Legacy 2.0R se pocasi ogreje
-
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 125
Legacy 2.0R se pocasi ogreje
Koliko casa rabijo vasi subaruji, da pridejo na normalno temperaturo v teh dneh?
Moj po 10 kilometrih se vedno ni dobro ogret in se potem ko pospesujem kazalec za temperaturo kako crtico pade pa se vrne na sredino. Sele po kake pol ure voznje je fiksno na sredini.
Ne verjamem, da je termostat, ker je bil menjan pred kake 15k km pri glavnem servisu in sicer 82 stopinjski calorstat.
Hladilnik in cevi ter pumpa, vse je novo.
Moj po 10 kilometrih se vedno ni dobro ogret in se potem ko pospesujem kazalec za temperaturo kako crtico pade pa se vrne na sredino. Sele po kake pol ure voznje je fiksno na sredini.
Ne verjamem, da je termostat, ker je bil menjan pred kake 15k km pri glavnem servisu in sicer 82 stopinjski calorstat.
Hladilnik in cevi ter pumpa, vse je novo.
Re: Legacy 2.0R se pocasi ogreje
po moje: stalno odprt termostat, ki ni original.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Od 5 do 10 minut traja, da pride kazalec na delovno temperaturo. Pol ure nikakor ni normalno.
Glede na simptome, ki si jih opisal, imaš pokvarjen termostat. Mislim, da v tem grmu tiči zajec:
Vstavi nazaj stari original termostat, da se prepričaš, da je res kriv termostat. Potem pa lahko v miru naročiš nov originalen termostat. To je ena od stvari, ki se jo splača kupiti original.
Glede na simptome, ki si jih opisal, imaš pokvarjen termostat. Mislim, da v tem grmu tiči zajec:
Zgodi se lahko, da že novi aftermarket termostati ne delajo tako, kot bi morali.Mazda driver napisal/-a: ↑22. December 2022, 11:19... termostat je bil menjan pred kake 15k km pri glavnem servisu in sicer 82 stopinjski calorstat.
Vstavi nazaj stari original termostat, da se prepričaš, da je res kriv termostat. Potem pa lahko v miru naročiš nov originalen termostat. To je ena od stvari, ki se jo splača kupiti original.
10 min ti vzame da odmontiraš termostat, pa boš takoj videl. Moj outback rabi ene 6-8km ravnine, 60km/h da je števec na polovici. Piha pa toplo že po dobrem kilometru.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4433
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Tole sem na 2.0R enkrat beležil:
Po 11-ih minutah je bila hladilna na cca. 90°C, ob zunanji temperaturi 3-4°C.
Po 11-ih minutah je bila hladilna na cca. 90°C, ob zunanji temperaturi 3-4°C.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
- Uporabnik foruma
Aha ma kateri je zdaj original termostat 78/82/89 stopinj?
Not je bil 89 in smo dali takrat 82, mehanik pravi da morajo met subaruji 78 kar se mi zdi nekam malo.
Not je bil 89 in smo dali takrat 82, mehanik pravi da morajo met subaruji 78 kar se mi zdi nekam malo.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4433
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Uporabi originalnega... Za mojega bivšega 2.0R je to 21210AA030, ki je 78°C (pri tem začne odpirat, pri 91°C pa je popolnoma odprt).
https://a.d-cd.net/Oqg97DBHYh2uTe0HxiyNCPMyuwU-960.jpg
Pa pri montaži bodi pozoren, da bo ta mali ventil (desno od napisa 78°C) zgoraj.
https://a.d-cd.net/Oqg97DBHYh2uTe0HxiyNCPMyuwU-960.jpg
Pa pri montaži bodi pozoren, da bo ta mali ventil (desno od napisa 78°C) zgoraj.
-
- Uporabnik foruma
Hvala za info
Zdj sm stopal malo, zunaj je 8 stopinj. Stevec je do sredine rabil cca 10 min, gretje toplo piha po 2 minutah.
Posnetek pospesevanja po cca 20 minutah voznje:
https://m.youtube.com/watch?v=q0QZHd4L9Fc
Zdj sm stopal malo, zunaj je 8 stopinj. Stevec je do sredine rabil cca 10 min, gretje toplo piha po 2 minutah.
Posnetek pospesevanja po cca 20 minutah voznje:
https://m.youtube.com/watch?v=q0QZHd4L9Fc
-
- Uporabnik foruma
Se vidi da po pospesevanju pade kazalec za 2 crtice
Zaštekan odprt...Mazda driver napisal/-a: ↑22. December 2022, 15:22Se vidi da po pospesevanju pade kazalec za 2 crtice
ignorance is bliss
Moj 2.0 xt se ogreje po 5 kilometrih. Zdaj ko je mrzlo
Če bi full boost tiščal mrzlega bi se v enmu, max dveh :P
Meni se na delavno ki jo kaže cager ogreje hitro, vendar je to zgolj 60-65°C (gledano na računalniku preko OBD). Nato pa kaaar nekaj časa traja da pride na realnih 90°C, seveda olje zaostaja za cca 20°C.
Kar pomeni, da ko cager kaže normalno temperaturo je olje mogoče na 40-45°C. Vsekakor ni na delavni temperaturi 70-110°C
Pri večina avtih tisti cagri ne kažejo linearno temperature, ker če bi bi cager vseskozi nihal in bi folk mislil da je kaj narobe.
Subaru recimo kaže isto pozicijo na cagru med ~65-100°C, šele preko 100°C nato začne strmo dvigovat nivo na cagru.
Pač ko doseže nekih 60°C začne termostat odpirat in takrat se v sistem hlajenja vmeša en kup dodatne mrzle vode, ki se mora potem vsa segret, zato temperatura malce postoji na tem nivoju. Saj je logično.
Če je termostat vseskozi odprt, je krivulja naraščanja temperature precej manj strma in dlje traja, ker vso vodo naenkrat ogrevaš v motorju in hkrati hladiš v hladilniku.

Meni se na delavno ki jo kaže cager ogreje hitro, vendar je to zgolj 60-65°C (gledano na računalniku preko OBD). Nato pa kaaar nekaj časa traja da pride na realnih 90°C, seveda olje zaostaja za cca 20°C.
Kar pomeni, da ko cager kaže normalno temperaturo je olje mogoče na 40-45°C. Vsekakor ni na delavni temperaturi 70-110°C
Pri večina avtih tisti cagri ne kažejo linearno temperature, ker če bi bi cager vseskozi nihal in bi folk mislil da je kaj narobe.
Subaru recimo kaže isto pozicijo na cagru med ~65-100°C, šele preko 100°C nato začne strmo dvigovat nivo na cagru.
Pač ko doseže nekih 60°C začne termostat odpirat in takrat se v sistem hlajenja vmeša en kup dodatne mrzle vode, ki se mora potem vsa segret, zato temperatura malce postoji na tem nivoju. Saj je logično.
Če je termostat vseskozi odprt, je krivulja naraščanja temperature precej manj strma in dlje traja, ker vso vodo naenkrat ogrevaš v motorju in hkrati hladiš v hladilniku.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
A ni tako, da se termostat začne odpirat pri temperaturi, za katero je narejen. Recimo OP ima 82 stopinjski termostat v avtu, kar naj bi pomenilo, da se pri tej temperaturi začne odpirat, polno odprt je pa šele pri 90 ali več stopinjah.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Butni ga v lonec, zraven termometer, pa kuhaj pa boš videl kako se odpira....
Dvomim da se v par stopinjah razlike odpre v celoti.
Dvomim da se v par stopinjah razlike odpre v celoti.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost