Očitno je v vaših koncih več naivnežev kot pr nasaleks napisal/-a: ↑24. Maj 2021, 07:43Še nisem videl mehanične delavnice, ali prav zanič ali samo šalabajzerske, da bi bilo to res. Prav v vsaki pri nas maš čakalno dobo da sploh prideš na vrsto. Sploh pri šmirarjih ("hitri servis"). Mene taki ne vidjo, ampak pridejo drugi. Ko sem enkrat peljal LCja na menjavo oja in filtra v eno tako delavnico, jim je avto (šlampasto podložen) zdrsnil na škarjastem dvigalu in padel direk na zavesico (plastika). Počilo je ko satan. Dali so 5 eur popusta ... 15 je pa koštalo povarit pri plastičarju zavesico nazaj v formo. Mene sicer niso več vidli, delavnica pa še vedno dela, pa je že več kot 10 let kar se je zgodilo (poleg Kop-car na Kajuhovi, imajo še vulkanizerstvo). Tolk o tem.
Oldi 1987 Golf II dizel
Re: Oldi 1987 Golf II dizel
ignorance is bliss
Kle pr nas bi hitr kdo koga prišel po zdravju vprašat s sekiro v roki, če bi se to kr tko delalo napovprek.
Sem pa tudi sam bil pri kolegu priča, ko so mu menjali "pač en kos okol turbine, ki naj bi crknil", in je majstr prnesu ven pokazat kater kos je crknil, pa je bil več kot očitno v pol sekunde za ugotovit, da je ta kos od povsem drugega koncerna iz povsem drugega kontinenta...
Ampak napaka oz. simptom je izginil, za ceno 120€ + delo. Zdej če je simptom odpravila samo vezica, zategovanje vijaka ali pač dejanska menjava tega kosa, pa ve verjetno samo mehanik
Saj sem že večkrat rekel, da dober mehanik je predvsem odličen diagnostik.
Večkrat sem bil priča pri kolegih, ko se je zaradi neznanja/nerazumevanja menjalo vse po vrsti, in je pač ena izmed komponent to rešila. (3 od 4 npr. pa so menjali v tri krasne). Pa tudi sem že videl domače mojstre, ki so za velike denarje popravljali posledice, vzroka pa ni noben odpravil in seveda je v kratkem času zopet nastala ista (draga) posledica...
Golf dvica bo zdej napol kot nov in pripravljen za nove dogodivščine. Za avto če ne pušča črnega dima, in če ni prerustan in nasploh zjeban, ne zgleda napačno na cesti. Pelje se pa še vedno skozi ovinke boljše kot marsikateri nov avto.
BBS-ke mu boš privoščil?
Sem pa tudi sam bil pri kolegu priča, ko so mu menjali "pač en kos okol turbine, ki naj bi crknil", in je majstr prnesu ven pokazat kater kos je crknil, pa je bil več kot očitno v pol sekunde za ugotovit, da je ta kos od povsem drugega koncerna iz povsem drugega kontinenta...
Ampak napaka oz. simptom je izginil, za ceno 120€ + delo. Zdej če je simptom odpravila samo vezica, zategovanje vijaka ali pač dejanska menjava tega kosa, pa ve verjetno samo mehanik
Saj sem že večkrat rekel, da dober mehanik je predvsem odličen diagnostik.
Večkrat sem bil priča pri kolegih, ko se je zaradi neznanja/nerazumevanja menjalo vse po vrsti, in je pač ena izmed komponent to rešila. (3 od 4 npr. pa so menjali v tri krasne). Pa tudi sem že videl domače mojstre, ki so za velike denarje popravljali posledice, vzroka pa ni noben odpravil in seveda je v kratkem času zopet nastala ista (draga) posledica...
Golf dvica bo zdej napol kot nov in pripravljen za nove dogodivščine. Za avto če ne pušča črnega dima, in če ni prerustan in nasploh zjeban, ne zgleda napačno na cesti. Pelje se pa še vedno skozi ovinke boljše kot marsikateri nov avto.
BBS-ke mu boš privoščil?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Dober diagnostik gor al pa dol, vitalne dele kot so jermena, pumpa, filtri, šponarji in ostalo kar pride k velikem servisu, boš pa menda zamenjal. Ne razumem folka (nategunov) da ne zamenja jermena ki ga stranka plača krepko več kot 25eur, kolikor je mene koštal skupaj z šponarjem, pa ga on verjetno dobi še mal cenej. Ampak verjetno ga tud pogledal ni, obrisal oljni filter, pa klical ata čez par dni, da je avto fertik. Na konc mu računa itaq ni dal, ker je to seveda ceneje...
Sem bil pa enkrat pri drugem mehaniku, ki mi je takrat gume menjal, in je na koncu vse vijake zategnil z moment ključem. Pa sem ga vprašal če to pri vsakem naredi, pa me je samo čudno pogledal, pa rekel, kako bi pa drugače spal ponoči!
Je bilo pa o tem že tolk napisanega, da tople vode ne bomo odkril, tko da bajbolje da tukaj zaključimo in ne smetimo teme naprej
Sem bil pa enkrat pri drugem mehaniku, ki mi je takrat gume menjal, in je na koncu vse vijake zategnil z moment ključem. Pa sem ga vprašal če to pri vsakem naredi, pa me je samo čudno pogledal, pa rekel, kako bi pa drugače spal ponoči!
Je bilo pa o tem že tolk napisanega, da tople vode ne bomo odkril, tko da bajbolje da tukaj zaključimo in ne smetimo teme naprej
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Jermen in šponar zamenjana
Jermenice pobarvane
Delam vsak dan po 20min, tko da počasi napreduje. Itaq imam pa še cajta cca 2 tedna preden pride certifikat 
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
BBS-k mu ne bom privoščil, sem se odločil, da ostane v kompletu, tak kot je prišel iz fabrke. Mi je čist ok 
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Devet let ze delam na pooblascencu pa morm rect, da se ne da kej velik drekat z robo, ker gre vse prek fabrke cez. Tud diagnosticiranje je ratu problem, ker je treba odpravlat napake po vrstnem redu, ki ga zahteva fabrka neglede na to, da mehanik ze ve kaj tocno je vzrok. So pa tuki se pametnjakovici za katere je forum sveta zadeva in so pametni, ko pridejo na servis.
Pa da ne bo kdo zdej mislu, da delam v firmi, ki ne dela napak. Napake se bodo dogajale.
Smo pa dnevno zasedeni krepko cez 100%, to pa tud neki pove.
Za domace hruskarje pa sam nimam besed. Sem od partnerke avto vzel na servis, ki ga je imel na servisu par mescou pred tem. Jermen je bil najmanjsi problem, ko sem vidu zavorne cevi napokane iz kerih je scala ze zavorna tekocina. Par let nazaj bi macola parti naredu...
Pa da ne bo kdo zdej mislu, da delam v firmi, ki ne dela napak. Napake se bodo dogajale.
Smo pa dnevno zasedeni krepko cez 100%, to pa tud neki pove.
Za domace hruskarje pa sam nimam besed. Sem od partnerke avto vzel na servis, ki ga je imel na servisu par mescou pred tem. Jermen je bil najmanjsi problem, ko sem vidu zavorne cevi napokane iz kerih je scala ze zavorna tekocina. Par let nazaj bi macola parti naredu...
Za ilustracijo sam povem, da sem naročen na servis pr hruškarju (ker, če so itak vsi šalabajzerji, potem je vseeno, in ceneje, če gre avto pod hruško) že en mesec, pa še nč ne kaže da bom kej kmal na vrsti.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Tak lep popoldan je treba izkoristit
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Ker video pove več kot slika, evo ga, zalufu tako kot se za starega diesla spodobi
[youtube_ID]https://youtu.be/JgeT8GHDsyM[/youtube_ID]
[youtube_ID]https://youtu.be/JgeT8GHDsyM[/youtube_ID]
Nč več turbo...
Nč več turbo...
No tako, danes sem še do konca sestavil, natočil antifriz in zalaufal. Vse super, dokler po ene 15 minutah, začne laufat grozno, vse se trese, začne kadit... Sem bil zihr da je jermen preskočil, sem pač neki zajebu... Ugasnem avto in si odprem enga, da se mal pomirim.
Vzamem dol pokrov jermena, pa pokrov odmične, zavrtum jermenico na taprav cahn in vse zgleda ok. Motor je v fazi!
Snamem dol še cev za nafto, spumpam 1l nafte v flašo in že takoj ko je ven priteklo, sem se začel smejat, da je na srečo samo stara nafta
Rezervoar se že prazni...
Vzamem dol pokrov jermena, pa pokrov odmične, zavrtum jermenico na taprav cahn in vse zgleda ok. Motor je v fazi!
Snamem dol še cev za nafto, spumpam 1l nafte v flašo in že takoj ko je ven priteklo, sem se začel smejat, da je na srečo samo stara nafta
Rezervoar se že prazni...
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Golf bi to vse požrl brez posledic.
Bi ti pa znala ta parafinska gošča filter za nafto zapacat.
ignorance is bliss
Ne, ni več vžgal potem. Drug teden spucam tank, pa nalijem novo nafto, nov filter, pol pa mora delat.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Nafta spumpana
Rezervoar spuljen ven
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Očiščen
In zmontiran nazaj
In zmontiran nazaj
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Je super, ker je rezervoar plastičen in sem ga lahko sam demontiral in zmontiral nazaj. Tudi cevke so šle presenetljivo z lahkoto dol. Jutri pa po nov filter, anliftat, pa zalaufat 
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov