Renault Megane - zadnji diski po 42000km 'hin'

Garaža za vse nesubaruje
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Renault Megane - zadnji diski po 42000km 'hin'

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. Februar 2009, 21:36

A je za Renault normalno, da so zadnji diski po 42000km obrabljeni skoraj do limita (7mm) in precej 'napokani'? Ob tem, da je avto bil vožen precej 'na easy' in so še originalne (prve) ploščice daleč od tega, da bi bile obrabljene? :shock:

http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... -Disk1.jpg

http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... -Disk2.jpg

Na sliki je največja od cca. 30razpok, ki so vidne s prostim očesom na zunanji strani diska.

D.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 25. Februar 2009, 21:49

Mogoče so ploščice malenkostno držale, se pravi da čeljust ni lavfala kot je treba. Ali so ploščice neenakomerno obrabljene?
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Februar 2009, 21:52

Zanič ploščice in malo so se diska držale. Ploščice so tut slabe kvalitete, ki se ne obrabljajo, ampak rabijo disk. Ta se je stalno pregreval in tukaj imaš posledice. Lahko bi se to že prej zgodilo.

Lahko pa je tudi slabo nastavljena ročna in stalno malo drži, že ko naj bi bila spuščena.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 25. Februar 2009, 21:57

a ni to se zmer v garanciji?

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. Februar 2009, 22:05

Thomas22 napisal/-a:Mogoče so ploščice malenkostno držale, se pravi da čeljust ni lavfala kot je treba. Ali so ploščice neenakomerno obrabljene?
Ne, ploščice so lepo, enakomerno obrabljene in so po moji oceni nekje na 1/2 originalne debeline (če primerjam z novimi prednjimi).
nebivedu napisal/-a:Zanič ploščice in malo so se diska držale. Ploščice so tut slabe kvalitete, ki se ne obrabljajo, ampak rabijo disk. Ta se je stalno pregreval in tukaj imaš posledice. Lahko bi se to že prej zgodilo.

Lahko pa je tudi slabo nastavljena ročna in stalno malo drži, že ko naj bi bila spuščena.
Glede na to, da sem avto po garaži večkrat potiskal na roke brez težav, skoraj dvomim, da bi ročna stalno malo držala...

O kvaliteti originalnih Renault ploščic ne morem sodit - razen, da so se glede na količino prahu kar 'normalno' obrabljale.
birdy napisal/-a:a ni to se zmer v garanciji?
A niso zavorni diski 'potrošni' material?

Moj sum je, da je nekdo na (pooblaščenem) servisu rabil nove / novejše diske za svojega / znančevega Renaulta... :twisted:

Ker takih ploščic, ki bi v 1/2 svoje življenjske dobe obrabile disk skoraj do konca, pa si ne znam predstavljat. Še posebej ne kot OEM vgradnjo.

D.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 25. Februar 2009, 22:21

Lahko imaš prav. Vzemi bejzbolski kij pa nazaj na servis. Drugič pa bodi zraven pri menjavi.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
zlabo
Član Subaru kluba
Prispevki: 108

Odgovor Avtor: zlabo » 25. Februar 2009, 23:04

A je za Renault normalno
Ja, za renault je to verjetno čisto normalno, tko kot še 178304*n ostalih napak :D
Za avte pa to ni normalno :lol:

P.S.: Hec, da neboš preveč resno vzel Nism se mogu zadržat :twisted: ;-)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Februar 2009, 23:05

danci1973 napisal/-a:
Moj sum je, da je nekdo na (pooblaščenem) servisu rabil nove / novejše diske za svojega / znančevega Renaulta... :twisted:

Ker takih ploščic, ki bi v 1/2 svoje življenjske dobe obrabile disk skoraj do konca, pa si ne znam predstavljat. Še posebej ne kot OEM vgradnjo.

D.
Povej kateri servis, ker to se je moji par let nazaj naredilo. Jaz sem zamenjal ploščice, naslednji dan je pa mat od moje žene peljala avto na servis (ker ni vedla, da sem jaz že zamnejal ploščice) in so dali rabljene gor, nove so pa enmu drugmu prodal.
So potem dobili inšpekcijo, pa orenk kazen in tudi avto so moral postavit v prvotno stanje ter vrnit denar.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. Februar 2009, 23:24

nebivedu napisal/-a: Povej kateri servis, ker to se je moji par let nazaj naredilo. Jaz sem zamenjal ploščice, naslednji dan je pa mat od moje žene peljala avto na servis (ker ni vedla, da sem jaz že zamnejal ploščice) in so dali rabljene gor, nove so pa enmu drugmu prodal.
So potem dobili inšpekcijo, pa orenk kazen in tudi avto so moral postavit v prvotno stanje ter vrnit denar.
Kolikor vem, je moj brat vedno vozil na Štajerski Avtodom.

D.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 26. Februar 2009, 07:26

Pri mojmu tastu pred leti ko je imel Laguno z normalno vožnjo pri 60 t/km popolnoma izrabljeni diski in ploščice.
Tudi, ko sem imel jaz Trafica 03 l. sem opazil prekomerno obrabljanje zadnjih zavor. Očitno pri Renaultu nekaj normalnega :?:

Teta
Član Subaru kluba
Prispevki: 23
Kraj: Trzin

Odgovor Avtor: Teta » 04. Marec 2009, 18:11

No še en primer. Pri očetovi Laguni z dobrimi 30kkm je šel čitalc kartice in elektronska ročna, na servisu so rekli - elektronika se zgodi. Pri 40kkm sta šla oba sprednja končnika. Ker je to menda potrošni material niso hotel upoštevat reklamacije.
Hladnokrvno je razložil da bo pač prodal avto in zamenjal firmo. Na koncu je šlo pod garancijo.
Je pa z vsakim obiskom Renaultovega servisa bolj navdušen nad Outbackom!

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 04. Marec 2009, 18:26

mal smole, mal nesposobnih serviserjev (morda je tega še največ), malo Renault,.. pa se nabere.

Nič ne rečem, tudi Subaru lahko škripne,... a se deli ne menjajo kar tja v tri dni; in če - ko je enkrat zamenjano,.. je navadno mir; gre pa tudi "nam" na slabše; se vidi, da šparajo na materjalu/lovijo cene.

Prijateljev (vozi Legacyja) šef je imel 2 laguni; staro V6 - praktično nobenih problemov, dokler ni pritekla voda v kabino in zalila računalnika pod sedežen; takrat se je začela odisejada po servisih in kmalu je sledila prodaja) Drug avto je bila prejšnja generacija 2.2 DCi - ta je bila na servisu vsak mesec po par dni; avto je možaka spravljal ob živce in ga na koncu pripeljal tako daleč, da je po parkirišču pobiral plastične kose in jih peljal na servis; izkazalo se je, da niso njegovi;

Laguno je lani prodal,... in je zdaj vesel lastnik BMWja.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
kamnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 615
Kraj: GORJE
Kontakt:

Odgovor Avtor: kamnek » 04. Marec 2009, 18:28

ja pr renaultu je to čist potrošen material k so pr stricu isto rekl sam un je tok zabit al pa zalublen u renaulte da niti ne razmišlja o kakšni drugi firmi

moja teorija ki je tudi potrjena s 6imi avtomobili kups renaulta ni vazn kuk starga ga bos mu ze prvi mesec na popravilu

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 04. Marec 2009, 18:55

danci1973 napisal/-a:
birdy napisal/-a:a ni to se zmer v garanciji?
A niso zavorni diski 'potrošni' material?
to ze, sam kot potrosni materjal imajo neko predvideno zivljenjsko dobo in s tem tudi predvidene termine servisiranja

ce so se prekomerno obrabili je lahko problem v :
-materjalu iz katerega je disk narejen
-kjerkoli v mehanizmu ki skrbi za premikanje ploscic

oboje spada pod garancijo, samo pod razlicnim zakonom (stvarna napaka pa se neki, pozabu - ne vem iz glave)

tko da, kar se mene tice bi meli samo 2 moznosti: servis pod garancijo, ali mediji + odskodnina, ker bi mi kljub rednim servisom in opozorilom razgnal zadn disk(bi poskrbel da bi se to zgodilo)

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba
Prispevki: 244

Odgovor Avtor: DaviiD » 04. Marec 2009, 20:08

birdy napisal/-a:tko da, kar se mene tice bi meli samo 2 moznosti: servis pod garancijo, ali mediji + odskodnina, ker bi mi kljub rednim servisom in opozorilom razgnal zadn disk(bi poskrbel da bi se to zgodilo)
Se strinjam. Vprasanje je samo komu se da s tem ukvarjat (diski+ploscice so 100 EUR), ker avto rabis vsak dan. Problem pa je tudi v tem da v primeru da disk poci po celem je velika verjetnost da ostanes brez kolesa.

Spomni se kaj so dosegli uporabniki Renolove 2.2 dCI masine, ki je imela serijsko napako da je zaribal bat + odtrgalo ojnico. Pa so sli v medije - se na Preverjeno je bilo. Dosegli pa niso nic...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost