novi Outback 2024
novi Outback 2024
Pozdravljeni
Pred cca 12 leti sem bil lastnik forestrerja diesel, kako sem bil zadovoljen z motorjem si lahko predstavljate.
Sedaj zopet gledam outbacka in sicer ali cca 2 leti rabljenega ali novega, prosim za info kako je s temi 2,5i motorji ali so to v bistvu stari motorji posodobljeni in naj bi bili zanesljivi ali so tudi kakšni redni problemi ki lahko zagrenijo uporabo.
Pač želim avto ki bo zaneljiv, sam motor vem da ni ravno poskočen,...
Lp
Pred cca 12 leti sem bil lastnik forestrerja diesel, kako sem bil zadovoljen z motorjem si lahko predstavljate.
Sedaj zopet gledam outbacka in sicer ali cca 2 leti rabljenega ali novega, prosim za info kako je s temi 2,5i motorji ali so to v bistvu stari motorji posodobljeni in naj bi bili zanesljivi ali so tudi kakšni redni problemi ki lahko zagrenijo uporabo.
Pač želim avto ki bo zaneljiv, sam motor vem da ni ravno poskočen,...
Lp
Re: novi Outback 2024
Mislim da novi motorji že imajo ketno. Ne vem pa od katerega letnika naprej. XV ima od novembra 2011 že ketno, samo to je 1.6 motor za ostale pa ne vem kdaj so jo dobili.
Bencinarji so zanesljivi. Mamo doma 3 in vsi so stari preko 10 let in noben nima nobenega problema z motorjem. Dizel je pa svoja zgodba, zato so ga tudi nehali delat.
Bencinarji so zanesljivi. Mamo doma 3 in vsi so stari preko 10 let in noben nima nobenega problema z motorjem. Dizel je pa svoja zgodba, zato so ga tudi nehali delat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Pa sej motor je konc koncev kar poskočen, sam moraš ga odvrtet preko 4-5 jurje.
Jaz ko se z bratovim (sicer 2005 ali 2004 ali 2006 - nevem ker je z večih skup sestavljen) vozim sem v nižjih obratih tko bolj "meh" zadovoljen z odzivnostjo. Ko pa se nekak spraviš prehitevat pa zmečeš primerno količino brzin dol, da pride v obrate pa kr dobr butne mimo.
Kolega ima 3-4 leta starega s CVT-jem pa se mi zdi da kar dobro skoč.
Te 2 let stari bojo itak bolj kot ne vsi samo s CVT-ji na voljo verjetno. Na to si pripravljen? Jaz mislim da za nekega povprečnega voznika ta menjalnik povsem zadošča oz. ko se ga navadiš je pomoje cela zmaga. Skupaj z eyesightom je verjetno prav fantastičen. Če si bolj v hribih doma bo verjetno tu in tam ob vzponih malce glasen zaradi povišanih obratov ampak je pa dejstvo da te CVT-ji načeloma nimajo patologije. So neprebojni menjalniki z miljon kilometrov življenjske dobe.
Če to kombiniraš še z poznano zanesljivim subaru motorjem in pogonskim sklopom je pomoje kr cela zmaga.
Je pa sigurno cenovno trenutno v čudnem položaju. Ampak tiste ki jih poznam da imajo tega novejšega OB-ja so vsi nasmejani okol ust in zadovoljni še pa še.
Pol tudi mal pozabiš da je mogoče kazga jurja dražji od primerljive konkurence. Nekako isto velja za lastnike dizlov, ki še niso imeli neljubega dogodka
Overall je pomoje kr konkretn avto in všeč mi je da so v zadnjih letih tudi ogromno dali na multimedijo pa vizuelno spet vseskup nekak zgleda. Na cesti je avto zelo vpadljiv - kar mu štejem v plus.
Jaz z enim očesom pogledujem na Foresterja, ampak mi je v trenutnih razmerah povsem premali prtljažnik. OB-ja pa nekak ne morem met, ker je cel problem s parkiranjem pod hišo ker se večkrat zgodi da s krajšim avtom komaj da pridem ven iz parkinga.
Jaz ko se z bratovim (sicer 2005 ali 2004 ali 2006 - nevem ker je z večih skup sestavljen) vozim sem v nižjih obratih tko bolj "meh" zadovoljen z odzivnostjo. Ko pa se nekak spraviš prehitevat pa zmečeš primerno količino brzin dol, da pride v obrate pa kr dobr butne mimo.
Kolega ima 3-4 leta starega s CVT-jem pa se mi zdi da kar dobro skoč.
Te 2 let stari bojo itak bolj kot ne vsi samo s CVT-ji na voljo verjetno. Na to si pripravljen? Jaz mislim da za nekega povprečnega voznika ta menjalnik povsem zadošča oz. ko se ga navadiš je pomoje cela zmaga. Skupaj z eyesightom je verjetno prav fantastičen. Če si bolj v hribih doma bo verjetno tu in tam ob vzponih malce glasen zaradi povišanih obratov ampak je pa dejstvo da te CVT-ji načeloma nimajo patologije. So neprebojni menjalniki z miljon kilometrov življenjske dobe.
Če to kombiniraš še z poznano zanesljivim subaru motorjem in pogonskim sklopom je pomoje kr cela zmaga.
Je pa sigurno cenovno trenutno v čudnem položaju. Ampak tiste ki jih poznam da imajo tega novejšega OB-ja so vsi nasmejani okol ust in zadovoljni še pa še.
Pol tudi mal pozabiš da je mogoče kazga jurja dražji od primerljive konkurence. Nekako isto velja za lastnike dizlov, ki še niso imeli neljubega dogodka

Overall je pomoje kr konkretn avto in všeč mi je da so v zadnjih letih tudi ogromno dali na multimedijo pa vizuelno spet vseskup nekak zgleda. Na cesti je avto zelo vpadljiv - kar mu štejem v plus.
Jaz z enim očesom pogledujem na Foresterja, ampak mi je v trenutnih razmerah povsem premali prtljažnik. OB-ja pa nekak ne morem met, ker je cel problem s parkiranjem pod hišo ker se večkrat zgodi da s krajšim avtom komaj da pridem ven iz parkinga.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Hvala za pojasnila.
Bom mal pogledal, slabost je to pri nam v Slo ker je izbira bolj slaba, servisev pa tud zelo malo, še posebej dokler je v garanciji in rabiš pooblaščenega.
Lp
Bom mal pogledal, slabost je to pri nam v Slo ker je izbira bolj slaba, servisev pa tud zelo malo, še posebej dokler je v garanciji in rabiš pooblaščenega.
Lp
ne rabiš uradnega servisa, že kar nekaj časa

What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Po dolgem casu pogledal na Subarujev cenik.
Pri Outbacku zasledil Nordic linijo. Sega visje od Premium. Komu kaj vec poznano? Nekako se mi dozdeva EU verzija Wild linije iz USA. Pri italijanih jo drugace poimenujejo, ala Geyzir ali nekaj takega. Na netu pa tudi ne najdem nekih slikovnih ali video primerjav. Ima kdo od 3trgovcev v salonu? Komu kaj vec poznano do kdaj bo Outback v ponudbi kot je- benz verzija only.

Pri Outbacku zasledil Nordic linijo. Sega visje od Premium. Komu kaj vec poznano? Nekako se mi dozdeva EU verzija Wild linije iz USA. Pri italijanih jo drugace poimenujejo, ala Geyzir ali nekaj takega. Na netu pa tudi ne najdem nekih slikovnih ali video primerjav. Ima kdo od 3trgovcev v salonu? Komu kaj vec poznano do kdaj bo Outback v ponudbi kot je- benz verzija only.
Outback še nekaj časa ne bo hibrid. To je rezervirano samo za majhne avte.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Sem zadnjič gledal napoved modelov za 2025.
bo nova baja, brat, nikjer pa niso omenjal outbacka hibrida
bo nova baja, brat, nikjer pa niso omenjal outbacka hibrida
Bom tukaj pripopal svojo izkusnjo. Gre za OB letnik 24. Parkrat zamrznil cel " komandni" ekran. Sem ga klasicno resetiral da so funkcijske tipke delovale. Pri obisku na servisu so mojo opombo na ekran posredovali naprej - IT z VIN stevilko. Servis dobil update programa za "lucky" VIN. Nalaganje s strani servisa se pride na vrsto. Baje tam cca 30min.
Za info ostalim morebitnim srecnezem. OB -ja.
Vsi radii z velikim ekranom, od leta 2021 naprej, zmrzujejo. In zdaj je prišel udate, ko naj nebi več. Tudi na 2023 XV-ju mi je ene parkrat zmrznil ekran (ampak samo če sem uporabljal android avto). Lahko pa potrdim, da sedaj predvaja tudi malo bolj kvalitetne MP3-je, kjer mi je prej napisal zanje, da ne more prebrati.misu napisal/-a: ↑04. April 2025, 20:45Bom tukaj pripopal svojo izkusnjo. Gre za OB letnik 24. Parkrat zamrznil cel " komandni" ekran. Sem ga klasicno resetiral da so funkcijske tipke delovale. Pri obisku na servisu so mojo opombo na ekran posredovali naprej - IT z VIN stevilko. Servis dobil update programa za "lucky" VIN. Nalaganje s strani servisa se pride na vrsto. Baje tam cca 30min.
Pokomentiram koncno zgodbo ko nalozijo novi sw. Za sam infosistem je prisel ze nekaj casa nazaj in sem ga sam nalozil via OTA. Kaj bi znala biti razlika bodo pa povedali na servisu cez teden dni.
Now sw nalozen. Oznake sw se razlikujejo samo v zacetku in zadnjih 3stevilkah. Koren isti. Po besedah serviserja ni varianta sw ki bi sla skozi ota tako da je bil potreben obisk servisa. Naj bi bili odpravljeni bugi v
delovanju ekrana. Razlika na prvo. Ob pritisku na ekran mehkejsi prehodi med programi z manjso zakasnitvijo. Morda se kaj opazim.
Bi se ti dalo napisat številko nove verzije? Na mojem mi še nikoli ni zaštekal, imam pa v. FM7WHM073-980
EJ257, FB25
verzioniranje je tudi delal nekdo na ta način: https://i.pinimg.com/736x/9d/05/93/9d05 ... edcf97.jpg
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov