Lancia Dedra hf turbo integrale
- frenxtreme
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 421
- Kraj: Vnanje Gorice, Brezovica pri Ljubljani
Lancia Dedra hf turbo integrale
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3193393&show=1
tole me zanima če kdo kj pozna lastnika, al pa če mi kdo poda mnenje o motorju, pogonu itd... predvsem me zanima delovanje awd-ja v primerjavi s subarujevim.
hvala za vsak namig!
tole me zanima če kdo kj pozna lastnika, al pa če mi kdo poda mnenje o motorju, pogonu itd... predvsem me zanima delovanje awd-ja v primerjavi s subarujevim.
hvala za vsak namig!
-
Andrej
Če ima iste diffe kot Delta HF je zelo dobro opremljena:
centralni diff je visco Ferguson s planetarnimi zobniki z razmerjem pogona 47/53.
Zadaj je Torsnov LSD (zapira do 70%)
Spredaj je odprt diff
Zadnji in srednji diff sta po zasnovi ala STI, ne vem pa kakšni so detajli.
Prednji, odprt je ala WRX izvedba.
Torej podvozje je zelo OK.
Mašina pa: jaz sem imel navadno 90 km Delto in sem bil razen dejstva, da je armatura občasno spominjala na božično drevo zadovoljen.
Prijatelji s HF in Turbo izvedbami pa so dosti šraufali.
centralni diff je visco Ferguson s planetarnimi zobniki z razmerjem pogona 47/53.
Zadaj je Torsnov LSD (zapira do 70%)
Spredaj je odprt diff
Zadnji in srednji diff sta po zasnovi ala STI, ne vem pa kakšni so detajli.
Prednji, odprt je ala WRX izvedba.
Torej podvozje je zelo OK.
Mašina pa: jaz sem imel navadno 90 km Delto in sem bil razen dejstva, da je armatura občasno spominjala na božično drevo zadovoljen.
Prijatelji s HF in Turbo izvedbami pa so dosti šraufali.
- frenxtreme
- Uporabnik foruma
nism glih ekspert, tko da me ne grdogledat, če bom kozla ustrelu!
diffirenciali so namenjei temu da gre moč na kolo ki ima grip?? je tko?
a je tok lučk svetil ka je blo tok stvari fentanih??
a se ti da kerga od tvojih frendov prašat kako je z vzdrževanjem tegale, pa če bi šou kšn z mano pogledat al mi pa vsaj povedu kva prašat, da ne bom kupvou mačka v žaklju in da bom vsaj približn vedu kere stvari so sfakane in se pričakuje menjava...
sicer pa je vse tole zaenkrat sam informativno, mam pa sicr resnga kupca za svojo imprezo, tko da upejmo da bo kj....=)
diffirenciali so namenjei temu da gre moč na kolo ki ima grip?? je tko?
a je tok lučk svetil ka je blo tok stvari fentanih??
a se ti da kerga od tvojih frendov prašat kako je z vzdrževanjem tegale, pa če bi šou kšn z mano pogledat al mi pa vsaj povedu kva prašat, da ne bom kupvou mačka v žaklju in da bom vsaj približn vedu kere stvari so sfakane in se pričakuje menjava...
sicer pa je vse tole zaenkrat sam informativno, mam pa sicr resnga kupca za svojo imprezo, tko da upejmo da bo kj....=)
-
Andrej
Diferencialov je malo morje vrst. Zelo grobo se delijo na tiste, ki dajejo moc kolesu z najvec oprijema in oni, ki jo dajejo kolesu z najmanj oprijema.
Zakaj bi delali tazadnje bi kdo prašal? Ker dajejo več stabilnosti na lepi cesti dedku v novem S4.
Ličke so svetile ker je Italian
Občasno je npr svetila lučka za mašino pa je bilo vse OK. Servis je ugotovil, da javlja slabo lambda sondo, ki pa je bila OK. Osvetlitev je bila tudi odvisa od tega kje sem tankal.
Delto sem prodal ze 12 let nazaj in ljudi z HF-kami ne videvam vec, tako da bi ti tu nazalost tezko pomagal.
Zakaj bi delali tazadnje bi kdo prašal? Ker dajejo več stabilnosti na lepi cesti dedku v novem S4.
Ličke so svetile ker je Italian
Občasno je npr svetila lučka za mašino pa je bilo vse OK. Servis je ugotovil, da javlja slabo lambda sondo, ki pa je bila OK. Osvetlitev je bila tudi odvisa od tega kje sem tankal.
Delto sem prodal ze 12 let nazaj in ljudi z HF-kami ne videvam vec, tako da bi ti tu nazalost tezko pomagal.
- frenxtreme
- Uporabnik foruma
- frenxtreme
- Uporabnik foruma
Ti pa si za hece
Jst sem si želel kupiti Integralko (delto) ali pa AR 155Q4, ampak sem zaradi zdrave pameti kupil Imprezo...
Še enkrat bom napisal: Če ne znaš tega sam šraufat in če imaš čas, to čez teden šraufat, da se boš za vikend vozil, potem ja, drugače NE.
Takle avto, če češ da dela in da je v top stanju stane par Imprez skupaj...in ja to ne zna vsak šraufat.
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=166755296
No te sicer ne boš kupil...ampak kot primer....
Jst bi ti predlagal enga subija, 4x4 da je, 2.0 motor, ne kupuj turbača, ker za sneg ga zagotovo ne rabiš, pa še reduktor imaš...
Impreza GT za 2 jurja, pa je vsi vemo kakšna bo, ter koliko maljonov bo treba vanjo dat, da se bo peljala...
Jst sem si želel kupiti Integralko (delto) ali pa AR 155Q4, ampak sem zaradi zdrave pameti kupil Imprezo...
Še enkrat bom napisal: Če ne znaš tega sam šraufat in če imaš čas, to čez teden šraufat, da se boš za vikend vozil, potem ja, drugače NE.
Takle avto, če češ da dela in da je v top stanju stane par Imprez skupaj...in ja to ne zna vsak šraufat.
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=166755296
No te sicer ne boš kupil...ampak kot primer....
Jst bi ti predlagal enga subija, 4x4 da je, 2.0 motor, ne kupuj turbača, ker za sneg ga zagotovo ne rabiš, pa še reduktor imaš...
Impreza GT za 2 jurja, pa je vsi vemo kakšna bo, ter koliko maljonov bo treba vanjo dat, da se bo peljala...
- frenxtreme
- Uporabnik foruma
ce te zanimajo avti ki potrebujejo veliko vlaganja, potem mam resitev zate:
pogovorno ji recejo "lancia delta hf integralle in buisniess suit", uraden naziv je pa AR 155 q4
kolega prodaja grafitno sivo, solidno ohranjeno
ko so sestavljali motor so ocitno nekje pogresili in je v 3k km zacel zgubljat kompresijo - glede na videno/slisano je moja diagnoza: pozgana sedisca ventilov in posledicno glava potrebna menjave(to je bila pika na i)
cena sitnica - 1k€
ce bi se rad naucu sam sraufat je to zlo idealno, ker izbire naus mel
)
gre pa avto ko burja - kadar dela
pogovorno ji recejo "lancia delta hf integralle in buisniess suit", uraden naziv je pa AR 155 q4
kolega prodaja grafitno sivo, solidno ohranjeno
ko so sestavljali motor so ocitno nekje pogresili in je v 3k km zacel zgubljat kompresijo - glede na videno/slisano je moja diagnoza: pozgana sedisca ventilov in posledicno glava potrebna menjave(to je bila pika na i)
cena sitnica - 1k€
ce bi se rad naucu sam sraufat je to zlo idealno, ker izbire naus mel
gre pa avto ko burja - kadar dela
- frenxtreme
- Uporabnik foruma
Avtomobla in lastnika po katerih sprašuješ ne poznam. Poznam pa AR 155 Q4, ki ima podoben motor kot Lancia iz oglasa.
Sam pri njej nisem imel problemov, kot so mi vsi vnapreg govorili, da bodo, če kupim Alfo.
Pojdi do prodajalca, najbolje z nekom, ki se spozna na take motorje, poglejta, vzemi si dan za razmislek in ukrepaj kot ti narekuje razum.
Sam pri njej nisem imel problemov, kot so mi vsi vnapreg govorili, da bodo, če kupim Alfo.
Pojdi do prodajalca, najbolje z nekom, ki se spozna na take motorje, poglejta, vzemi si dan za razmislek in ukrepaj kot ti narekuje razum.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov