Outback platišča
Outback platišča
Pozdravljeni, bi bil na forumu mogoče kdo za ustrezno kompenzacijo seveda, pripravljen za nekaj dni posoditi 17 colska neoriginalna platišča za katera obstaja TÜV certifikat?
LP Borut
LP Borut
Re: Outback platišča
Res nima noben nič primernega?
Lahko tudi na netu dobiš TUV certifikat za tvoj tip vozila in 17" platišča.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Za original outback 17 colska platišča ni certifikata kolikor vem. Dosedaj sem moral stvari homologirati tako, da sem zmontiral, poslikal ter poslal po pošti certifikat in slike. Za določene stvari pa še potrdilo o vgradnji s strani firme. Če pa kdo pozna ustanovo, ki bi mi homologirala platišča samo na osnovi certifikata se pa seveda priporočam.
Se pravi, da certifikat imaš in rabiš samo platišča, da poslikaš in pošlješ?
To je mani neznan postopek. Ko sem jaz delal homologacijo za platišča sem se najprej prijavil na LPP (sedaj to lahko storiš tudi drugje), nato sem šel tja, ko so me pokicali z avtom in namontiranimi platišči. Zadevo so pogledali in potrdili.
Sem pa imel OZ platišča, TUV sem našel na Borbet.de, pa ni bilo problemov.
To je mani neznan postopek. Ko sem jaz delal homologacijo za platišča sem se najprej prijavil na LPP (sedaj to lahko storiš tudi drugje), nato sem šel tja, ko so me pokicali z avtom in namontiranimi platišči. Zadevo so pogledali in potrdili.
Sem pa imel OZ platišča, TUV sem našel na Borbet.de, pa ni bilo problemov.
Ne, rabim platišča s certifikatom da jih dam na avto, poslikam avto z zmontiranimi platišči, poslikam oznake platišč, priložim ustrezen certifikat ter vse skupaj pošljem na homologacijo. Ni se mi treba z avtom zglasiti tam, papirji pa morajo biti ustrezni. Imam sicer tudi nekaj ponudb za nova platišča kjer homologacija ne bi bila problem vendar imam raje originalne.
Kje pa urejejo homologacijo na tak način?
Še vedno ne zastopim, v zadnjem postu si napisal, da imaš raje originalna platišča, v prvem postu pa pišeš o neoriginalnih platiščih???
Še vedno ne zastopim, v zadnjem postu si napisal, da imaš raje originalna platišča, v prvem postu pa pišeš o neoriginalnih platiščih???
Original platišča pa aftermarket TUV ne gre skozi na homologaciji (kolkr vem); dokaj enostavno rešljivo, če si uspeš izposodit še neoriginal platišča.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Očitno bi rad uporabljal 17" originalna Subaru platišča, njegov avto pa v homologaciji nima vpisanih 17" dimenzij... Cilj vsega skupaj je, da z neoriginalnimi platišči in TÜV-om doseže vpis dodatne dimenzije, nato pa uporablja originalna.
Včasih se je dodatno dimenzijo dalo vpisati s pisnim potrdilom uvoznika / uradnega zastopnika (jaz sem to urejal z Interservisom), da je določena dimenzija s strani proizvajalca dovoljena / predvidena - zdaj, ko v Sloveniji ni uvoznika, pa ne vem, kdo bi lahko izdal takšno potrdilo, da bi zadovoljilo 'pooblaščene organizacije'.
Evo danci, zadel si bistvo. Dovolj bi bilo sicer tudi potrdilo uvoznika vendar ga ni več. Kržič mi ga ne more napisati vsaj tako mi je rekel.
Meni tudi Štern ni hotel napisat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov