Vrechin Cruiser KZJ95

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Vrechin Cruiser KZJ95

Odgovor Avtor: vrecha » 28. December 2008, 11:30

Tak je to, če riješ po dreku in ti vmes hladilni sistem zataji ...

Najbolj sem se čudil, da nisem opazil nobenega padca moči. Glava je pa popokana podolgem in počrez, 5 večjih razpok, na vseh cilindrih.

Sedaj sem pa res odločen, da bom namontiral EGT (merilec temperature izpušnih plinov). Ima kdo kakšno idejo, kje dobiti sondo in displej (najraje analogni)? Razmerje kakovost/cena čimvečje ...

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 28. December 2008, 11:37

Auuuu... Sožalje... :(
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 28. December 2008, 12:24

Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: benko » 28. December 2008, 12:37

http://www.jures-jj.si/ naj bi jih imel, pa http://www.atm-sl.si/ ma tud nekej, samo trdi, da za dizle (verjetno nižje temperaturno območje).
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 28. December 2008, 12:48

Tnx za ideje.
Saj na eBayu sem se že kar naklikal, sem mislil bolj pri nas. Tegale atmjevca bom najprej povprašal, glede na to da je iz naših koncev (Veleje).
Saj za dizelsko mašino bo ravno prav. Čeprev ne bi bilia švoh kombinacija tele Yote in kakšnega Subarujevega šestvaljnika :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. December 2008, 21:14

Ti a to na toyoti? Kok časa si lastnik? Ker meni se bolj zdi, da je bilo to že od prej in da nisi ti naredil tega vsega na glavi.

Prej bi rekel, da so ti tak avto prodali, vmes so ga pa samo nafilali s tesnilcem, da ni metal vode ven, ampak ko ga malo obremiš in tisi ga, je tudi tesnilec popustil in se je naredilo to kar se je naredilo.

Razen, če si zabasal kiler z blatom in je potem zakuhala mašina.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 29. December 2008, 15:53

Sem bil danes pri mojstru, se malo menil ... res je bilo v igri tudi neko sumljivo tesnilo. Glava je prav gotovo že bila snemana. Seveda to, da sem s pregrevajočo se mašino naredil še enih 600 km, preden sem jo dokončno parkiral, ni ravno blagodejno vplivalo nanjo. Pa tudi termostat, ki se je le minimalno odpiral ... :roll:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 29. December 2008, 15:56

Upam da urediš čim ceneje in za večno kot se za Toyoto spodobi ;-)
A to si kupu v kaki avto hiši :?:

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 29. December 2008, 16:10

Ne, je bilo od uporabnika (veterinar) do uporabnika (mene). Sem se kar sam nasral. Samo me malo tolaži da sta tudi dva dobra mehanika po nakupu pogledala, poslušala in sprobala avto in podobno komentirala "da zgleda vredu, to mora samo it".
Sem že mislil, da bo temeljito čiščenje notranjosti (vonj po živalih :lol: ) in flikanje kakšne praske vse kar bo treba nujno postoriti. Pa se je spisek malo podaljšal.

Sem se pa odločil da ne bo polovičarstva in prodaje ampak bomo poizkušali vredu naredit in vozit.

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Odgovor Avtor: lupastro » 29. December 2008, 17:00

Po mojem gle tukaj vseeno za stvarno napako kot jo obravnava ZVPOT in pa menda tudi OZ. Sploh, če ti za to napako prodajalec ni povedal oz. tega nista nikjer zapisala. Pozanimaj se.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 03. Januar 2009, 21:27

Sprašujem če ima kdo kakšne izkušnje z naročnajem večjih (in dragih) paketov iz tujine ...

Nova glava bo iz dalnjega vzhoda prispela s hitro pošto, samo se mi zdi, da ne bo šla neopažena mimo carine. :lol:

Ali kdo ve, kakšna je procedura? Bom moral iti kam iskati zadevo? itd ...

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 03. Januar 2009, 22:32

Carinska pošta ti pošlje poziv, da predložiš račun(e); zadostuje izpis z eBaya,.. oz. Paypala,...
Carine navadno ni dosti (do par %; je pa stopnja vsakič druga - očitno kokr se komu k+++ dvigne); ti pa usekajo še DDV (20%);
v vednost: Osnova za izračun carine je vrednost + poštnina; DDV ti ubrišejo na koncu - na vse skupaj.

Nadaljevanje je odvisno od posrednika - če je to Pošta slovenije ti pripeljejo na dom (in takrat plačaš vse dajatve); če te ni doma, greš z listkom na pošto iskat (in plačaš tam);
DHL ima mislim da prevzeme kar na Brniku, za ostale (UPS,... ) ne vem.

Iz ZDA največkrat uporabljam njihovo pošto (USPS),... traja ~14 dni in ni pretirano drago. DHL itd. so tudi do nekajkrat dražji in ne nujno hitrejši (navadno se pošiljka za par dni ustavi na carini; lahko carinijo tudi cel teden).
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: benko » 04. Januar 2009, 03:46

DHL ti tud dostavi, samo prej jim moraš izpolnit in nazaj poslat (snail-mail, fax, celo e-mail sprejmejo, ampak moraš prej poklicat, komu ga je treba poslat, :roll:) en obrazec s slovenskim opisom materiala.

Samo še opomba - davek plačat dvakrat je zakonsko prepovedano, tko da če je vključen že v osnovni ceni, ti ga ne smejo še enkrat zaračunat (oz. ti morajo vrnit starega in osnovo obračunat brez njega, tud to je odvisno od j***vetra ki ga dobiš na telefon).

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 04. Januar 2009, 03:54

mar ni dogovor o "enojnem obdavčevanju" sklenjen samo z nekaterimi državami... EU je ziher not... dodatno pa pojma nimam;

men so še zmeri vse veselo računal...

to, da vračunajo v osnovo poštnino (storitev, plačano in opravljeno v tujini),.. je pa itak svinarija; sam... taki so predpisi kokr vem :neutral:
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: benko » 04. Januar 2009, 04:12

Ma ja, to je ena kmetavzarija površna lena... Sm že izvažal robo, pa vem, da se s špedicijsko službo vse da zlo lepo zment, če le veš, kako vse skup gre, tj. kaj je to vrednost, cena, davk, storitve, ... (cariniki so pa itak zadetki, k jih boli k... že če maš le na videz urihtane papirje, nobene odgovornosti).

Ti posran... err, posredniki so pa zgleda enostavno preveč zaležani da bi se jim dal razmišljat, zato pa kar enostavno užgejo vse skup napočez.

Če maš zraven priložen uraden račun (ponavad je v PVC kuverti na pakungi) se da vedno vse dokazat, samo nekomu ga je treba vržt v glavo in s flomastrom podčrtat stvari, k morajo ven... Mogoč bi zato clo skor rajš priporoču eno službo, k te kontaktira, preden ti užgejo, kar je cesarjevega (samo za tiste izkušnje z DHLom, kar sm jih mel, jih ravn ne bi priporoču, drugih pa še nism vidu, da bi kej vprašal prej).

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost