Zatikanje Hill Holderja

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
HiM
Uporabnik foruma
Prispevki: 44

Zatikanje Hill Holderja

Odgovor Avtor: HiM » 15. Februar 2013, 17:01

No, ko sem že bil prepričan da grabi ena čeljust sem zdaj ugotovil da se zatika HILL HOLDER. Včasih na avtu zagrabi zavor (najbolj prednja leva) in spusti šele med vožnjo, enkrat pa celo ni spustila. Če se pod pokrovom motorja potegne za vzvod na hill holderju pa spusti. Je kakšna opcija da se ta zadeva popravi ali ga bo potrebno odklopit?

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Re: Zatikanje Hill Holderja

Odgovor Avtor: karel » 15. Februar 2013, 19:22

Razdret in podmazat,če ni preveč zarustalo.
Da se ga pa tudi odklopit ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
mato
Uporabnik foruma
Prispevki: 31
Kraj: Gorenjska
Kontakt:

Odgovor Avtor: mato » 24. Februar 2013, 19:51

Zdravo,
tud jst mam probleme s hillholderjem...enostavno ne dela.
Ker me zadeva ne moti tako grozno, ga po enem letu, kar imam avto, še nisem dal zrihtat.
kaj je lahko problem?

Hvala za odgovor.
M.

dwr budr
Novinec
Prispevki: 16

Odgovor Avtor: dwr budr » 12. Avgust 2014, 10:45

Verjemi mi, veliko boljše je da ne dela, kot da dela "preveč", oziroma napačno. Meni se v zadnjih mesec dni več krat zgodilo da hill holder enostavno zatakne na klancu in noče spustit. Vstavim se na semaforju in ne morem naprej. Zelo nerodna situacija. Zdaj vem kako ga "odhaklat", ampak je prav nerodno...

Serviser je gledal, nič ni zarjavelo, vse zgleda normalno... kljub temu je podmazal par šraufov. tudi fedra kater vrača, oziroma odpušča bremzo je malo "skrajšal" da bi močneje vlekel, ampak se problem ponovi.

Hill-holder začne delat probleme šele po določenem času, oziroma, meni se zdi ko se temperatura pod haubo poviša. Zdaj ko je feder malo "močnejši" mi se zdi da hitreje odpusti, ampak generalno, problem še obstaja in najverjetneje bom hill-holderja odklopil zaenkrat dokler ne najdem nekje kako se tak smptom odpravi.
@Forester SG 2.0X

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 12. Avgust 2014, 13:20

Meni je zadeva na vseh Subarujih delala brez problema. Zadevo je treba samo pravilno nastaviti.
Seveda na to vpliva tudi brezhibnost prednjih zavor.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

dwr budr
Novinec
Prispevki: 16

Odgovor Avtor: dwr budr » 12. Avgust 2014, 15:43

Meni je vse lepo delalo (in bilo lepo nastavljeno) do pred mesec dni... Od tedaj je vsak stop na hribu loterija :/

Poskušal sem premikati tista dva šraufa za nastavitvo trenutka kdaj HH spusti, in tudi do je delalo: če se preveč zavije, puščal je bremzo prepozno, če se preveč odvije puščal je prehitro, na konc sem ga vrnil na začetni položaj ker je tam bil še najboljše nastavljen... V vsakem primeru, to ni vplivalo na to da se cela stvar zatakne ko se (po moje) tam notri nekaj segreje...

Serviser je še imel idejo da zamenjamo olje v sistemu, ampak to še nismo isprobali...

Ne vem če bi temperatura lahko vplivala na moč fedra -- tist je ker močan...
@Forester SG 2.0X

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 13. Avgust 2014, 07:59

Čudna zadeva. Po moje ima serviser prav, zamenjaj olje. Mogoče je ena od zavornih cevi slaba - počil je eden od notranjih ovojev in je otežen pretok zavornega olja.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 13. Avgust 2014, 11:09

Še moja izkušnja z hillholderjem....

Na The STROJ-u sva imela z FMXom tudi hillholder, ki sva ga nameravala uporabljat kot ročno zavoro, ker le te na buggyu ni bilo....

Velikokrat se je zgodilo, da je zagrabila zavora, in sva sukala tisti HH sem pa tja pa nastavljala, pa nikakor ni hotelo nehat grabit.

No potem ko sva ene par mescev skupaj tiščala glave in želela odstranit HH, sva nakoncu ugotovila, da HH sploh ne dela, ker smo ga očitno preveč sukali in ga uničili :)

Grabila je pedalka za zavoro, ker je bila narobe nastavljena, in je vseskozi narahlo "pritiskala" kot da bi imel nogo naslonjeno gor.
Nato sma nastavila pedalko, da je v skrajno zunanji poziciji imela malce "lufta" tako kot ponavadi imajo pedala, in je problem izginil :.sup

Mogoče se splača pogledat če je mogoče kaj narobe nastavljena pedalka...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost