A not je že kdo skoču?
Video stuff no.7
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Video stuff no.7
Meni je že ob gledanju teh fotk rahlo
...
A not je že kdo skoču?
A not je že kdo skoču?
Re: Video stuff no.6
Noter ne vem, če, zunaj pa cel kup base jumperjev.
@BackW00d
Tnx za tole, prav pasalo je pogledati tukaj v WS, kjer nama zelo manjka vertikalne gimnastike. Presneto, kar dlani so mi zašvicale med ogledom, bi rabil imeti magnezij vrečko zdraven tipkovnice.
Tnx za tole, prav pasalo je pogledati tukaj v WS, kjer nama zelo manjka vertikalne gimnastike. Presneto, kar dlani so mi zašvicale med ogledom, bi rabil imeti magnezij vrečko zdraven tipkovnice.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Dobra anekdota je bila, ko so trije (ali pa pet, nisem več ziher) faloti prišli "snemat" prispevek o TET in slavnem dimniku...imeli so polne torbe kamer in opreme. In seveda kot vsakege je tudi te tehnični direktor sprejel in jih brez problema peljal okoli na ogled. Valda on je hodil spredaj ostali pa za njim kot šolarji...nakar se tip obrne in pođštudira da dva manjkata. Valda vpraša kje sta tista dva, a sta se kje zgubila al kaj. In preostal del ekipe se dela neumnega češ, saj ni bilo nobenga druzga več, samo mi ?!!?
In seveda, predno se je ornk zavedal kaj se dogaja sta že bila dva base-jumperja na 100m višine na dimniku
Pol ure kasneje pa ste že drvela proti savi
Kot zanimivost pa še to. Dimnik med obratovanjem (ko je bil vroč) ustvari toliko vleka, da lahko istreli 50 kilski žakelj cementa. Sicer se mi zdi malce za lase povlečeno, vendar ko pomilsiš koliko vleče domač 15m dimnik, taka stvari pri 360m mogoče celo steče.
Drugače pa sta se oba, katera sem ciljal kot plezalca oglasila

In seveda, predno se je ornk zavedal kaj se dogaja sta že bila dva base-jumperja na 100m višine na dimniku
Kot zanimivost pa še to. Dimnik med obratovanjem (ko je bil vroč) ustvari toliko vleka, da lahko istreli 50 kilski žakelj cementa. Sicer se mi zdi malce za lase povlečeno, vendar ko pomilsiš koliko vleče domač 15m dimnik, taka stvari pri 360m mogoče celo steče.
Drugače pa sta se oba, katera sem ciljal kot plezalca oglasila
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- galimim
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 555
- Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico
Plezat tkole 13? raztežajeu pa najlažji 7b
ni to za nas navadne smrtnike.
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021
Subaru XV 1.6 2021
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Nekaj takega bi lahko kdaj priredili - pri tem vsaj 'zeleni' ne bi smeli met pripomb... 
Za hardcore pa tole:
- lukaprelesnik
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 323
- Kraj: Solčava
Re: Video stuff no.7
A ne gre nbenmu ta Launch control na živce? Neki cajta mi je blo še fajn gledat, zadnje par sezon je pa vedno isti šmorn, vsaka epizoda je odločilna dirka, pa vsaka dirka je najbolj zahtevna, pa vsak dan je najbolj pomemben v njihovem življenju, pa sam eno ameriško dramatiziranje vedno. Še za to Pastranovo gymkhano, ki je popolnoma privat dogodek, ni nobena dirka al karkol podobnega, je vse kao natempirano pa vse odločilno, pa vsako vreme jih presenet, pa ojojoj... Bolj se počutim, kot da gledam Big brother al pa Kmetijo kot pa reli dirko.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Saj ni mišljeno, da bi to bil prenos 'rele dirke'. Seveda pa je po ameriško zdramatizirano.
Jaz jih še vedno z veseljem pogledam.
Jaz jih še vedno z veseljem pogledam.
Opa! Svetli premer tuljave dimnika TET Trbovlje je 5m. Se pravi, ima svetle površine nekje 19,6 m2. 50 kilski žakelj cementa je nekje 0,6x0,4 m (0,24m2) po največji ploskvi. Da ga vlek sploh dvigne, mora imeti torej na ustju tuljava potisk več kot (19,6m2/0,24m2)*50kg=4083 kg potiska. Da ga izstreli, torej še več. Recimo 2x, je cirka 8 ton potiska. Toliko ima CFM56 (visokoobtočna turbina Boeinga 737, Airbus 320-340, KC 135 stratotanker,..., premer turbine 1,5m). Za tak potisk ustvarit rabi turbina preko 20 MW. Se pravi, vsaj toliko moči zapusti kotle 1, 2, 3 in 4, s pomočjo deltaP tuljave. To v grobem ustreza moči ene od obeh plinskih turbin elektrarne. Velik.BackW00d napisal/-a: ↑06. Februar 2021, 19:55Kot zanimivost pa še to. Dimnik med obratovanjem (ko je bil vroč) ustvari toliko vleka, da lahko istreli 50 kilski žakelj cementa. Sicer se mi zdi malce za lase povlečeno, vendar ko pomilsiš koliko vleče domač 15m dimnik, taka stvari pri 360m mogoče celo steče.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Mislim da je premer tuljave 7m konstanten skozi cel dimnik. Nebom pa trdil.
Ampak ja, itak se tam sproščajo ogromne moči...
Ampak ja, itak se tam sproščajo ogromne moči...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
5 metrov https://sl.wikipedia.org/wiki/Trboveljski_dimnik svetla odprtina je rekla wiki.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Ludo!!! To bi bilo tudi za v rubriko "KATERE ZIMSKE GUME IZBRATI?" 
ignorance is bliss
-
zivkovicjan
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 68
- Kraj: Ljubljana
Tole pa kr zanimivo zgleda. https://www.reddit.com/r/3Dprinting/com ... urce=share
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov