možna.
Pred tem sem zmontiral 2 krat Ate in 1 krat Zimmerman brez težav.
Poleg tega, da so predolge 1mm ( to sem pobrusil) je tudi zavorna površina prevelika za 1mm.
Zaradi tega mm mi zdaj ploščica pokriva disk skoraj do roba.

Kaj naj zdaj peljem naprej ali zaradi tega mm kupim nove?
Je imel kdo podoben problem?
Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Re: Subaru OB 2016

Odgovor Avtor: Grizliboy » 20. Oktober 2022, 15:56

Lahko da nisi dovolj stisnil batek nazaj notri. Na robu batka se nabere in zapeče umazanija pa te potem jebejo milimetri v glavo, po domač povedan.

V izogib nadaljnim napačnim nakupom raje naročaj po tovarniških številkah delov, je precej hitrejše in natančnejše za tistega ki išče, pa naj bo to lastnik ali pa prodajalec v izbrani trgovini.

V PARTSOUQ vpišeš vin avtomobila, potrdiš ter nato shraniš zavihek (v tem vrstnem redu zato, da ti ni potrebno vsakič posebej vnašati vin-a). Nato pa poiščeš oddelek ter nato še sestavni del. Ko najdeš željeni del imaš čisto na levi serijsko številko s katero potem iščeš rezervni del v poljubni trgovini s rezervnimi avtodeli.

Ps: Očitno pa tudi autodoc ni imun na težave s dobavo rezernih delov v teh bebavih časih. Sem pred kratkim iskal določen del, katerega so kao imeli na zalogi, potem so pa poslali ta del od drugega proizvajalca, vendar ta komplet ni imel vseh delov in seveda sem rabil točno tisti del k ga ni v tem kompletu. Seveda so pri autodocu rekli da naj pošljem nazaj (dobiš list s kodo in neseš na najbližji petrol) in vrnejo denar. Samo to noben način. Če nimajo naročenega dela naj potem ne pošiljajo nek približek ampak povejo nimamo in vam vrnemo denar.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

discover0709
Uporabnik foruma
Prispevki: 52

Re: Subaru OB 2016

Odgovor Avtor: discover0709 » 21. Oktober 2022, 07:04

Mogoče nisem pravilno opisal napako. Ploščica je kupljena po številki šasije in ustreza po velikosti tudi kataloška vendar pri montaži prevelika za 1mm malo sem pobrusil in zdaj upam da je ok. :smey

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov