Projekt: Reportažec
Re: Projekt: Reportažec
Ena islandska:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Raptor vzdolž stranic, tako kot ima že dolgo tudi Helmut narejeno in je fenomenalno dobro in koristno, glede na uporabo.
https://blogger.googleusercontent.com/i ... raptor.jpg
Sva imela kar malo treme, ko sva se lotevala, konec koncev je to prva "končna" plast na delih, ki bodo vidni. Dejansko se je izkazalo, da je špricanje Raptorja zelo enostavno. Sva se potem odločila, da pride enako tudi na zgornji del (aluminijasti povišan del avta), a tam se bo verjetno nanašalo z valjčkom. Za oba boka sva porabila štiri piksne, je bilo ravno dovolj, ma če bi imela še eno na zalogi, ne bi bilo nič narobe.
https://blogger.googleusercontent.com/i ... raptor.jpg
Sva imela kar malo treme, ko sva se lotevala, konec koncev je to prva "končna" plast na delih, ki bodo vidni. Dejansko se je izkazalo, da je špricanje Raptorja zelo enostavno. Sva se potem odločila, da pride enako tudi na zgornji del (aluminijasti povišan del avta), a tam se bo verjetno nanašalo z valjčkom. Za oba boka sva porabila štiri piksne, je bilo ravno dovolj, ma če bi imela še eno na zalogi, ne bi bilo nič narobe.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Kolega je celega Hiluxa v raptor obarval
V original odtenek modre kot je bil prej metalik. No zdaj je raptor šmirgelpapir mat
(streha, havba pa zadnja vrata sta črni).
Bi sicer mislil da je bolj zategla barva kar se prask tiče, pa opažam da je kar nekaj globljih prask že dobil ta hilux in so prav precej vidne. Se pa na določenih delih tudi lupi - kosi ki se trgajo dajejo občutek bolj kot nek res debel in trd plastidip.
Je pa to štrihat mačji kašelj ja. Tista navodila ki jih dajo zraven pa premeri šob in skoraj da ne morš zafrknit.
Baje pa se dajo vse te praske/luknje ipd zaflikat kar z novo plastjo raptorja
Bi sicer mislil da je bolj zategla barva kar se prask tiče, pa opažam da je kar nekaj globljih prask že dobil ta hilux in so prav precej vidne. Se pa na določenih delih tudi lupi - kosi ki se trgajo dajejo občutek bolj kot nek res debel in trd plastidip.
Je pa to štrihat mačji kašelj ja. Tista navodila ki jih dajo zraven pa premeri šob in skoraj da ne morš zafrknit.
Baje pa se dajo vse te praske/luknje ipd zaflikat kar z novo plastjo raptorja
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Ne vem, na Helmutu mi noro dobro drži zadeva že od 2018, nobenega luščenja in tudi, ko sem kam prislonil in se je pleh vdal, je plast zaščite sledila, kljub razpoki se je šele drugo zimo začela kazati rja. Je pa res, da je delal "profi."
Bomo videli, kako se bo na Reportažcu obneslo, zaenkrat kaže dobro, bodo pa seveda leta uporabe pokazala ...
Se pa vidijo npr srage od rose, če dobro pogledaš, ker pač ni bilo mogoče, da bi avto stal na suhem par dni, kot priporočajo, za tale plast dokončno "zategne."
Bomo videli, kako se bo na Reportažcu obneslo, zaenkrat kaže dobro, bodo pa seveda leta uporabe pokazala ...
Se pa vidijo npr srage od rose, če dobro pogledaš, ker pač ni bilo mogoče, da bi avto stal na suhem par dni, kot priporočajo, za tale plast dokončno "zategne."
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Vedno znova sem presenečen nad nagužvanostjo motornega prostora pri tako velikem vozilu ...
Za menjavo žarnice ti sicer ni potrebno odbijača snemat (čeprav ne manjka dosti
), ampak za menjavo jermena ali česa podobnega je pa nujno razdreti celotni sprednji del, kar ti zlahka vzame dve uri v eno smer ...
https://blogger.googleusercontent.com/i ... rmenov.jpg
... in še potem ni udobno vijakov napenjalcev sukati, enega lahko le po šestinko vrtljaja, ker ni prostora za ključ.
Seveda po takšnem angažmaju pogledaš, kaj vse bi še menjal, kar preventivno, da ti nekaj časa ne bi bilo potrebno ponavljati vaje ... če bi lahko, bi kar vse, termostar, pumpo, jermenice napenjalcev, gumijaste cevi, ampak seveda to ni moogoče ($$), samo upaš, da bo do naslednje intervencije minilo dovolj časa.

Tretina motorja dostopna od spredaj, dobra tretina iz kabine, vmes pa slaba tretina, ki je praktično nedostopna. Ne vem, ko bo treba recimo injektorje obnoviti, bo nujno spet celotno karoserijo dvigniti, da bo dostopna zadeva? Ali pa ima morda kakšen specializant kirurg ideje in orodje, s katerim lahko stvari ven zbezaš?
Za menjavo žarnice ti sicer ni potrebno odbijača snemat (čeprav ne manjka dosti
https://blogger.googleusercontent.com/i ... rmenov.jpg
... in še potem ni udobno vijakov napenjalcev sukati, enega lahko le po šestinko vrtljaja, ker ni prostora za ključ.
Seveda po takšnem angažmaju pogledaš, kaj vse bi še menjal, kar preventivno, da ti nekaj časa ne bi bilo potrebno ponavljati vaje ... če bi lahko, bi kar vse, termostar, pumpo, jermenice napenjalcev, gumijaste cevi, ampak seveda to ni moogoče ($$), samo upaš, da bo do naslednje intervencije minilo dovolj časa.
Tretina motorja dostopna od spredaj, dobra tretina iz kabine, vmes pa slaba tretina, ki je praktično nedostopna. Ne vem, ko bo treba recimo injektorje obnoviti, bo nujno spet celotno karoserijo dvigniti, da bo dostopna zadeva? Ali pa ima morda kakšen specializant kirurg ideje in orodje, s katerim lahko stvari ven zbezaš?
Ko, če se boš lotil obnove/menjave injektorjev, se spomni name, če katerega ne boš dobil ven, sva z bratom skoraj doktorirala na njegovem kangooju, pa je potem sosed prišel mimo in posodil izbijač in po treh sekundah je bil injektor zunaj 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
To je stare švabske šole motor, bodo injektorji kar sami ven skočili.

... bodo injektorji kar sami ven skočili.
No no ...
Do sedaj so me "stare švabske mašine" iz mehanskega vidika naravnost navduševale z dobro domišljenimi detajli in kvalitetno izdelavo. Tale je res malo hudo nagužvana, verjetno zato, ker motorni prostor v originalu ni bil dizajniran za vse možne pritikline, ki jih ima tale zadnja varianta motorja in periferije. Že tašvoh motor je malo na tesno, tukaj pa še konkretna turbina, interkuler, ABS, klima ...
Fant, to je vse dodatna oprema. Moraš bit vesel.
Jeszt, ker sem že star, vem da si v 90l Hyundaiu že dobil standard šipe na štrom, centralno, pobarvane odbijače in radkape, vse to pa je Mercedes začel talat šele 20 let kasneje.
ps
Pes si jajca liže, ker si jih doseže jebatga.
ps2
sicer pa 4 šraufe stran pa maš lojtrski voz

ps
Pes si jajca liže, ker si jih doseže jebatga.
ps2
sicer pa 4 šraufe stran pa maš lojtrski voz
Se spomnim, tudi sam sem imel prvi avto Micko Lancer iz konca osemdeseth, vse štiri šipe in šibedah na elektriko in sem se smejal mnogo dražjim evropskim in pri nas bolj cenjenim vozilom brez takšnih zadev. In na kasnejših avtih električni pomik sedežev, ogledal in vse te danes samoumevne zadeve v času, ko si na evropskih vozilih to dobil le v najbolj luksuznih paketih pa še tem je bilo mnogokrat slabo dodelano in je precej crkovalo, pri japoncih in korejcih pa je večinoma preprosto delalo kot mora. So bila leta, ko sem se priduševal, da če kaj, šip "na kurbl" pa jaz nikoli ne bom imel. No, zarečenega kruha se največ poje, pravijo in tako sem pač moral preživeti tega Helmuta s temi prekletimi šipami na ročko. Ampak hej, sedaj pa "back to the future," Rudi nima kurbla za šipe, tako da - “Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem.“ 
Pomoje je bilo tudi od regije odvisno. Za nas cigote je bilo itak vse dobro.
Se spomnim smo uvozili skoraj čisto novega MB a class II serije za kolega. Classic oprema. No ko ga je sesula toča je pri AC kot nadomestno vozilo (full kasko) dobil isti avto le da slo import iz autocommerca. No tista plužna je pa bil classic.
Medtem ko je kolegov imel vse na štrom celo gretje sedežev, litke, meglenke ni da ni je bil oni drugi "stoenka". No ja pri MB opremi nikoli ne veš.
Se spomnim smo uvozili skoraj čisto novega MB a class II serije za kolega. Classic oprema. No ko ga je sesula toča je pri AC kot nadomestno vozilo (full kasko) dobil isti avto le da slo import iz autocommerca. No tista plužna je pa bil classic.
Medtem ko je kolegov imel vse na štrom celo gretje sedežev, litke, meglenke ni da ni je bil oni drugi "stoenka". No ja pri MB opremi nikoli ne veš.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost