Ne morem odpravit na Gecu vibracij in zvoka na vozniški strani. Začelo se je lani, ko sva šla z morja in je poginil zunanji zglob na vozniški strani. Na srečo samo v Izoli. Domov sva pelala po jajcah, bolj 90 na uro kot 100. Mehanik diagnosticira defekten zglob, in pošlje polosovino na obnovo, ker notranji zglob tud ni bil več kot nov. Namesti obnovljeno polosovino, avto dela do julija letos OK. Nato se pojavi zoprn zvok ("vupvupvupvup ...") čim avto prekorači 40 na uro. Do 60 se nekak upam peljat, ampak 90 je pa že strašljivo. Pelem mehaniku, in da avto na dvigalo. Prešlata zglobe, notranji je malo sumljiv (ima zračnost gor-dol, noter ven ne, na rotacijo silno malo). OK, plunem še 30 eur za nov notranji zglob, mehanik nardi še servis motorja, in tojto. Peljem od mehanika, spet vubvubvubvub nad 40.
Gume so stare manj kot pol leta, pa vseeno doma dam avto na dvigalko in spustim v D. Vidim nova guma sicer ni čist okrogla (niso nevemkva, so pa nove). Ampak OK, tud nova guma ma lahko napako, pa dam gor rezervo. Dvignem avto, dam v D, mal gasa. Isto, vubvubvub.
OK, dam gumo dol, in spustim v D. Vidim, eno malenkost opleta disk, ki sicer tud ni več nov in bi bila menjava verjetno že tud upravičena. Kolo, zdej brez feltne, še vedno spušča zvok in vibrira, sploh pri (navideznih) 60 na uro. Zanimivo da v R brez gume gor pri isti brzini vibrira bistveno manj, in tudi precej manj ropota.
Zdej sem mal nesrečen, ker ne vem več kako naprej. Vmes sem se še s čelom nasadil na podaljšek gedore (polcolska pocinkana vodovodna cev, poor mans breaker bar). Zdej mam mini buško in flajšter na čelu, da mal pojamram.
Kaj bi blo zdej še za pogledat? A je krivo pesto, kolesni ležaj (ležaj ima pretty much 100Kkm)? Kako vemo da je morda zvita polosovina? Notranji zglob je nov, zunanji ima manj kot 10000km.
Moram nekak usmert diagnozo, imam sicer na voljo še enga mehanika, ki je trenutno na dopustu.
Avta nujno ne rabim, se pa rad z njim peljem. Včeraj sem opravil tehnični pregled in podaljšal registracijo, tko da je vse legalno, vsaj kar se TP tiče. Rjavino sem v veliki meri letos vso popravil, tko da sam to nagaja.