Outback - težaven hladni zagon
Re: Outback - težaven hladni zagon
Sej to je največji problem, vsak samo porabo in ceno goriva pogleda, ostalih stroškov pa ne upoštevajo in na koncu se izkaže, da bencinar s porabo 8 litrov pride skozi celotno dobo avta ceneje kot pa dizel z enako opremo in dvemi litri manjšo porabo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Če še jaz dodam eno na to temo, ker slučajno tudi sam vozim 3.0H na LPG.
Ko sem kupoval avto, sem imel podobno dilemo kot N0wak. Pri meni je bila izbira: BMW 530 xi ali Subaru Outback 3.0. Jaz sem hotel avtomatiko, ker se mi ne da v stoječih kolonah sklopke brcat po uro ali več.
Pri obeh bi avto predelal na plin...in tako nekoliko zmanjšal stroške pri letni obremenitvi nekje 30.000 km. Vse v redu in prav, če ne bi spregledal ene malenkosti: Subaru H6 predelan na plin potrebuje pogosto nastavljanje ventilov....recimo vsaj na 30.000 km. Kar zadevo še poslabša je to, da je pri tem posegu potrebno motor ven vzeti...in to skupaj z vso LPG inštalacijo sploh ni več tako enostavno.
Zato sem se odločil za naslednji korak: ko vozim, vedno porabim oba tanka. S tem sem pridobil precej na udobju, daj grem na črpalko le vsakih 900 ali več km. In na vsakih 60.000 km bom naredil nastavljanje.
Seveda, vsakič ko gre mimo mene kakšna 530 xi pomislim, da sem se fajn zajeb. ... a kar je, je. Zdaj mam svojega Subija rad.
Ko sem kupoval avto, sem imel podobno dilemo kot N0wak. Pri meni je bila izbira: BMW 530 xi ali Subaru Outback 3.0. Jaz sem hotel avtomatiko, ker se mi ne da v stoječih kolonah sklopke brcat po uro ali več.
Pri obeh bi avto predelal na plin...in tako nekoliko zmanjšal stroške pri letni obremenitvi nekje 30.000 km. Vse v redu in prav, če ne bi spregledal ene malenkosti: Subaru H6 predelan na plin potrebuje pogosto nastavljanje ventilov....recimo vsaj na 30.000 km. Kar zadevo še poslabša je to, da je pri tem posegu potrebno motor ven vzeti...in to skupaj z vso LPG inštalacijo sploh ni več tako enostavno.
Zato sem se odločil za naslednji korak: ko vozim, vedno porabim oba tanka. S tem sem pridobil precej na udobju, daj grem na črpalko le vsakih 900 ali več km. In na vsakih 60.000 km bom naredil nastavljanje.
Seveda, vsakič ko gre mimo mene kakšna 530 xi pomislim, da sem se fajn zajeb. ... a kar je, je. Zdaj mam svojega Subija rad.
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
ojla
Pa maš tak sistem, ki maže ventile ali ne
lp kiki
Pa maš tak sistem, ki maže ventile ali ne
lp kiki
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Seveda ...od Prins-a. In posodico s tekočino za mazanje je potrebno tudi prav pogoste menjati. Na 6000 - 7000 km. Cena pa je okrog 35 €, če se ne motim.
Morda sem to pozabil povedati: sesalne ventile sem že v kompletu zamenjal.
Morda sem to pozabil povedati: sesalne ventile sem že v kompletu zamenjal.
kolk je pa stalo štelanje ventilov
lp kiki
lp kiki
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Jaz sem ventile MENJAL. Nastavljanje ventilov (vključno z demontažo in montažo motorja z LPG napeljavo) pride (če se prav spomnim) nekje 600 - 650 €.
zanimivo... pri meni so pa izpušni ventili fuč, sesalni ventili pa OK.
BMW E36 Compact 328ti R.I.P.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0
Če bi ti to naredil recimo Karli bi bilo gotovo manj.Karl napisal/-a:Jaz sem ventile MENJAL. Nastavljanje ventilov (vključno z demontažo in montažo motorja z LPG napeljavo) pride (če se prav spomnim) nekje 600 - 650 €.
Samo kaj ko on nima rad plina
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Hmmm...zanimivo. Pa si menjal tudi sedeže?N0wak napisal/-a:zanimivo... pri meni so pa izpušni ventili fuč, sesalni ventili pa OK.
No skratka, meni avto zdaj delo kot urica. Obnovil sem tudi prednje roke, zamenjal blažilnike, zavorne diske EBC z utori gor namontiral, neko modro zavorno tekočino noter dal, 18" OZ, ... in avto je užitek peljati...
Avto je se vedno pri mehaniku,ker so pobrane tudi odmicne in drocniki, in se caka nadomestni motor. Sva nekako naracunala, da je ceneje ce se menja kar komplet. Iz trenutnega bo pa klubska mizica ratala.
Koliko si dal za blazilnike in kje si jih dobil?
Koliko si dal za blazilnike in kje si jih dobil?
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0
Napačno sem se izrazil: blažilnike sem dal obnoviti in zahteval, da naj jih naredijo nekje 5 - 10 % trše.
Ko se že meniš o menjavi motorja, pa si morda razmišljal, da bi dal noter 3,6? Malček navora tam okrog 2000 - 3000 obrati bi kar prav prišlo, kaj praviš?
Ko se že meniš o menjavi motorja, pa si morda razmišljal, da bi dal noter 3,6? Malček navora tam okrog 2000 - 3000 obrati bi kar prav prišlo, kaj praviš?
sem razmišljal... če veš za kakšnega primernega, ki ni pregrešno drag se priporočam. Zaenkrat še ni nič zabetonirano, kater motor gre notri. Če nebi bilo prazniko, bi pa motor bil najbrž že na poti v slo.
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0
BMW E36 Compact 345ti
Subaru Outback H6 3.0
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost