Menjava radia

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 609
Pridružen: 25. September 2010, 23:45
Kraj: Lavrica

Re: Menjava radia

Odgovor Avtor: pero112 » 16. November 2019, 09:02

Sprašujem a je tukaj na forumu kakšen strokovnjak, ki je to zadevo preuredil, da deluje klima radio pa ne? Seveda tako, da se da radio odstranit in narediti odprtino za drugi radio! Tudi na drugih forumih sem velik pregledal in sem zasledil samo za eno varianto in to za montažo 1 DIN radia tja kjer je CD. Saj pravim, če je kdo tu naj se mi javi, mu dostavim drugo enoto in uredi. Seveda tako, da DELUJE KLIMA in z odprtino za radio.

Tako kot sem drugje gledal po tujih forumih se mi zdi, da je to skoraj misija nemogoče. Zato sem montiral radio gor saj itak piše pod odprtino RADIO BOX. V tej situaciji in danih pogojih mi je z oceno prav dobro to uspelo in se nič ne obremenjujem glede komentarjev kateremu je všeč ali ne.

Glede štrleče plastike, ki je omeni LSlabe; ja res je zunaj za globino okvirja tako pač je. Vprašanje? A so vam so všeč armature vesoljskega izgleda npr: VW Tuareg, Tesla in tako dalje, da ne naštevam? Meni ne. Koliko prahu se nabira na tem steklu ali kar koli je že. To je nefunkcionalno za mene. Za šminkirat in se hvalit jaz pa imam. Verjetno vsak dan, ko se v sedeš v vozilo moraš najprej z mikro krpo počistit potem se pa odpelješ.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 3949
Pridružen: 07. Maj 2006, 23:40
Kraj: Trbowle

Re: Menjava radia

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. November 2019, 17:42

To plato bi moral prerezat na pol, pa vse sledi prelotat preko kablov, da bi se ta "plošča" prepognila po sredini nazaj...potem pa bi lahko navrh sprostil za 1DIN radio, mogoče celo 2DIN?
You know what I mean? Z rezervno plato bi se tega lahko lotil brez neke panike...Seveda, če je zadaj sploh dovolj prostora za vse te mahinacije.

Drugače pa bi se dalo dat sprintat zgornjo režo na 3D printer, pa naredit novo tako, ki bi imela pač "nenastavljive" šobe za pihanje. Pač jaz imam vedno naštimano da mi po sredini nazaj piha, ker ne maram da bi žge v telo ali glavo. Vmes bi pa bilo vrh glave prostora za radio. Vseskup se potem prešmirgla pokita ter pobarva ali obleče v folijo. No lažje bi blo barvat....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 609
Pridružen: 25. September 2010, 23:45
Kraj: Lavrica

Re: Menjava radia

Odgovor Avtor: pero112 » 16. November 2019, 21:52

Naslednji zapis sem si ga sposodil iz moje teme Ostala vozila Škoda Octavia, kjer sem sem napisal o testu DAB+ sistema. ,,Na relaciji Lavrica - Ajdovščina - Lavrica sem prvič preskusil DAB+ signal. V Barjanski kotlini dela super. Bo kar držalo, da je 89% pokritost avtocest in hitrih cest ter 67% pokritost gospodinjstev. V prihodnje se bo omrežje širilo v skladu z zahtevami izdajateljev radijskih programov in skladno z rastjo števila DAB+ radijskih sprejemnikov. Tako piše na digitalniradio.si.
V smer Primorske sem poslušal radio Veseljak in nekje pri Logatcu se zgubi. Nazaj signal pride pred Postojno takoj ko se vidi Nanos in je signal do v Razdrtega kjer spet prekine in tako dalje do Ajdovščine.
Nazaj sem pa poslušal Val 202 in to od Ajdovščine do doma (Škofljica oz. Lavrica) in to brez vsakega problema oziroma brez prekinjanja tudi v tunelih.,,
Relacijo prevozil poleti.

TA ZAPIS DEMANTIRAM

Danes sem naredil isto relacijo in v Legacy montiran DAB+ radio dela 100% bolje kot je delal v Škodi. Pokritost signala 100% in brez prekinitev in šumov. V obeh avtih je antena nameščena na steklo spredaj levo. Sedaj pa ne vem ali je RTV signal povečal ali sem pa jaz kaj zajeb.. pri Škodi.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost