Porsche Boxster

Garaža za vse nesubaruje
Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 31. December 2008, 13:11

Kaj je tisto spredaj in čemu služi? Sm skor ziher da veš kaj mislim :D Zgleda hudo :twisted:

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 31. December 2008, 13:39

Strupen Kawl, sploh barva mi je všeč. :D
EJ257, FB25

Uporabniški avatar
rokyluk
Uporabnik foruma
Prispevki: 123
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Avtor: rokyluk » 31. December 2008, 13:40

To je za dovod zraka v airbox - tako imenovani ram-air. Je pa tole od originala 4krat lažje, tudi oblika je čist druga - in vse gre bolj na direkt. pretok zraka naj bi bil 40% večji (dobil iz anglije točno take pa so uporabljali v BSB - british superbike seriji). Nekaj naj bi se poznalo tudi na sami moči, vendar , ker sem med mrtvo sezono premenjal toliko stvari da bom o točno določenih spremembah težko govoril. Največ pričakujem seveda od izpuha - komplet akrapovič. Veliko sem delal tudi na teži, saj je sedmica v osnovi tank. S pomočjo parih majstrov sem dobil tudi nekaj izjemno lahkih delov. Motor sem že olajašl za približno 20kg!

LP Rok
"Mislis, da obstaja neka meja.Ko se je dotaknes, se nekaj zgodi.Šele tedaj ves, kje je tvoja meja."--->Ayrton Senna da Silva

Winners are simply willing to do what losers won't

Dai Nippon

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 31. December 2008, 14:53

Kakšne so pa specifikacije tvoje ninđe v original stanju?

Uporabniški avatar
rokyluk
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: rokyluk » 31. December 2008, 18:02

Ima 748ccm, serijsko suha teža - 200kg(ala tank - vse je narejeno da bi se lahko v steno zaletaval) in 122 konjev - seveda ne na kolesu (po meritvah naj bi jih imel serijsko na kolesu okoli 110.
Upam pa da jih bo po vseh predelavah imel moj na kolesu vsaj 122 :)
Bom pa za naslednjo sezono motor še malenkost predelal.
Pridejo drugi bati - bigbore kit 779ccm ter predelava fergazarjev. Tako da upam da jih bo enkrat imel nekje 140 na kolesu. Je pa potrebno še velik naredit na teži. Da se ga olajšat vsaj še za 10kg - je pa potrebno vložit še kar nekaj evrov v teh 10 kil :)
V primerjavi z današnjimi motorji pa je tako - s 600taki smo skupaj z 1000 kubičnimi 4valjniki pa nimam skupaj kaj praskat :) jurja se odpelje in lahko samo še maham :)
Bomo pa vidl letos na grobniku kaj dejansko sem naredil v primerjavi s 1000aki!

LP Rok
"Mislis, da obstaja neka meja.Ko se je dotaknes, se nekaj zgodi.Šele tedaj ves, kje je tvoja meja."--->Ayrton Senna da Silva

Dai Nippon

Uporabniški avatar
rokyluk
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: rokyluk » 31. December 2008, 18:05

aja še en nepomemben podatek - motor gre trenutno že malenkost čez 300kmh. od 250kmh naprej se 600taku odpeljem z lahkoto.

LP

Dai Nippon

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 31. December 2008, 18:51

Ti tekmuješ, al rihtaš to za sebe - hobi?

Uporabniški avatar
rokyluk
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: rokyluk » 01. Januar 2009, 09:16

Tekmujem ne, bom pa šel probat na grobnik pelat... vendar samo za sebe, brez pretiravanja... Drugače pa to rihtam bolj za sebe - sem pa ljubitelj vseh teh starin :) Imel sem tudi legendarnega ZXR750R - omejena serija z flat vplinjači keihini FCR - zelo zahtevni vplinjači za nastavljanje - motor je bil dobesedno podivjana žival v primerjavi z zdejšnim motorjem. Do približno 6K rpm ga je zalivalo ko prasica nad 8k rpm pa se mu je dobesedno splullo :) No te motorje seo v večini predelovali za na dirkališča, tako kot vse sedmice - zelo hiter in stabilen motocikel. Veliko izkušenih voznikov še danes govori da je bil in je še vedno eden boljših serijskih motociklov. Motor je pri dolgih zavojih nad 200kmh dobesedno priliman v tla, ima namreč zelo nizko težišče. To občutiš že ko namestu hočeš obrnit balanco :)
Drugače pa imam svojega namen predelat v endurance replico - vsaj približno podobo - tehnično tako ali tako ne bo nikoli.

Srečnga, zdravga in varnga vsem v letu 2009!

LP Rok

Dai Nippon

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost