Daihatsu Charade TXF 4x4

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Daihatsu Charade TXF 4x4

Odgovor Avtor: Thomas22 » 25. September 2007, 07:32

Kupil sem omenjeni avto, pa me zanima, kje je kakšen dober mehanik za te zadeve. Kakšen tak "pod hruško", ki mu je delo v veselje.
Motor je 1,3 z vbrizgom goriva.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. September 2007, 18:20

Motor 1.3 naj bi bil isti, kot 1.6, le hod bata naj bi bil manjši, tko da se je tole za pozanimat.

Pa še daihatsu microcat - program z vsemi kataloškimi ciframi za vse daihatsuje
http://point11.com.au/Feroza/Daihatsu_Microcat.zip

Evo takole je s tem microcatom.
- ga preneseš na mašino
- ga odpakiraš v direktorij
- inštaliraš z zagonom datoteke load.exe(setup pustite pri miru)
- inštaliraš polno verzijo (full instalation)
- ko konča resetiraš računalnik
- preden štartaš program pa prenesete datoteko MG16.DLL iz inštalacije (zato ne pobrisat inštalacije, ko si vse poinštalirate) v direktorij, kamor ste inštalirali program (običajno C:\MC)

in zadeva je inštalirana ter dela. Notri so vsi modeli do leta 2001, kar pa mislim da je za uporabnike feroz dovolj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 14. Oktober 2007, 20:46

Imam še vprašanje glede termostata. Pri tem modelu ima termostat na spodnji strani nekakšno zaporo (četrtina vzmeti spodaj je zaprte), ki naj bi nekaj zatesnila.
Baje je treba termostat pravilno obrnit. Sam sem ga pozicioniral tako, da tista zapora blokira pretok vodi do hladilnika v kabini, ko je še mrzlo.
Problem pa je ta, da če se motor počasi segreva, je OK, ventilator vklopi temperatura lepo niha do polovice in nazaj. Če pa avto malce priganjam, pa temperatura naraste čez polovico, ventilator pa ne dela. Ko sem pr itako segretem motorju odprl vijak za prezračevanje na cevi za vodo je šlo ven precej pare, zraka.

Zdaj ne vem, ali se to dogaja zaradi zračnega mehurja v sistemuj, ali pa sem narobewj obrnil termostat?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Oktober 2007, 21:36

Thomas22 napisal/-a: Problem pa je ta, da če se motor počasi segreva, je OK, ventilator vklopi temperatura lepo niha do polovice in nazaj. Če pa avto malce priganjam, pa temperatura naraste čez polovico, ventilator pa ne dela. Ko sem pr itako segretem motorju odprl vijak za prezračevanje na cevi za vodo je šlo ven precej pare, zraka.

Zdaj ne vem, ali se to dogaja zaradi zračnega mehurja v sistemuj, ali pa sem narobewj obrnil termostat?
Kar si opisal je dihtunga na glavi. Treba bo menjat.

A si ti tistega iz avto.neta kupil, k je bil za 400 evrov? Tist ni bil vreden 150 evrov, ker je glava hin - boš mogu menjat najbrž kr velik stvari.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. Oktober 2007, 09:33

Kupil sem tistega iz Avto neta za 200 €.
A da je to to, hudiča to pa ni ravno malo dela. A maš kaj časa?

Uporabniški avatar
Neo57
Uporabnik foruma
Prispevki: 635

Odgovor Avtor: Neo57 » 16. Oktober 2007, 11:28

Se ti olje-voda mesata?pol je glava

pogrunti kam gre voda?
ce ne je treba sam orng prezract, mogoce bi probal zamenjati termostat...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Oktober 2007, 13:16

IHI VF35 napisal/-a:Se ti olje-voda mesata?pol je glava

pogrunti kam gre voda?
ce ne je treba sam orng prezract, mogoce bi probal zamenjati termostat...
Sej ni treba da se olje in voda mešata, dihtunga gre lahko tudi tako, da voda pronica v izgorevalno komoro in se tam upari. Pri višjih obratih pa se zadeva obrne in pritisk začne nabijat v sistem za vodo - zato mu tudi ven vrže vso vodo.

Dihtunga te pride 6600 sit v gama centru, samo za čakat je 2 tedna približno, da pridejo iz japonske (ma vse dele japonske, tko da se splača tam kupovat).

Pa če imaš sklopko slabo - sklopka je ista kot od aplausa (fi 180 - imam doma še eno karbonsko lamelo viška), cena pa je okol 125 evrov za komplet aisinove - potisna plošča, lamela in ležaj. Če že vse ven daješ, se splača tudi to menjat, da imaš potem mir.

Lahko pa probaš z tesnilcem, ki ga dobiš za par evrov v vsaki petrolovi pumpi, pa dobro ogreješ avto, zliješ tesnilec v kiler in greš narest 50km. Meni je pomagalo na začetku (je bilo dobro za skor 90.000km), tko da poizkusi prvo s tem.

Pa pazi da ga zliješ v killer in ne v ekspanzijsko ker ti tam nič ne pomaga.

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 19. Oktober 2007, 12:02

Igor, hvala za info. Trenutno sem dal v sistem antifriz, pa sedaj ne zmanjkuje vode.
Glede sklopke se slišiva. Rabil bi pa obratomer, ker mi ne dela, če maš kaj na zalogi.
Drugače sem dobil ogromno delov za Charada, če kdo kaj rabi.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. Oktober 2007, 12:39

Za obratomer bom vprašal crash-a, če ima kakega. On je pristaš charadeov in ima v lasti turbaka in povno delavnico delov. Več zveš ko dobim informacije.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov