Nakup rabljenega Legacy ali Outbacka

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Re: Nakup rabljenega Legacy ali Outbacka

Odgovor Avtor: BackW00d » 20. April 2023, 15:50

Kolega je mel BMW-ja E91/92 nisem zihr kater od teh je limo FL in je mel tisti njihov 2.0 dizl agregat ki je znan po temu da mu ketna rožlja...

No njemu je pri 55kkm počil blok, samo blok je stal 3000€, delo pa še 2000€...
Garancija, priznanje tovarniške napake? Ja pa ja...če si mel denar za BMW-ja kupit, imaš pa tudi za servisirat....

Za voznika dam roko v ogenj da motorja ni niiiikoli zlorabljal, ker se vozi tako po penzjonersko da zaspiš že samo ob misli na njegovo vožnjo.
Avto z znano zgodovino od 0km dalje.
Pač izjeme so povsod.

Problem je ko veš da je v sloveniji 150 subarujev dizlov, pa se jih 15 na tem forumu oglasi :D (pač karikiram, ampak ni daleč od resnice).
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Urbanc
Novinec
Prispevki: 5

Odgovor Avtor: Urbanc » 22. April 2023, 18:36

aleks napisal/-a:
20. April 2023, 07:05
Urbanc napisal/-a:
19. April 2023, 08:27
Na angleških forumih lastniki dizla v glavnem hvalijo, pritožbe zaradi gredi in bloka motorja nisem našel, vsaj za generacijo outbacka, ki ima euro 6 motor.

Skoraj neverjetno, da ni prišlo do kakšnih tožb ali večjih akcij proti Subaruju zaradi tega?
Mogoče je brezveze da tukaj prav velik kokodajsamo okrog tega. Najbolj fajn bi bilo, da se zapelješ enkrat do Naceta in osebno vprašaš kaj rihta, pa lahko tud pogledaš kaj mu na dvorišču stoji in čaka na ojačenje bloka ... Da ne boš mislil da se drugod ne podira. BMW recimo, 6 valjnik dizl, centralni ležaj gredi (dolga, tanka gred, slabo mazanje, ležaj se zjajča, gred zaniha, poči), TSI folcvagni, bate požre z vrha, Porsche bati požirajo liner cilindra + centralni ležaj gredi, že od Boxsterja dalje (isto nezadostno mazanje), tudi na osmaku.
hvala za odgovor, kot sem povedal, sem govoril z njim po telefonu in sem napisal, kaj mi je rekel. Sem pa tudi govoril z uradnim serviserjem in sem tudi povedal, kaj mi je rekel. Povsem nasprotno. In prebral ful forumov, kjer ni nič o pokih blokov evro šest dizel bokserje.

Nimam namena bit detektiv, pa tudi nekega veselja do mehaničnih delavnic in ogledovnaja razdrtih blokov motorja nimam, znanja pa sploh ne.

Verjamem, da ima Nace veliko izkušenj, ampak, brez zamere, ena neodvisna delavnica, kjer trdijo, da so "odkrili" zakaj se motorji subarujev kvarijo in jih doma popravljajo meni ni dovolj za odločitev za nakup. To me spominja na čase Juge, ko so vsi doma nekaj šraufali in pametovali, pa na motorjih stoenk delali generalke.

Jaz rabim zanesljiv avto in sem imel do zdaj vtis, da subaruji to so, vsaj v rangu zanesljivosti drugih znamk. V primeru dvoma bom pač kaj drugega našel.

lp Urban

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 22. April 2023, 20:23

Point ni hvalit dizla. Dizli iz tovarne so sekret, jih pa Nace uredi, da postanejo uporabni. Vse skupaj zahteva precej časa in denarja. Če si to pripravljen prenesti, nakup ni tako slab, sicer se ga odsvetuje.

Čisto druga zgodba so bencinci. Tam nekih hudih pripomb ni.

Uporabniški avatar
Gromozansky
Član Subaru kluba
Prispevki: 410
Kraj: Rakitna

Odgovor Avtor: Gromozansky » 22. April 2023, 21:28

Mogoče pr bencinarju res okvar ni, ampak pa nikamor ne gre. Vsaj kombinacija 2.0 bencin in CVT.
Će bi še enkrat kupoval bi se sigurno odločil za čim mlajšega dizla z CVT menjalnikom in pač imel nekaj denarja v rezervi za morebitna popravila.
EJ22, EJ20G,EJ20

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 22. April 2023, 22:06

Mogoče če nam bodo enkrat (spet) privoščili turbo bencinarje :up

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 24. April 2023, 09:04

Ker tisto je pa res pojem zanesljivosti :D

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. April 2023, 11:54

Vsaj premakne se :twisted:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 24. April 2023, 13:50

To je pa res. Ker k daš polža pod havbo pri Subaruju, pa rata zadeva preeecej bolj živahna :)
Škoda da en kup nezanesljivosti prinese, sploh ko je to enkrat staro in (zlo)rabljeno...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov