legacy l08 check engine+cruise utripa

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
saso.jer
Novinec
Prispevki: 6

legacy l08 check engine+cruise utripa

Odgovor Avtor: saso.jer » 24. November 2013, 20:24

zanima me če je že kdo imel podoben primer na legacy l 08 2.0b da gori lučka check engine in utripa cruise in seveda ne dela tempomat.bil sem na pooblaščenem servisu kjer so mi napako izbrisali,a se je lučka takoj drugo jutro pri hladnem zagonu motorja nazaj prižgala. rekli so da je potrebno menjati neko pumpo za zrak in neke dve loputi strošek cca1500e

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: legacy l08 check engine+cruise utripa

Odgovor Avtor: danci1973 » 24. November 2013, 20:47

2.0b ?

Seveda smo že imeli 'check engine' in utripajočo 'cruise' lučko - to pač pomeni neko napako. Kaj točno avtu ne paše, je potem potrebno prebrati z nekim diagnostičnim vmesnikom, ki pa ne rabi biti original Subaru, ampak pač katerikoli OBD2 kompatibilen vmesnik.

Glede na grožnjo s 1500€ bi jaz zagotovo hotel vedeti, katere napake ima oz. je imel računalnik v spominu in povprašal Google in forum še za drugo in tretje mnenje.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 25. November 2013, 07:27

Ko se prižge check engine se avtomatsko izklopi tudi tempomat.
Če si slučajno z našega konca (Savinjska) se oglasi pa bova pogledala kaj ga muči in
koliko novi deli zares stanejo ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

saso.jer
Novinec

Odgovor Avtor: saso.jer » 25. November 2013, 10:40

karel napisal/-a:Ko se prižge check engine se avtomatsko izklopi tudi tempomat.
Če si slučajno z našega konca (Savinjska) se oglasi pa bova pogledala kaj ga muči in
nisem ravno iz savinjskega konca bi se pa vseeno pripeljal da bi pogledala v čemu je težava.prosil bi te samo če bi mi dal en kontakt d bi se slišala pa dogovorila kdaj bi lahko.hvala lp

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. November 2013, 10:44

saso.jer napisal/-a:
karel napisal/-a:Ko se prižge check engine se avtomatsko izklopi tudi tempomat.
nisem ravno iz savinjskega konca bi se pa vseeno pripeljal da bi pogledala v čemu je težava.prosil bi te samo če bi mi dal en kontakt d bi se slišala pa dogovorila kdaj bi lahko.hvala lp
S katerega konca pa si?

Če si iz MB ali okolice, ti lahko kode preberem jaz. Za kaj več pa je Karel kar pravi naslov.

saso.jer
Novinec

Odgovor Avtor: saso.jer » 27. November 2013, 16:47

danes mi je električar razdrl to omenjeno pumpo ki spihava zrak v izpušni sistem(euro 4 motor jo ima), in smo ugorovil da je zagrabila.
Zanima pa me če je že kdo kdaj to razdiral, obnavljal, oz kdo bi to lahko naredil ali je rešitev samo nova pumpa,oz če ima kdo izkušnje ali paše tudi od 2,5l motorja??? prosim za nasvet,hvala lp

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov