Indeed! Ko bo še konzola iz starga hrasta bo pa sploh.
Nasveti za "izgradnjo" specialenega MOD-DIY PC-ja
Re: Nasveti za "izgradnjo" specialenega MOD-DIY PC-ja
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Upam.
Srebri so na lagerju, dizajn imam dodelan, (doktoriral na pinterestu) steklar čaka na štartni črti, le tišlar nima cajta na žago peljat. Pa bo že. Itaq je prevroče pa fešte vsak vikend...
Srebri so na lagerju, dizajn imam dodelan, (doktoriral na pinterestu) steklar čaka na štartni črti, le tišlar nima cajta na žago peljat. Pa bo že. Itaq je prevroče pa fešte vsak vikend...
Heh! Jaz imam za tako opravilo soseda. Zdaj dokončuje leseno hišo za familijo, ampak taprvo je žago postavil ... Celo zimo sem kuril hrastove krajnike, pa še mi jih je ostalo (hiša ima hrastov skelet).
Auč
S teh krajnikov, če nisi zbirčen, bi verjetno narajbal ven kosov za neko konkretno limanko naredit
No tud drva za kurit, če so zastonj so (skoraj) vsaka dobra
Ojačevalec zgleda res čist inkognito
Vprašanje koliko folka bo ugotovilo, da to verjetno ni ojačevalec.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Oh, če bi se mi dalo, bi iz polovice lat lahko zrezal 50x50, ali pa 70x50 celo, iz ene parih. Les je bil tak, da je bila beljava dosti skromna, torej zelo dober. Ma se mi zdi BV, če rabim dilo, grem do soseda pa rečem da rabim, pa če mi, lepo prosim, eno proda. Pa potem bi imel same letvice za kurit. Tko sem pa požgal čez 3 metre hrasta, pa še ene pol metra mi je ostalo.
Sosed je drgač (in familija) zelo frik. Že leta živi na posesti z deco v treh barakcah. V eni spijo, v eni majo kuhno, in v eni kopalnco. Elektrko sicer majo, ker rab deca za šolo. Priselili so se iz mesta, in ustanovili kmetijo. Čist vsi otroc (2x OŠ, 2xSŠ) pomagajo pri košnji, na njivi in v štali. Ta velka hči (2. letnik SŠ) je cele dneve visela s krovcem na strehi, ko so pokrivali. Dol je šla sam za malco. Srednješolci se drgač z mano peljejo v dolino do avtobusne kadar grem na šiht, ker zanje ni več šolskega kombija.
Sosed je drgač (in familija) zelo frik. Že leta živi na posesti z deco v treh barakcah. V eni spijo, v eni majo kuhno, in v eni kopalnco. Elektrko sicer majo, ker rab deca za šolo. Priselili so se iz mesta, in ustanovili kmetijo. Čist vsi otroc (2x OŠ, 2xSŠ) pomagajo pri košnji, na njivi in v štali. Ta velka hči (2. letnik SŠ) je cele dneve visela s krovcem na strehi, ko so pokrivali. Dol je šla sam za malco. Srednješolci se drgač z mano peljejo v dolino do avtobusne kadar grem na šiht, ker zanje ni več šolskega kombija.
Delam. Dobil sem kakih 200let star hrastov paičk. 300x300mm pa sem ga sčesal in očistil. Nažagan je na D cca 60mm. Se pravi dve polici na 8mm "flohajznih" kakor lebdeče police. Tretja steklena 10mm
In dilema... Olje, epoxi, lak ?!
In dilema... Olje, epoxi, lak ?!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Svetujem olje-proizvajalca Osmo.
ignorance is bliss
Poznam, fajn zadeva malce več € tudi tungovo in bondex sem že uporabljal, sem pa včeraj malo šnofal in videl da Američani in Kanadčani za finiš največ voskajo. Olje je osnova. Vosek obdrži sijaj in zapre mikro pore.
Rumeno čebeljo parket pasto imam doma, bom poizkusil na kakšnem odžaganem kosu.
Barva pa natur ha?
Thx.
Rumeno čebeljo parket pasto imam doma, bom poizkusil na kakšnem odžaganem kosu.
Barva pa natur ha?
Thx.
Ej ne to s parket pasto. Pejt v bauhaus, maš za sitne pare revivo voske. Jaz imam tak revivo vosek za kuhinjski pult. Od zažetka zgleda yak, ampak ko ga z mehko coto zagladiš, dobi čist "antik" videz. Jaz mam revivo vivace transparent doma. Na zapravljaj za kakšen danish oil (ker to ni olje, BTW, ampak je laneni polimer), poglej si tule in najdi primerno reč https://www.revivo.si/olja_in_voski_za_ ... scito_lesa . Danish je bolj za kake ročaje nožev, ali kopita lovskega orožja kjer hočeš mal bolj štrapac premaz. Za znotraj vzemi eno vpojno olje ki ne polimerizira bujno. Sicer tud laneno iz Ikeje je meni naredilo praktično kot bi bilo lakirano. Jaz bi olje spustil, če imaš namen zelo antik površino dobit.
Sem za 1× vse namazal s teak oljem, pa se vse skupaj prvi dan sveti ko pumpeževa rit, naslednji dan se umiri in je satenasto silk kar mi je ok. Itak sem višek popivnal po par urah. Za gušt sem potem namazal še s parket pasto čez olje le na testni odžagan kos in po 24h skoraj ni razlike.
Ikea za pulte je drugače top-šit roba.
Bom pa potem kasneje dodajal "arcnije" ker bo treba itak vem da je hrast par sto let občasno pil le vodo.
Bistvo mi je le to ,da se mi ne bi prah prav na hudo "zažiral" v regal in da ga s statičnim omelcem 1× teden na izi po-sweepam.
Ikea za pulte je drugače top-šit roba.
Bom pa potem kasneje dodajal "arcnije" ker bo treba itak vem da je hrast par sto let občasno pil le vodo.
Bistvo mi je le to ,da se mi ne bi prah prav na hudo "zažiral" v regal in da ga s statičnim omelcem 1× teden na izi po-sweepam.
Olje jaz popivnam po max 20 minutah. Včasih laneno tudi že v eni uri cikne, potem pa maš svinjarijo na kubik. Če ti je en sloj premalo, lahko itak ponoviš še enkrat čisto na tenko (ali vosek). Ali pa vzameš enega od balzamov, recimo https://www.revivo.si/orehov_vosceni_balzam_50ml
Za 1× sem na enem sloju, ko bo zmontirano in tik pred zdajci osvežim še enkrat. Višek je bil le tam kjer so grče ali kjer je les zelo zašpilan in gost, pa še to bolj malo. Tale bondex se ne sesiri kar tako hitro, imam dobre izkušnje s teraso.
Ok še nekaj: srednja polica bo 10mm steklena. Rad bi jo osvetlil iz zadnjega roba z rgb led trakom. Napajanje 5V iz usb PC vtičnice, tako da se bo avtomatsko prižgala on vklopljenem kompu.
Baje je lepše in bolj razpršeno da je šipa peskana Upam da bo "žarela" po celi površini.
Kake ledice nabavim da ne bo hotspot efekta in bo zgledalo bolj kot neon cev? Chat gpt pravi side emmiting led samo če dan vse skupaj v alu kanal recimo?
Baje je lepše in bolj razpršeno da je šipa peskana Upam da bo "žarela" po celi površini.
Kake ledice nabavim da ne bo hotspot efekta in bo zgledalo bolj kot neon cev? Chat gpt pravi side emmiting led samo če dan vse skupaj v alu kanal recimo?
Update, iz usb nea bo dovolj štroma... rabim 2-3A za cob strip 1,4m usb 3.0 deva 0.9A
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov