Legacy/Outback: Dolg pramen->DRL
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Re: Legacy/Outback: Dolg pramen->DRL
Pa res, oprosti, prehitr prebral 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Zakaj pa ne na pozicijske montirat dnevne LED luči. Razni kiti so precej cenejši, kot "original" in pol odbijača.
pri meni na položaju "auto" ne sveti nič.
na položaju "on" pa sveti vse že takoj ko vstavim ključ.
ledice bi potem moral na nekaj drugega vezat, kar dobi napetost ob zagonu motorja oz kontaktu.
na položaju "on" pa sveti vse že takoj ko vstavim ključ.
ledice bi potem moral na nekaj drugega vezat, kar dobi napetost ob zagonu motorja oz kontaktu.
pa precej bolj kičasti :PSajmon napisal/-a:Zakaj pa ne na pozicijske montirat dnevne LED luči. Razni kiti so precej cenejši, kot "original" in pol odbijača.
Kaj pa menite na uporabo meglenk kot dnevnih luči?
Na mojem legacyju BH5 se mi sprednje meglenke ne zdijo zelo uporabne za v meglo in sem ob prebiranju teme pršel na idejo, da bi jih uporabljal kot dnevne luči, žarnice v njih bi pa zamenjal z LED.
Ali mislite da bi to zmotilo kakšnega policaja oz. ali je takšna uporaba v skladu z CCP?
Na mojem legacyju BH5 se mi sprednje meglenke ne zdijo zelo uporabne za v meglo in sem ob prebiranju teme pršel na idejo, da bi jih uporabljal kot dnevne luči, žarnice v njih bi pa zamenjal z LED.
Ali mislite da bi to zmotilo kakšnega policaja oz. ali je takšna uporaba v skladu z CCP?
Trenutni vozni park: Subaru Legacy BH5 2.0 l.:2000, Honda Civic 1,4 HB l.:1996
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Brez ustrezne homologacije NI v skladu s predpisi...bot napisal/-a:Kaj pa menite na uporabo meglenk kot dnevnih luči?
In najbrž bi znalo zmotit kakega policaja - vožnja z meglenkami je prepovedana in ko bi imeli nabirko, bi te kaj hitro ustavili...
Jaz sem imel na Legacyju III ravno tako narejeno kot pravi Bot. Imel sem Outbackov odbijač in notri velike Saturnusove meglenke, ki sem jih prižgal podnevi, saj so bile za v meglo slabe.
Ustavili so me policaji in ko sem jim razložil, da so to dnevne luči je bilo vse OK.
Ustavili so me policaji in ko sem jim razložil, da so to dnevne luči je bilo vse OK.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Jah, načeloma ne smeš, prvič še vedno voziš z napravo, ki je homologirana kot meglenka in ima drugačen pramen kdo dnevna svetilka (pramen meglenke je podoben kratkemu), drugič pa boš dal noter nek nehomologiran izvor na podnožju neke Hxy žarnice...ista štorja kot pri meni, s tem da je oblika pramena dnevne luč in dolgega pramena podoba, jaz pa bi še dodatno znižal voltažo, da bi prišel znotraj dovoljenih vrednosti za dnevno...homologacija ne bi bila možna vseeno.bot napisal/-a:Kaj pa menite na uporabo meglenk kot dnevnih luči?
Kakšne pa so vrednosti za dnevno luč?
Tu je omenjeno 1200cd za EvropoThomas22 napisal/-a:Kakšne pa so vrednosti za dnevno luč?
http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp" onclick="window.open(this.href);return false;
Medtem ko na 2. strani teksta (oz. 9 PDFja) omenja za evropo 30000cd za minimum v sredinski točki pri dolgem pramenu:
http://deepblue.lib.umich.edu/bitstream ... 000-41.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Ti predlagam boljšo rešitev za dnevne luči in povrh vsega bodo tudi meglenke bolj uporabne
Tole kot ima Thomas22 na svojem foriju Osram day light fog
Velikost teh je enaka odprtinam kjer so obstoječe meglenke... (Osram-ove meglenke so 9cm premera)
Imaš dnevne luči in meglenke (LED), ki so sigurno močnejše kot jih imaš sedaj + meglenka se ti prižge glede na smer (ko jo vklopiš s smerokazom). In dnevne utripajo ko vklopiš vse štiri.
Pa še homolomo lahko s temi lučmi opraviš.
Zdijo se mi dosti bolj uporabne...moje mnenje
Tole kot ima Thomas22 na svojem foriju Osram day light fog
Velikost teh je enaka odprtinam kjer so obstoječe meglenke... (Osram-ove meglenke so 9cm premera)
Imaš dnevne luči in meglenke (LED), ki so sigurno močnejše kot jih imaš sedaj + meglenka se ti prižge glede na smer (ko jo vklopiš s smerokazom). In dnevne utripajo ko vklopiš vse štiri.
Pa še homolomo lahko s temi lučmi opraviš.
Zdijo se mi dosti bolj uporabne...moje mnenje
Sicer dobra fora, sam cena
250€+
jap, poznam tole...mislim, da paše na avte, ki imajo standardno Valeojevo ali Saturnusovo (zdaj Hella) meglenko...kako jo je pa namontiral na subarujev premer (Koito)? ali ima luft okoli?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov