Moj stroj: 1.8 DL 4WD
-
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 23
Moj stroj: 1.8 DL 4WD
Lani decembra sem kupil svoj prvi avtomobil.
Pogoji so bili: do 500€, bel ali klima, 4x4 ali olditmer in ne sme biti mlajši od mene.
20. decembra sva se s prijateljem vsedla na vlak in se odpeljala v Ivančno Gorico. Tam sem za 400€ kupil belega Leoneja, l. '92, s priklopljivim štirikolesnim pogonom, reduktorjem, le 218 tisoč kilometri, ravno opravljenim tehničnim pregledom in zelo lepo ohranjeno notranjostjo (res).
Po prepisu sem napolnil rezervar do vrha in krenila sva proti domu. Preden sem uspel plačati gorivo, je kakih 5 litrov le-tega že našlo pot na svobodo. Do Kamnika pa že 25 litrov.
Izkazalo se je, da je avtomobil vrhunsko ohranjen, saj je svojo življenjsko pot začel kot službeno vozilo gozdarskega podjetja (zato dve anteni).
Tudi s pregrevanjem ni bilo težav, saj je bila zima.
Ker je motor kašljal sem zamenal svečke in en vžigalni kabel, kar je opravilo nalogo in izboljšalo tek.
Poleg tega sem kupil nove zimske pnevmatike Sava, kar je dramatično izboljšalo vozne lastnosti (sploh v poletnih mesecih blata)
Po 10 mesecih se Leone še vedno pelje, nekoliko glasneje, a vendar.
Pogoji so bili: do 500€, bel ali klima, 4x4 ali olditmer in ne sme biti mlajši od mene.
20. decembra sva se s prijateljem vsedla na vlak in se odpeljala v Ivančno Gorico. Tam sem za 400€ kupil belega Leoneja, l. '92, s priklopljivim štirikolesnim pogonom, reduktorjem, le 218 tisoč kilometri, ravno opravljenim tehničnim pregledom in zelo lepo ohranjeno notranjostjo (res).
Po prepisu sem napolnil rezervar do vrha in krenila sva proti domu. Preden sem uspel plačati gorivo, je kakih 5 litrov le-tega že našlo pot na svobodo. Do Kamnika pa že 25 litrov.
Izkazalo se je, da je avtomobil vrhunsko ohranjen, saj je svojo življenjsko pot začel kot službeno vozilo gozdarskega podjetja (zato dve anteni).
Tudi s pregrevanjem ni bilo težav, saj je bila zima.
Ker je motor kašljal sem zamenal svečke in en vžigalni kabel, kar je opravilo nalogo in izboljšalo tek.
Poleg tega sem kupil nove zimske pnevmatike Sava, kar je dramatično izboljšalo vozne lastnosti (sploh v poletnih mesecih blata)
Po 10 mesecih se Leone še vedno pelje, nekoliko glasneje, a vendar.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Zadnjič spremenil Shraufshtok, dne 24. Oktober 2018, 14:58, skupaj popravljeno 1 krat.
-
- Uporabnik foruma
-
- Uporabnik foruma
Re: Moj stroj: 1.8 DL 4WD
Smo se srečal na Kisovcu enkat na kuhančku.
A si Outbacka piču iz Palovč
A si Outbacka piču iz Palovč
-
- Uporabnik foruma
Res je, po treh dneh lastništva subaruja sem se udeležil srečanja na Kisovcu.
Outback je iz Palovč.
Outback je iz Palovč.
Pozdravljen, tudi mi smo se srečali na Kisovcu (takrat sem bil z legacy turbo) Dober leone, držim pesti, da bo še naprej služil
Leone je legenda, ampak se mu ne piše dobro po stanju sodeč.
-
- Uporabnik foruma
Leone ima novo zavorno cev (prednja leva), saj je prejšnja prerjavale in odpovedala med necestnim izletom.
Hidravlika Prit v Domžalah, 3 minute, 5,80€.
Hidravlika Prit v Domžalah, 3 minute, 5,80€.
-
- Uporabnik foruma
Danes je žalosten dan za Subaru skupnost Slovenije.
Iz prometa je bil odjavljen še moj Leone
Morda pa se kdaj vrne ........
Iz prometa je bil odjavljen še moj Leone
Morda pa se kdaj vrne ........
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Preveč gnil?
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)
Se ti zdi? (poglej tretjo sliko prvega posta....ja pol vrat manjka
Rja je problem ja, tudi če že spraviš avto čez tehničnega (po katerikoli poti pač že to gre) je potem problem, ker kaj boš pa rekel če te 2 tedna po narejenem tehničnem ustavi policija? Da je včeraj iz nič na full zarustalo vse?
Valda takoj vejo, da si kupil tehničnega, in če te pošlje na izredni, si itak v pheesdi
Če že prejšnji lastniki vsaj malo ne dajo na pleharijo pozornosti, je potem ( v 99%) tumač, da bi nekdo ki je dal 400€ za avto vrgel v njega tisoč ali več € da bi rjo odpravil. Sploh pa za (oprostite retromajstri, sej po svoje je zanimiv, ampak nima neke tržne vrednosti) tako nezanimiv avto.
Bi potem že raje rihtal kazga SVX-a XT-ja ali nekaj kar ni bil avto namenjen za povprečno populacijo. Upam da se razumemo.
Se pa strinjam, da je bil Leone stroj. Preklopljiv pogon je na terenu (načeloma) bolj zmogljiv kot AWD starejših letnikov.
Predvidevam da je pošteno odslužil svoje pri vseh svojih lastnikih.
Vprašanje pa je, koliko je še dobrih primerkov pri nas...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
- Uporabnik foruma
Nikoli ni problem metati denarja z lopato v avto, če ga le imaš rad. Ni pa ekonomsko upravičeno (katera ljubezen pa je?)
Kar se tehničnega tiče se najbolj splača kupiti avto z ravno zgoljufanim tehničnim pregledom (česar seveda kupec ne ve), saj si v primeru izrednega tehničnega pregleda žrtev sistema (države), ki s svojim sistemom ni zagotovila kupčeve varnosti in varnosti drugih, kar kupca postavlja v položaj prijavitelja/tožnika proti državi in upravičenca do odškodnine, saj avtomobil ni takšen kot od države poverjeni izvajalec javne službe trdi da je.
Moj avto je služil kar nekaj lastnikom, tudi meni je povrnil investicijo v njega samega in vzdrževanje, saj je prepeljal velike količine vintage robe in povzročil ure in ure radosti s svojimi nepričakovanimi sposobnostmi. Dvomim, da bo v kratkem kak karavan pripeljal 5 ljudi na mesto, od koder gledaš nihajko Velike Planine navzdol.
Ostaja pa neskončnost, saj je bil moj Leone lani uporabljen kot rekvizit pri snemanju filma in je za vse čase ovekovečen na filmskem (ne)traku.
Kar se tehničnega tiče se najbolj splača kupiti avto z ravno zgoljufanim tehničnim pregledom (česar seveda kupec ne ve), saj si v primeru izrednega tehničnega pregleda žrtev sistema (države), ki s svojim sistemom ni zagotovila kupčeve varnosti in varnosti drugih, kar kupca postavlja v položaj prijavitelja/tožnika proti državi in upravičenca do odškodnine, saj avtomobil ni takšen kot od države poverjeni izvajalec javne službe trdi da je.
Moj avto je služil kar nekaj lastnikom, tudi meni je povrnil investicijo v njega samega in vzdrževanje, saj je prepeljal velike količine vintage robe in povzročil ure in ure radosti s svojimi nepričakovanimi sposobnostmi. Dvomim, da bo v kratkem kak karavan pripeljal 5 ljudi na mesto, od koder gledaš nihajko Velike Planine navzdol.
Ostaja pa neskončnost, saj je bil moj Leone lani uporabljen kot rekvizit pri snemanju filma in je za vse čase ovekovečen na filmskem (ne)traku.
Točno o tem govorim. Marsikater avto gre na odpad, pa nima nekih (zanimivih) zgodb za seboj.
V primeru ki si ga opisal, se ponavadi od avta ko ga daš stran dejansko posloviš, ker si vesel in hvaležen za vse kar sta skupaj doživela!
Sam naprimer sem to čutil, ko smo predali prejšnjo Imprezo 1.6 1996 dalje novim uporabnikom.
Nam je nenormalno služila in poskrbela za ogromno enih užitkov. Vsak v družini jo je z veseljem vozil
Z njo pa sem bil, ko ravno omenjaš VP, tukaj na tej točki.
Kdor dobro pozna veliko planino ve, da tale klanec ni ravno hec. Tja sem peljal povsem polno nabit avto z opremo za par dni, ko smo prebivali v koči mokrica.
Zapelje pa se po tej potki levo gor po travniku...
FIlmček, če ni privat, pa le pokaži
V primeru ki si ga opisal, se ponavadi od avta ko ga daš stran dejansko posloviš, ker si vesel in hvaležen za vse kar sta skupaj doživela!
Sam naprimer sem to čutil, ko smo predali prejšnjo Imprezo 1.6 1996 dalje novim uporabnikom.
Nam je nenormalno služila in poskrbela za ogromno enih užitkov. Vsak v družini jo je z veseljem vozil
Z njo pa sem bil, ko ravno omenjaš VP, tukaj na tej točki.
Kdor dobro pozna veliko planino ve, da tale klanec ni ravno hec. Tja sem peljal povsem polno nabit avto z opremo za par dni, ko smo prebivali v koči mokrica.
Zapelje pa se po tej potki levo gor po travniku...
FIlmček, če ni privat, pa le pokaži
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
-
- Uporabnik foruma
Mi smo bili na nasprotni strani doline K. Bistrice (bolje rečeno po celotni dolini).
Filma žal ne morem pokazati, saj ga še ni.
Naj bi bil celovečerec, ki izide letos.
Sem hotel pripeti fotko s snemanja, a mi forum za vse teži, da so prevelike, v kolikor skrinšotam, da bi bila manjša pa nima prave oblike fajla.
Filma žal ne morem pokazati, saj ga še ni.
Naj bi bil celovečerec, ki izide letos.
Sem hotel pripeti fotko s snemanja, a mi forum za vse teži, da so prevelike, v kolikor skrinšotam, da bi bila manjša pa nima prave oblike fajla.
-
- Uporabnik foruma
Po nekaj letih premora se zopet vračam z novico.
Danes je v Kinu Šiška premiera celovečerca v katerem se dvakrat pojavi moj Leone.
Na spodnji povezavi si lahko ogledate napovednik v katerem je prisotna le scena z notranjostjo avtomobila.
https://youtu.be/XttGosTOQcM
Danes je v Kinu Šiška premiera celovečerca v katerem se dvakrat pojavi moj Leone.
Na spodnji povezavi si lahko ogledate napovednik v katerem je prisotna le scena z notranjostjo avtomobila.
https://youtu.be/XttGosTOQcM
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov