Outback Automatik
Outback Automatik
Dober dan, kupujem subaru outback 2.5i.
Videl sem, da ima automatik samo 4 prestave, kar se mi zdi malo, saj jih imajo današnji avtomatiki že po 8 - bolj tekoča vožnja, manj hrupa in manjša poraba.
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s tem menjalnikom?
Predvidevam, da je zaradi malo prestav tudi poraba goriva pri automatiku precej višja kot pri ročnem menjalniku?
Hvala,
Simon
Videl sem, da ima automatik samo 4 prestave, kar se mi zdi malo, saj jih imajo današnji avtomatiki že po 8 - bolj tekoča vožnja, manj hrupa in manjša poraba.
Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s tem menjalnikom?
Predvidevam, da je zaradi malo prestav tudi poraba goriva pri automatiku precej višja kot pri ročnem menjalniku?
Hvala,
Simon
Subarujevi avtomatski menjalniki niso vrhunec tehnologije...niti špica v hitrosti. So pa udobni in svoje delo opravijo neopazno in hvaležno. 
Poraba pri 3.0 avtomatiku na LPG je v običajni uporabi (vsega malo) med 13 in 14 litri...in pade na 11,5 pri vožnji 110 km/h po avtocesti. (zraven sem upošteval tudi nekaj bencina, ki ga avto vselej ob zagonu potroši)
Toliko...v vednost. Pa srečo pri izbiri.
Poraba pri 3.0 avtomatiku na LPG je v običajni uporabi (vsega malo) med 13 in 14 litri...in pade na 11,5 pri vožnji 110 km/h po avtocesti. (zraven sem upošteval tudi nekaj bencina, ki ga avto vselej ob zagonu potroši)
Toliko...v vednost. Pa srečo pri izbiri.
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Moj 1999 Legacy 2.5 letnik (bencin) povprečno porabi 10,66 l/100km, s tem da ga uporabljam pretežno za kratke relacije (v službo 7 km, iz službe 7 km, ...).
Na kakšnih daljših poteh z umirjeno vožnjo (tempomat, 138 po števcu oz. 130 po GPS-u) pa zna poraba past tudi pod 9 l/100km.
Ob zimskih radostih pa je poraba z lahkoto tudi 13-14 l/100km.
D.
Na kakšnih daljših poteh z umirjeno vožnjo (tempomat, 138 po števcu oz. 130 po GPS-u) pa zna poraba past tudi pod 9 l/100km.
Ob zimskih radostih pa je poraba z lahkoto tudi 13-14 l/100km.
D.
Hvala za info.
Nekje 12l bo potem za 2.5 verjetno realna poraba plina, saj bi moral porabiti za mestno vožnjo manj kot 3.0. motor?
4 prestave pa lepo poglej ga, najbolj važen, da je zanesljiv menjalnik.
Koliko pa se ponavadi naredi km s tem menjalnikom oz. so kakšne težave?
Moja namreč navija za ročni menjalnik, ker pravi, da je avtomatski le ena zadeva več, ki se lahko pokvari in servisi verjetno niso poceni.
Sicer, ko omenim, naj ga potem ona kupi, se potem zadeva malo poleže.
Če mi bo uspelo speljati posel, bom po prvomajskih že vozil suba
Nekje 12l bo potem za 2.5 verjetno realna poraba plina, saj bi moral porabiti za mestno vožnjo manj kot 3.0. motor?
4 prestave pa lepo poglej ga, najbolj važen, da je zanesljiv menjalnik.
Koliko pa se ponavadi naredi km s tem menjalnikom oz. so kakšne težave?
Moja namreč navija za ročni menjalnik, ker pravi, da je avtomatski le ena zadeva več, ki se lahko pokvari in servisi verjetno niso poceni.
Sicer, ko omenim, naj ga potem ona kupi, se potem zadeva malo poleže.
Če mi bo uspelo speljati posel, bom po prvomajskih že vozil suba
Ena stvar več...ali ena stvar manj...to je relativno. Avtomatski menjalnik nima lamelne sklopke, ki jo pri "običajnem" avtu lahko skuriš in menjaš. Po meni znanih podatkih, so menjave mehanskih elementov menjalnikov zelo redke. Pomembno pa je, da se drži predpisanega intervala menjave olja.
Tvoja pa se bo avtomatike hitro privadila, po prvem poletnem zastoju pa bo nad njo navdušena!
Tvoja pa se bo avtomatike hitro privadila, po prvem poletnem zastoju pa bo nad njo navdušena!
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
Re: Outback Automatik
Ja avtomatski menjalnik je luksus in postaneš tudi len. Jaz sem imel OUTBACK-a 2.5 AT in ni prišla poraba pod 11 l bencina.Pozimi pa 14 - 14 l bencina. Priporočam pa ti, če ga kupiš, da zaščitiš menjalnik, ker sem ga zadel od spodaj v karter in pritisnil na ventile ki so notri. Na servisu dal pregledati in dejali, da so stroški nekje od 2.500 eur in dalje. Prodal sem takega v okvari in kupil FORESTER-ja 2.0 x plin. Pa še to; pri avtomatskem menjalniku redno menjaj olje (kvalitetno) in pa obvezno filter (cca 60 eur kos).
Re:
Živjo Karl!Karl napisal/-a: Poraba pri 3.0 avtomatiku na LPG je v običajni uporabi (vsega malo) med 13 in 14 litri...in pade na 11,5 pri vožnji 110 km/h po avtocesti. (zraven sem upošteval tudi nekaj bencina, ki ga avto vselej ob zagonu potroši)
A lahko še kaj več napišeš o tvojem H6 predelanem na plin? Predvsem me zanima, kateri monter ti je to vgradil, kakšne vrste plinsko napravo (JTG...), kako imaš urejeno mazanje ventilov, kako pogosto jih daješ nastavljati...., če ima nemiren prosti tek, če kdaj crkne na plin, če ima moder dim pri zagonu, če žre olje, kako hitro voziš po avtocesti?
Kako pa deluje avtomatik s H6 motorjem, je kaj bolj poskočen kot pri 2.5? Tam se mi je zdel malce zamorjen napram ročnemu. Koliko imaš od 0-100 km/h približno?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov