Predolgo sem razmišljal, kako narediti res robustno zadevo, preveč gledal avstralske forume ... Osnovni cilj je bil, da vsak predal zdrži 50 kg tovora in ne razpade prej od avta, kjerkoli se že vozi. Verjetno je cilj malo presežen ...
Ko sem tastu (strojni tehnik) pokazal CAD načrte se je samo smejal "ruskemu pristopu". Ampak ležaje je pa z veseljem zrihtal.
Je pa mišljeno predvsem za potovanja. S placom ni tako kritično, saj sva le dva. Zadaj je prostor za tank za vodo in kup majhnih placov za zbasat stvari, za katere upaš, da jih ne boš rabil (osnovno orodje, kak rezervni filter, jermeni, kardanski križ ... ). Na levi strani pride nekaj elektrike (12 V -> 220 V konverter, polnilci).
Pod strop pride še mreža za lahek tovor. Sem se prav razveselil, ko sem videl, da so pritrdilne točke za mrežo že serijsko v karoseriji.
Resna grožnja prostoru je le očkov namig, da bo na jadrnici kupil nov hladilnik, sedanjega pa lahko midva peljeva. Hladilnik, kakorkoli majhen že, zasede kar nekaj prostora. Po drugi strani pa ta zadeva v toplih krajih prav pride. In podarjenemu luksuzu se je težko odreči ...