Danes sem v test dobil Evo X.
Začelo se je malo čez 15. uro popoldan pred Mitsubishi salonom na Dunajski cesti v LJ, kjer je čakal sveže opran, rdeč Lancer Evolution X MR z SST (DSG wannabe) menjalnikom. Skratka top oprema, vreden celih 57.000 eur
Po podpisu lista, na katerem je pisalo da je avto moj, če ga kam založim
S kolegi smo se odpravili iz LJ proti šmarni gori, kjer se je našlo kr nekaj zanimivih odsekov ceste. Malenkost ven iz Ljubljane, ko se je gužva malo sprostila, sem ga prvič zahodil. Nič posebnega. "Eh, to je ziher zato, ker nisem imel vklopljenega Super Sport načina", si mislim. Vklopim S-S in še enkrat. Niiiič.. Krnek češki zvok pa nezdravo butanje pri šaltanju. Nabijem do 4. prestave in pogledam na števec... 120? Tk dolgo je rabil do 120??! KAPATEJ NO!?! A nima to 300 konjev!?!... Nato se spustim skozi par ovinkov, ene 2 mi rata malenkost pošrek letet. Ampak občutek je bil, kot da zadek avta krneki lebdi in se gunca..
Sledil je test po avtocesti, in sicer top speed in meritve od 100 do 200. Spodi je filmček, mislim da mi ni treba komentirat...
EVO X - 100 do 200
Do top speed se pa mi niti ni lublo pol čakat, ker še do 220 nism prilezel...
Vglavnem, da ga dobim kje z imprezo, pa naj bo to na makadamu, cesti al pa avtocesti, ga tk poknem dol, da lahk gre sam v jok pa na drevo. Pa čeprav lahk za enga tega evota dobiš 6 mojih imprez
Pa še ena slikca iz tankštela:
http://www.mrc.si/images/events/evox_test/evox.jpg
sej zgleda pa še kr nekak, no.. da ne bo samih minusov
Po vrnitvi v salon nas je prodajalec pričakal z nasmeškom, češ kk bomo zdej hvalili avto. Hitro je dobil skesno faco, ko smo mu ga popljuvali do amena
Še zaključek: Bom en čas še kr na imprezi ostal