Suzuki Grand Vitara 2009
Suzuki Grand Vitara 2009
Torej.. gre se za Suzuki Grand Vitara letnik 2009. Motor je 1.9ddis z 129 konji.
Na avtu je počena glava. Sedaj pa iščem novo. Nikjer je ne dobim razen v angliji. Vem da je notri Renaultov 1.9 motor, vem da paše motor od Megana in Lagune. Nevem pa točno kateri letnik lagune in megana naj iščem, oz kakšna je to oznaka motorja? Ima kdo izkušnje s tem? Oz mogoče ve kje bi dobil tako glavo?
Lp
Na avtu je počena glava. Sedaj pa iščem novo. Nikjer je ne dobim razen v angliji. Vem da je notri Renaultov 1.9 motor, vem da paše motor od Megana in Lagune. Nevem pa točno kateri letnik lagune in megana naj iščem, oz kakšna je to oznaka motorja? Ima kdo izkušnje s tem? Oz mogoče ve kje bi dobil tako glavo?
Lp
Če bi bil vedež, nebi bil revež 
Re: Suzuki Grand Vitara 2009
A niso imeli megani 1.9 od leta 2002 naprej dizelske 1.9 mašine?
Poslikaj svojo mašino, pa najdi glede na sliko enako mašino v renaultu. In potem išči najcenejši tisti avto, da ima mašino celo.
Jaz sem to za ferozo naredil. Vzel sem mašino od daihatsu applausa in jo postavil v ferozo (zamenjat je bilo treba karter, vodno pumpo in vstrajnik).
Poslikaj svojo mašino, pa najdi glede na sliko enako mašino v renaultu. In potem išči najcenejši tisti avto, da ima mašino celo.
Jaz sem to za ferozo naredil. Vzel sem mašino od daihatsu applausa in jo postavil v ferozo (zamenjat je bilo treba karter, vodno pumpo in vstrajnik).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Mogoče iščeš kak kos ki paše zgolj bolj kot ne glavo, in potem gledaš na "rezervniavtodeli" oz. na podobni strani (alvadi, autodoc, itd) kam to še paše...mogoče najdeš kej na to foro...
Me prav zanima...(spodaj desno je "združljivost z drugimi avti)
Recimo:
Odmična gred: https://www.autodoc.si/amc/10075193
Komplet tesnil: https://www.autodoc.si/reinz/7439135
Me prav zanima...(spodaj desno je "združljivost z drugimi avti)
Recimo:
Odmična gred: https://www.autodoc.si/amc/10075193
Komplet tesnil: https://www.autodoc.si/reinz/7439135
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
On rabi glavo. Je počena. Počasna vožnja v reduktorju, premalo "prepiha", pa se te mašine pregrevajo.
Subson, ali ti je visko na vodni pumpi crknil? Na vodni pimpi je visko sklopka, ki glede na toploto vodne pumpe bolj ali manj blokira ventilator. Če le ta crkne, se vrti z neko hitrostjo, ampak ne dovolj, da bi shladil motor. Pri majhnih hitrostih in vožnji v reduktorju pride potem do pregrevanja in potem glava z lahkoto poči.
Čeprav jaz nikjer ne najdem vitare s tem renaultovim motorjem, vse imajo 2.0 HDI motor od PSA (peugeot in citroen).
Subson, ali ti je visko na vodni pumpi crknil? Na vodni pimpi je visko sklopka, ki glede na toploto vodne pumpe bolj ali manj blokira ventilator. Če le ta crkne, se vrti z neko hitrostjo, ampak ne dovolj, da bi shladil motor. Pri majhnih hitrostih in vožnji v reduktorju pride potem do pregrevanja in potem glava z lahkoto poči.
Čeprav jaz nikjer ne najdem vitare s tem renaultovim motorjem, vse imajo 2.0 HDI motor od PSA (peugeot in citroen).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tale VIN poglej, JSAJTD44V00123029 , so z 1.9 motorjem, 95kW. Grand Vitara 05-08 ni imela sploh drugega dizla. Gre za Renault f9... serijo. Ta motor je bil vgrajen vse od reno lagune, megana, espacea, traffica, scenica, itd, do opla vivaro, mitsubishija carisma, do volvo s40, grand vitare, ni da ni. Specifično v vitari je bil f9q.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Meganov motor ima samo 105 konj, laguna 106. Vedno ti bo manjkalo 20 kW ... F9 serijo vozijo naslednja vozila (pravi wikipedija):
F9Q 1.9 L; 114.1 in3 (1,870 cc), B x S: 80 mm × 93 mm (3.15 in × 3.66 in).
1995–2012 Renault Mégane
1999–2002 Renault Espace III
1996–2003 Renault Scénic I
1997–2010 Renault Master
1997–2001 Renault Laguna I
1998–2004 Mitsubishi Carisma
1998–2004 Mitsubishi Spacestar
1998–2004 Volvo S40
2001–2005 Renault Laguna II
2001–2012 Renault Clio
2001–2006 Renault Trafic II
2001–2006 Vauxhall Vivaro
2001–2006 Opel Vivaro
2002–2005 Nissan Interstar X70
2002–2006 Nissan Primastar
2003–2009 Renault Scénic II
2005–2015 Suzuki Grand Vitara
2009–2011 Renault Scénic III
Vem, ampak hočem rečt, da kaki kosi, ki ne pašejo v drugačno glavo kot to ki jo rabi, bi lahko naznanili da ima nek drug avto isto glavo...potemtakem iščeš tak avto greš vizuelno pregledat če paše in pač probaš.
Če glava ni čist 100% ista pomoje ne bo tako hudo problem (kar se pretoka glave tiče). Bolj je problem če imajo glave za večje "konje" kake dodatke ko tje variabilna jermanica ali kak blesav drug dodatek, ki te lahko zajebe da ne gre skup.
Seveda pa bi verjetno lahko iz obeh glav sestavil skupaj eno dobro.
Vprašanje je tudi, če se to sploh splača, ali je mogoče bolje v zagreb poslat, pa da ti jo povarijo....
Tako megane, kot laguna ter scenic so imeli tudi 96kW motor. Oznaka je bila DCI 130. Na avto.net so ene 3 te 96kW mašine.
dci 130 je mel po mojem tud en traffic, pa tretja gen. scenica. Nisem pa siguren da tuki glava paše kar na počez ... Ker sem našel še tole:
the engine is produced in several different power levels of 80 - 130 hp, which differ, among other things, due to the structure of the block. All 1.9 dCi engines have 8 valves. The longitudinal mount versions for the Suzuki Grand Vitara have been slightly modified for the needs of Suzuki.
Nič pa ne piše točno kaj je drugače ...
the engine is produced in several different power levels of 80 - 130 hp, which differ, among other things, due to the structure of the block. All 1.9 dCi engines have 8 valves. The longitudinal mount versions for the Suzuki Grand Vitara have been slightly modified for the needs of Suzuki.
Nič pa ne piše točno kaj je drugače ...
Karter definitivno. Ker je okol obrnjen zato ker ima vitara diferencial pod mašino. Potem pa vodna pumpa zelo verjetno.
Jebeš 4-bangerja...boljš da delaš konverzijo na V6
bo zihr tam tam (to se lahk kvečjemu ženi zlažeš).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost