ropotanje mrzlega motorja
ropotanje mrzlega motorja
živjo člani subarujev. jaz sem tudi že več letni voznik subaruja legacy prvo sem imel legacya l. 91 1,8 sedaj pa imam legacya l.96 2,2gx in po končani ženini porodniški sem si še nabaviv legacya l.00. 2,5gx z 230 000km. očitno sem pa naletev na smolo. zjutraj ko avto užgem mrzlega se pojavi rahlo ropotanje v motorju to traja par minut in neha. na avtu sem narediv glavni servis jermena pumpa tesnila..... zdaj pa še to. ali je kdo izmedvas že imev tako težavo???
-
divja kripca
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 49
- Kraj: Grosuplje
Re: ropotanje mrzlega motorja
Tale zagotovo nima hidravličnih ventilovklemen napisal/-a:Sem si še nabavil legacya l.00. 2,5gx z 230 000km. očitno sem pa naletev na smolo. zjutraj ko avto užgem mrzlega se pojavi rahlo ropotanje v motorju to traja par minut in neha.
Tole ropotanje mi ni nič kaj všeč mogoče je treba samo ventile nastavit naslednji ropot pa pride iz ležajev na glavni gredi
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pravijo, da je to 'piston slap', ki da je značilen za te motorje in naj ne bi bil škodljiv. Meni to počne že skoraj 100k km, tako da očitno res ni neka huda stvar.
Obstaja tudi možnost, da je kriva kombinacija napenjalca jermena in njegovega nosilca - pri nekaterih motorjih je zaradi tega bil vpoklic, bojda pa je zvok zelo podoben temu, je pa prav tako tipično, da se v kakšni minuti ali dveh neha. Žal si nikoli nisem vzel časa, da bi naročil 'popravljene' dele, jih zamenjal in se prepričal na lastne oči.
D.
Obstaja tudi možnost, da je kriva kombinacija napenjalca jermena in njegovega nosilca - pri nekaterih motorjih je zaradi tega bil vpoklic, bojda pa je zvok zelo podoben temu, je pa prav tako tipično, da se v kakšni minuti ali dveh neha. Žal si nikoli nisem vzel časa, da bi naročil 'popravljene' dele, jih zamenjal in se prepričal na lastne oči.
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Evo, našel še nekaj več na to temo -danci1973 napisal/-a: Obstaja tudi možnost, da je kriva kombinacija napenjalca jermena in njegovega nosilca - pri nekaterih motorjih je zaradi tega bil vpoklic, bojda pa je zvok zelo podoben temu, je pa prav tako tipično, da se v kakšni minuti ali dveh neha. Žal si nikoli nisem vzel časa, da bi naročil 'popravljene' dele, jih zamenjal in se prepričal na lastne oči.
http://www.scoobymods.com/showthread.ph ... +tensioner.
D.
zjutraj ko avto užgem klenka v motorju zvok prihaja iz sredine motorja potem ko mu parkrat povečam obrate pa neha potem ga pustim lafati še kako minuto dve se pa prične slišati nekako čudno cviljenje ki se pojavi tudi ob speljevanju sliši se pa iz zvona samo to je še rahlo cviljenje iz foruma sem že ugotoviv da je to verjetno dvomastna sklopka sam zanima me pa vseno če je možno da bi se zvok prenašav iz vztrajnika na motor kot klenkanje da so not poškodovani tisti celindrčki v vztrajniku sam čudno da se sliši samo zjutraj pol pa ničveč aja pa recimo ko se peljem v klanec 30do40kmh se tudi sliši rahlo klenkanje pri večji hitrosti pa ne ne glede na temperturo motorja .Moram podariti da vse to se malo sliši rahlo. Avto sem pa kupiv iz italije oziroma eden iz primorskega ga je prpelav kilimetri so relni. Narediv sm pa že kompletni servis jermena tko da je olje zamenjano 5w-40w čega kaj kuri pa še nevem ker sem narediv komaj 1500km. Mislim da se bom še morav malo voziti in sprmljati kaj se bo dogajalo sploh pa glede olja.
Živijo!
Kolikor sem jaz poslušal ta motor ob zagonu pri mrzlem motorju in hladnem ozračju (avto tudi nekaj dni pred tem ni laufal), je slišati ventile, dokler ne dodaš plina.
Zvok od ojničnih ležajev, ali batov, je drugačen, predvsem pa konstanten.
Avto leti kot puščica, olja zagotovo ne bo pil več kot je normalno, menjali ste že semeringe in tesnila od pokrovov ventilov, tako da pušča ne nikjer...
Ti se samo voozi in vozi.
Imel sem enrat priložnost poslušati kaj je ropotanje v motorju pri 2.5. Ropot se je pojavil pri cca 2000 vrtljajih in se stopnjeval do dobrih 3000, potem ga je hrup motorja že nekako preglasil.
Temu "gospodu", ki je tak avto kupil pri (Subi92: avtohiši z znano zgodovino in ne pri meni) in potem naredil še 40.000 kilometrov s tistim ropotanjem, sem zrihtal drugi motor. Menjal ga je Karel in ugotovoljeno je bilo, da motor ni bil v fazi. BTW lastniku so zaračunali menjavo jermena, a je sodeč po obrabi niso izvedli. Tako, da res nevemo ali je bil jermen vzrok ali posledca. Karel se nagiba bolj k vzroku. Škoda na motorju ni bila popravljiva, saj je počil blok. Lastnik si je avto popravil za spodoben denar in je zdaj spet vesel.
Hočem povedati, da je bil ta zvok dejansko iz motorja in neodvisen od temperature motorja in vedno opazen. Poraba olja ni bila povišana.
Toliko z moje strani.
Kolikor sem jaz poslušal ta motor ob zagonu pri mrzlem motorju in hladnem ozračju (avto tudi nekaj dni pred tem ni laufal), je slišati ventile, dokler ne dodaš plina.
Zvok od ojničnih ležajev, ali batov, je drugačen, predvsem pa konstanten.
Avto leti kot puščica, olja zagotovo ne bo pil več kot je normalno, menjali ste že semeringe in tesnila od pokrovov ventilov, tako da pušča ne nikjer...
Ti se samo voozi in vozi.
Imel sem enrat priložnost poslušati kaj je ropotanje v motorju pri 2.5. Ropot se je pojavil pri cca 2000 vrtljajih in se stopnjeval do dobrih 3000, potem ga je hrup motorja že nekako preglasil.
Temu "gospodu", ki je tak avto kupil pri (Subi92: avtohiši z znano zgodovino in ne pri meni) in potem naredil še 40.000 kilometrov s tistim ropotanjem, sem zrihtal drugi motor. Menjal ga je Karel in ugotovoljeno je bilo, da motor ni bil v fazi. BTW lastniku so zaračunali menjavo jermena, a je sodeč po obrabi niso izvedli. Tako, da res nevemo ali je bil jermen vzrok ali posledca. Karel se nagiba bolj k vzroku. Škoda na motorju ni bila popravljiva, saj je počil blok. Lastnik si je avto popravil za spodoben denar in je zdaj spet vesel.
Hočem povedati, da je bil ta zvok dejansko iz motorja in neodvisen od temperature motorja in vedno opazen. Poraba olja ni bila povišana.
Toliko z moje strani.
oj
ja se setrinjam stabo da so ventili saj zdaj zjutraj ko je toplejše se tega klenkanja ni slišalo kot se je zadnjič ki je blo prinas -10stopinj.
avto gre res odlično in v notranjosti je zelo tih ozroma komaj slišen.
še vedno me pa zanima tisto klenkanje pri trideset kilometrov na uro v klanec al je to na vztrajniku a je kaj drugega pa tisto cviljenje pri speljevanju. kolk časa zna to še zdržati (cviljenja se sliši samo pri otprtem oknu). Komaj čakam da peljem počitniško prikolico na morje
ja se setrinjam stabo da so ventili saj zdaj zjutraj ko je toplejše se tega klenkanja ni slišalo kot se je zadnjič ki je blo prinas -10stopinj.
avto gre res odlično in v notranjosti je zelo tih ozroma komaj slišen.
še vedno me pa zanima tisto klenkanje pri trideset kilometrov na uro v klanec al je to na vztrajniku a je kaj drugega pa tisto cviljenje pri speljevanju. kolk časa zna to še zdržati (cviljenja se sliši samo pri otprtem oknu). Komaj čakam da peljem počitniško prikolico na morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost