IMG_20241030_003857.jpg
Lepe pozdrave iz Islandije
Lepe pozdrave iz Islandije
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Re: Lepe pozdrave iz Islandije
Opla,
lušten razgled na nočno nebo ...
Si s Subarujem šel gor?
lušten razgled na nočno nebo ...
Si s Subarujem šel gor?
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Evo nas nazaj. Gor z letalom in rentanje 4x4 avta. Če bi šel za več časa, bi se odpeljal gor z avtom. Ker smo šli pa samo za 10 dni, je rentanje cenješe od trajekta. (trajekt je nekje 1200€, rentanje z zavarovanjem vsega pa 900€).
Je pa že sneg po cestah, tako da je zanimiva vožnja, prelazi so že zaprti, tako da se malo več voziš naokoli. Sicer se, kljub snegu, vse vozi po omejitvah, tako da ni problema, samo varnostna mora bit malo večja in se da kam priti. Na žalost je bila od Hofna naprej že zaprta cesta za osebna 4x4 vozila in tudi napoved je bila da bo orenk snežilo, tako da smo bolj podrobno obdelal ves južni del do tja. Je veliko za videt. Tako da gremo poleti spet za par tednov gor. Takrat zelo verjetno s svojim avtom in šotorom na strehi.
Je pa že sneg po cestah, tako da je zanimiva vožnja, prelazi so že zaprti, tako da se malo več voziš naokoli. Sicer se, kljub snegu, vse vozi po omejitvah, tako da ni problema, samo varnostna mora bit malo večja in se da kam priti. Na žalost je bila od Hofna naprej že zaprta cesta za osebna 4x4 vozila in tudi napoved je bila da bo orenk snežilo, tako da smo bolj podrobno obdelal ves južni del do tja. Je veliko za videt. Tako da gremo poleti spet za par tednov gor. Takrat zelo verjetno s svojim avtom in šotorom na strehi.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Spet na Islandiji. Tokrat imamo najetega Subaruja. Smo prevozili že par F cest znjim (including watercrossings on f roads)
Uživajte!
z slike ne morem razbrat al je 2.0 al 2.5.
Vsekakor pa zgleda izredno dobro z to barvo ta model, še posebej faceliftan.
Vsekakor pa zgleda izredno dobro z to barvo ta model, še posebej faceliftan.
Hibrid je, 2.0.
Postojna (tankal 100 oktanca na Shell pumpi) - Milano - Ljubljana. Par km pred domom se je prižgala lučka:
70 litrski tank ma ?!
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Mislim da celo malo čez. 18.4 galone
To je pa XV predvidevam ? Zdi se mi solidno nizka poraba, kako hitro pa voziš na ac ?
A opaziš dejankso razliko med 100 in 95 bencinom ?
A opaziš dejankso razliko med 100 in 95 bencinom ?
Razlika med 95 in 100 oktancem ni v sami porabi ampak bolj v tišini mašine. Ko tankaš 100 oktanca, prej si imel pa 95 oktanca, v roku par kilometrov glasnost mašine pade. (pa ne samo na 2023 letniku, tudi na XV-ju letnik 2013 se to opazi).
Kako vozim?
Avtocesta 110km/h s tempomatom po desnem pasu in ko prehitevam, grem tam do 150km/h, da ne oviram nikogar, pa potem takoj nazaj na vozni pas in po tempomatu naprej. Regionalke pa po omejitvah, ker mi ni do plačevanja kazni.
Kako vozim?
Avtocesta 110km/h s tempomatom po desnem pasu in ko prehitevam, grem tam do 150km/h, da ne oviram nikogar, pa potem takoj nazaj na vozni pas in po tempomatu naprej. Regionalke pa po omejitvah, ker mi ni do plačevanja kazni.
110 po avtocesti moja karjoli pride mogoče na okolico 5.2-5.5, pa je dizlca
za pod 5.2 moram vozit bolj v okolici 90 pa res brez izgredov.
Jaz sem nekaj časa govoril da je 95 al pa 100 oktanov (pri WRX-i) bolj kot ne larifari. No pa ni čist tko.
Avto sicer dela. Samo očitno si predvžig povsem izniči in motor nima tiste prave moči. Problem je, ko se to ob preskoku iz 100 na 95 zgodi počasi in tega prav zares ne opaziš ker ni ravno on-off ta učinek.
Ko pa potem šaltaš nazaj na 100 oktanov po enim tanku ugotoviš, da je avto bolj odziven in bolje potegne. Nisem pa ugotovil razlike z glasnostjo, ker je itak vse klopotalo in ropotalo
Sem pa takrat v okolici korone, ko je bil 100 oktanec preko 2€ začel tankat 95, ker je s porabo preko 16.5 litra matematika nakazovala da bom kmalu za vsak prevožen kilomter plačal pol evra
Vožnja do tašče je v okolici 12 kilometrov = ~5€ za eno vožnjo tja pa nazaj - wtf?!
Jaz sem nekaj časa govoril da je 95 al pa 100 oktanov (pri WRX-i) bolj kot ne larifari. No pa ni čist tko.
Avto sicer dela. Samo očitno si predvžig povsem izniči in motor nima tiste prave moči. Problem je, ko se to ob preskoku iz 100 na 95 zgodi počasi in tega prav zares ne opaziš ker ni ravno on-off ta učinek.
Ko pa potem šaltaš nazaj na 100 oktanov po enim tanku ugotoviš, da je avto bolj odziven in bolje potegne. Nisem pa ugotovil razlike z glasnostjo, ker je itak vse klopotalo in ropotalo
Sem pa takrat v okolici korone, ko je bil 100 oktanec preko 2€ začel tankat 95, ker je s porabo preko 16.5 litra matematika nakazovala da bom kmalu za vsak prevožen kilomter plačal pol evra
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost