Radio ima AUX gumb, ampak nikjer AUX vhoda...
Kenwood se je pa že večkrat izkazal, da je stvari zelo zakompliciral/poenostavil med svojimi produkti...
Isti konektorji na različnih radiih nimajo enakega pomena oz vsak pin ima svojo/različno funkcijo.
JAOOOOooo
Subaru je prodajal za moj radio vmesnik (H0010AG100), ki je omogočal dodatne priklope (video in/out, subwoofer out, aux in,...)
H0010AG100.jpg
Jasno, da tega kabla ni možno dobiti. Probal sem ga pa narediti.
Aliexpress je imel vse na zalogi (samo najdet je bilo potrebno pravega):
- moški/ženski konektor
KLIK
Potem pa je sledila mirna roka in jekleni živci, da sem naredil vmesni kabel za radio po sledeči shemi...
subaru 24pin.jpg
...in nastalo je tole
H0010AG100_tadej.jpg
Seveda sem naredil priklop za :
- AUX in
- sub out
- video in
Ker pa mi ideja o samem AUX vhodu ni bila zadosti, sem naročil še bluetooth vmesnik
KLIK, katerega sem vgradil v avto in imam sedaj dve modri povezavi v avtu. Originalna povezava od radia deluje samo za klice, ne pa za predvajanje glasbe. Tako pa lahko sedaj tudi predvajam poljuben zvok preko modre povezave. Plus in ozemljitev sem pa zvezal kar na bližnji konektor od priključka za prižig "cigaretov".
Deluje
Pa še kot zanimivost. Ta isti radio, je imel na Japonskem (pa mogoče še kje, kjer vozijo po levi), na mestu DVD enote za navigacijo HDD enoto in na gumbu je namesto AUX, pisalo HDD. Zagotovo bi imel rajši takšen radio, ker sedaj takoj ko daš kontakt, začne vrteti DVD od navigacije in se sliiiiiiiši.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.