ko podvozje na Outbacku zacvili....
ko podvozje na Outbacku zacvili....
Vnaprej se zahvaljujem za vsak namig in pomoč pri rešitvi težavice, ki jo imam na svojem Outbacku. In sicer:
pri prehodu preko ležečih policajev ali izrazitejših lukenj na cestišču se iz prednjege levega dela podvozja zasliši kratek cvileč zvok.
Ko je ozračje megleno, deževno ali leži na cesti sneg, se ne sliši nič. To pomeni, da je že mininalna količina vlaga dovolj, da je stvar "podmazana". Mogoče bi lahko rekel, da je zvok izrazitejši pri premiku kolesa navzdol (torej v prvem delu vožnje preko luknje). Zvok ni povezan z zavijanjem levo - desno.
Kaj ni krivo (ker je bilo zamenjano): gumice stabilizatorja, nosilci stabilizatorja, roke.
Kaj je krivo: .......?
pri prehodu preko ležečih policajev ali izrazitejših lukenj na cestišču se iz prednjege levega dela podvozja zasliši kratek cvileč zvok.
Ko je ozračje megleno, deževno ali leži na cesti sneg, se ne sliši nič. To pomeni, da je že mininalna količina vlaga dovolj, da je stvar "podmazana". Mogoče bi lahko rekel, da je zvok izrazitejši pri premiku kolesa navzdol (torej v prvem delu vožnje preko luknje). Zvok ni povezan z zavijanjem levo - desno.
Kaj ni krivo (ker je bilo zamenjano): gumice stabilizatorja, nosilci stabilizatorja, roke.
Kaj je krivo: .......?
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
Re: ko podvozje na Outbacku zacvili....
Jaz sem imel podobno težavo (ne sicer na Subaruju) in se je izkazala krivda selen bloka, podobno pa lako cvili tudi suh zglob (enekcija redke masti skozi gumico reši zežavo) 
Na teh straneh je bilo že večkrat omenjena podobna težava pri različnih Subarujih, zato objavljam tukaj kako sem rešil problem:
- obisk pooblaščenega servisa v Lj,
- testna vožnja + pregled delovanja podvozja na progi za tehnične preglede
- postavitev diagnoze:
Izrabljena guma (delno celo manjkajoča) v spodnjem ležišču vijačne vzmeti. Strošek: zanemarljiv v primerjavi s kupljeno tišino!
- obisk pooblaščenega servisa v Lj,
- testna vožnja + pregled delovanja podvozja na progi za tehnične preglede
- postavitev diagnoze:
Izrabljena guma (delno celo manjkajoča) v spodnjem ležišču vijačne vzmeti. Strošek: zanemarljiv v primerjavi s kupljeno tišino!
Glede cene na pooblaščenem servisu se ne bi strinjal.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Tišina/muska/... ima za vsakega svojo ceno, tako da je tvoja izjava malo mimo.
Nisi me razumel kot kaže. Popravilo avta na pooblaščenem servisu nikoli ni poceni. Zanemarljiv strošek zame pomeni 20€, glede na to koliko cenim tišino med vožnjo. Kot kaže je to pri Karlu drugače.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Se kr razumevaThomas22 napisal/-a:Kot kaže je to pri Karlu drugače.
Pišem s stališča nekoga, ki ni mehanik in sam nima možnosti/znanja odpraviti napake. Ko sem napisal, da je strošek zanemarljiv, sem imel v mislih to:
- avto je bil že trikrat na servisu zaradi tega,
- torej sem ga na tri konce okrog Ljubljane že peljal (bencin tja-nazaj + kroženje in testiranje)
- bil sem tri delovne dni brez avta in sem si moral organizirati prevoze do servisov...
in še vedno sem bil brez rešitve. Verjemite, strošek je v primerjavi z vsem tem res zanemarljiv.
- avto je bil že trikrat na servisu zaradi tega,
- torej sem ga na tri konce okrog Ljubljane že peljal (bencin tja-nazaj + kroženje in testiranje)
- bil sem tri delovne dni brez avta in sem si moral organizirati prevoze do servisov...
in še vedno sem bil brez rešitve. Verjemite, strošek je v primerjavi z vsem tem res zanemarljiv.
Pozdravljen!
Tudi moj Outback spušča nadležne zvoke pri počasni vožnji čez ležeče policaje in grbine. Ali lahko malo bolj natančno definiraš napišeš, mogoče kakšno sliko gume katero si zamenjal ?
Hvala in lp,
Zdenko
Tudi moj Outback spušča nadležne zvoke pri počasni vožnji čez ležeče policaje in grbine. Ali lahko malo bolj natančno definiraš napišeš, mogoče kakšno sliko gume katero si zamenjal ?
Hvala in lp,
Zdenko
Živjo,
Slike nimam...lahko pa ti opišem tako, bolj po domače: gre za gumo, ki je nameščena pod vzmetjo, torej v spodnjem ležišču vzmeti. Če je ta guma odstranjena (ali deloma poškodovana) potem pri vsakem stiskanju-raztezanju vzmeti pride do stika kovina-kovina. In to se sliši. Cena kosa je okrog 20 € (ali še manj).
Če v google vpišeš: Legacy rubber under spring - vrže ven tudi kakšno slikico.
Slike nimam...lahko pa ti opišem tako, bolj po domače: gre za gumo, ki je nameščena pod vzmetjo, torej v spodnjem ležišču vzmeti. Če je ta guma odstranjena (ali deloma poškodovana) potem pri vsakem stiskanju-raztezanju vzmeti pride do stika kovina-kovina. In to se sliši. Cena kosa je okrog 20 € (ali še manj).
Če v google vpišeš: Legacy rubber under spring - vrže ven tudi kakšno slikico.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov