Na avtu imam aftermarket izpušne kolektorje, ki oddajajo malce preveč toplote v svojo bližnjo okolico. Ovijanje s trakovi mi ni všeč, čeprav bi morda bilo dovolj učinkovito.
Se mi pa precej dopade tole:
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... 17-002.jpg
To je neka izolacija (eni ji rečejo 'keramična volna'), ki se ovije okoli cevi, potem pa se s tanko nerjavečo pločevino (0,1mm) ovije še to, pločevina pa se potem 'zavari' skupaj.
A vemo za koga v Sloveniji, ki dela kaj takega?
Pa da bi mimogrede še prirobnico zamenjal z nečim boljšim (za V-Band pravijo da je top-šit), ker sedanji prirobnici nekako ne zaupam, da res tesni.
Termoizolacija izpuha - dela kdo to v Sloveniji
Re: Termoizolacija izpuha - dela kdo to v Sloveniji
Vprašaj tole na rally forum ali FB stran. Tam bodo ziher vedeli.
Meni je borla, ki mi jo je konkretno nazaj prodal Gorazd0, šla na živce, ker je imela tak plehnat beden zvok, zaradi pretankih sten izpušnega kolektorja in se je ful bolj slišalo tega izpod motorja kot prej z original debelim (litim) kolektorjem. Sem tudi hotel povit s trakovi, ampak se valda tega nikoli nisem lotil. Kar je tudi bolje, ker mi je olje spuščalo na vsakem vogalu, bi ziher kdaj kaj zagorelo
Ko dobiš odgovor za tole, prosim javi tudi tukaj.
Meni je borla, ki mi jo je konkretno nazaj prodal Gorazd0, šla na živce, ker je imela tak plehnat beden zvok, zaradi pretankih sten izpušnega kolektorja in se je ful bolj slišalo tega izpod motorja kot prej z original debelim (litim) kolektorjem. Sem tudi hotel povit s trakovi, ampak se valda tega nikoli nisem lotil. Kar je tudi bolje, ker mi je olje spuščalo na vsakem vogalu, bi ziher kdaj kaj zagorelo
Ko dobiš odgovor za tole, prosim javi tudi tukaj.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4425
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Rally forum? Hm, Google ne najde kaj konkretnega na to temo, a imaš kak link?
Točno to gre tudi meni na živce in računam, da bo takšna (termo)izolacija tudi kaj tega zvoka zadušila.Meni je borla, ki mi jo je konkretno nazaj prodal Gorazd0, šla na živce, ker je imela tak plehnat beden zvok, zaradi pretankih sten izpušnega kolektorja in se je ful bolj slišalo tega izpod motorja kot prej z original debelim (litim) kolektorjem.
Itak.Ko dobiš odgovor za tole, prosim javi tudi tukaj.
Pomoje sem mel tole v glavi: https://si.racemarket.net/rally ampak ne vidim da bi tam lahko kaj objavil v smislu "kupim" ali kot forumsko objavo.
Na FB obstaja oldtimer oglasnik old&rusty skupina kjer se menda nabirajo stari dirkači...mogoče tam spustiš isto vprašanje. Kaj pa te košta konec koncev...par minut pa vse maš že napisano in na kupu...mogoče pa kdo pozna koga ki pozna koga...
Na FB obstaja oldtimer oglasnik old&rusty skupina kjer se menda nabirajo stari dirkači...mogoče tam spustiš isto vprašanje. Kaj pa te košta konec koncev...par minut pa vse maš že napisano in na kupu...mogoče pa kdo pozna koga ki pozna koga...
Ja točno vem, da govoriva o isti stvari...pomoje je problem, da se zadaj premalo dere, da bi prikrilo sprednji del
Izolirka Lip Bled d.o.o.
Eko Pro d.o.o.
TFK - Termoizolacija in Frigo Klima d.o.o.
Termo Shop d.o.o.
Terisol d.o.o.
Proizvodnja, trgovina in storitve Metlika d.o.o.
To so le nekatera podjetja, specializirana za termoizolacijo izpušnih sistemov v Sloveniji.
Se jih splača kontaktirati in raziskati če kdo dela točno to kar si želiš
Eko Pro d.o.o.
TFK - Termoizolacija in Frigo Klima d.o.o.
Termo Shop d.o.o.
Terisol d.o.o.
Proizvodnja, trgovina in storitve Metlika d.o.o.
To so le nekatera podjetja, specializirana za termoizolacijo izpušnih sistemov v Sloveniji.
Se jih splača kontaktirati in raziskati če kdo dela točno to kar si želiš
dejmo banat tegale boteka
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov