Nugget Micubiši Colt CZT

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Nugget Micubiši Colt CZT

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Junij 2023, 18:23

Malo pred novim letom se je v skupini shitbox oglasi pojavil Mitsubishi Colt CZT za 1.500 €. Zanimivo...poceni mali japanski pocket rocket v pomenljivi skupini - nima ke bit, gremo gledat :) Avto je v treh barvah, s pobuškano havbo, cca 280.000 km prevoženih, l. 2005, klima je v prtljažniku skupaj z notranjim blatnikom, olja nekaj spije, avspuh in lager za zamenjat, to bi naj bilo to. Ampak za 1.500 € človek ne moreš pričakovat baš neki. Si dava roko in se slišiva po novem letu.
Avto pripeljem domov in naj se projekt začne :) Po poti ugotovim, da še pomik levega špegla ne dela, gretje nekaj zajebava in olje pod minimumu. V kaj sem se spustil...
20230109_190825.jpg
20230109_190836.jpg
20230106_155821.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Re: Nugget Micubiši Colt CZT

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Junij 2023, 18:35

Na začetku sem naročil na aliexpressu drug ključ ker je bila že luknja čez in na autodocu material za servis - olja, filtri in vse ploščice in diske, so bili že čisto na koncu.
Za zadnje sem šel do kolega z dvigalom, ker jih nisem mogel losat. Na koncu je bil že skoraj princip "can't be tight if it's liquid". Nato je še zamenjal ležaje, ker so tulili 3 od 4. Sprednji so še posebej užitek za menjat in je po poti zgleda še malo zvil aksšenkel ko ga je prešal, ker premza samo zunanja polovica diska (ampak je zavorni učinek BP na tehničnem...).
20230218_090206.jpg
20230218_090629.jpg
20230218_120802.jpg
The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred. (Soichiro Honda)

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Junij 2023, 18:41

Ker drek s ceste ni ugoden za...nič, sem se lotil dat gor podblatnik...z veliko sile in drajsanja je sicer šlo, ampak je nek fejk in je trd v PM, tako da sem potem dobil drugega original rabljenega. Tudi tukaj je pomagala macola, ker je bil avto spredaj razbit - zato v treh barvah in je bil en nosilec napoti. V stilu shitboxa je bilo treba na obeh straneh z duck tapom zalepiti odprtine za menjavo žarnic, ker pokrovčkov na nobeni strani ni bilo...še vedno drži :smey
20230218_140351.jpg
20230312_171327.jpg
20230412_162713.jpg

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Junij 2023, 18:53

Marca je prišel končno čas menjave pokrova ventilov, ker so bile pod avtom stalno lužice (za avtom pa smrdeči dim). Zažgano vse v božomater. Na tem mestu je morda vredno omembe tudi to, da je bil eden izmed lastnikov tudi Gassner in Asja Zupanc. So zmontirali tudi mašino, ki vbrizga vodo tudi v mašino, da da večjo moč (se ne spomnim kako se že reče), ampak ni več zvezan oz. v uporabi.
Tako da je geslo avta "avta se ni šparalo, se je pa šparalo". :mrgreen:
20230415_123905.jpg

Isti dan sem še zmontiral gor nove letne Kumhote na obnovljenih BBS-kah z Volvota.
Zajeta slika.JPG

Na poti domov pa bam...dva psa priletela na cesto in sem enega zbil. Toliko, da je zacvili in polomil luč in meglenko, ampak ne dosti da bi obležal. lastnik psa neznan... Ker so pri nas zlatarji in hočejo za celo luč 80 €, sem jo vzel na ebayu za 40 €. Ker itak ni bila v stanju kot je oglaševana, sem iz svoje in te sestavil eno dobro.
Zajeta slika2.JPG

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Junij 2023, 19:00

Kot sem že omenil, da ni delalo gretje - mene sicer posebej ni motilo, ampak enkrat pozimi sem imel zaradi tega tiho mašo po poti in sem se hitro lotil - na Coltih gre rada plastična povezava med motorčkom in loputo - v mojem primeru se je odlomil en kos plastike, tako da sem zvrtal luknjo in dal notri en šrauf. In gretje dela, draga pa je vesela :D
20230414_165227.jpg

Šraufanje pa pogosto poteka na službenem parkingu, ker je pred blokom še manj placa :roll:

20230522_165130.jpg
20230522_170834.jpg

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. Junij 2023, 19:10

In smo se pripeljali v junij.
Tehnični se bliža, zato bi bilo dobro vržt avto v eno barvo :) Ta kolega, ki mi ga je že šraufal, tudi pobarva kaj pod hruško, tako da sem ga zapeljal kar do njega. Havbo je že prej pihnil v mat in jo poglihal, ker je bila boga od ciglov in še časa, kar je padlo gor.

Najprej sem ga razstavil. Seveda se je tudi šparalo na nosilcih odbijača in so reševali z vezico (nov na servisu je 9€).
20230527_134102.jpg

In prišel je čas sestavljanja. Vse je šlo gladko, do trenutka ko smo zaprli havbo - ne zaklene je. Sem vzel mehanizem dol, spucal, namazal, dal nazaj gor....isto. Nato smo samo pikico pokrivili nosilček od vzvoda v kabini in zapira :)
20230613_192425.jpg

Tehničnega opravil skoraj BP (sem mislil da bo šlo težje čez). Moti jih masten motor. Tudi mene, ampak še ne vem, od kje vse še teče olje. Po menjavi pokrova ventilov je boljše, ampak očitno še ne dobro...
Pa še nekaj stvari je za zrihtat, ampak počasi...bomo prišli do tja :)

Še to sem pozabil - bivši lastnik je šel pa na Subaruja :D

Uporabniški avatar
Uporabnik foruma
Prispevki: 415
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Avtor: Topo » 28. Junij 2023, 20:49

Odličen shitbox! Sem šel prav poguglat, kaj je to zaena zverinica.
colt-czt.pdf
Bom z veseljem bral to temo. Le tako naprej!
ijuvan napisal/-a:
28. Junij 2023, 18:41
download/file.php?id=6232&mode=view/20230218_140351.jpg Kako ta kiler še drži vodo ni nobenemu jasno...
To je intercooler. Noter je zrak, zato se ne vidi, kje pušča :twisted:

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 18. Avgust 2023, 21:51

@Topo, sam res... Tut pomislo nisem :smsw :roll:

Kmalu po prejšnjem postu sem na FB marketplace zasledil enake BBSke kot že imam za 50€. Je en mulo šel s stričevim Volvotom v en jašek, tako da je morda/verjetno ena felga malo zvita. Ampak hej, za 50€ :)

Na servisu sem kupil še sprednji in zadnji nosilec odbijača, ker so bile spredaj vezice, zadaj pa je bil polomljen. Oba skupaj za 24 €. So me kar pozitivno presenetili s ceno.
Čez mesec sem hotel kupiti še konektor za stranski žmigavc, ker so na mojem žice preperele in so se odlomile čisto na konektorju, ampak ga ni mogoče dobiti. Hotel sem še nova pokrovčka, ki prideta med strešno lajšto in havbo, ker je desni bogi, levega pa ni. Desnega sem dobil, levega pa ni mogoče več dobiti, sploh. Dafak micubiši, za avte, ki so jih nehali delat leta 2012, nimajo nekaterih delov :crap
Na novo sem pobarval strešne lajšte (star premaz je cvetel kot sončnica), zarustane brisalce in mimogrede popikal še raznorazne praske in registrsko tablico, spoliral luči ter dal pokrovčke na felge. Hotel sem še zmontirat parksenzorje (saj je kratek, ampak me skrbi, da bom avtomatsko čakal da piska in bo bum), ampak bi moral vleči štrom iz prtljažnih vrat okoli...morda nekoč. Če pa jih kdo rabi, dam za 15 €.
Je pa nehal puščati lužico pod avtom...priden fant :) za avtom pa menda smrdi samo po bencinu, po olju pa ne :top: Ali pa prevaga vonj po bencinu, kaj vem :D
lajsta.jpg
cel.jpg
pokrovcek.jpg
Gasa naprej :)

Uporabniški avatar
SubaruLove
Uporabnik foruma
Prispevki: 592
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: SubaruLove » 25. Oktober 2023, 10:19

ijuvan napisal/-a:
28. Junij 2023, 19:10
..... Moti jih masten motor. Tudi mene, ......
:lolno :lolno :lolno S tem se zlahka povezem :lolno :lolno

Zelooo zabavno branje in lep projekt :thup Tole bom z veseljem brala :top: :sm

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost