Legacy Spec B
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Legacy Spec B
Malo styling-tuninga:
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... 193538.jpg
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... 193538.jpg
Čist fensi
tisti majhni raven del, pa povsem spremeni filing v kabini 
Kaj je tam spodaj vtisnjeno v leder?
Kaj je tam spodaj vtisnjeno v leder?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Tudi v premeru je 2 cm manjši od originala - v rokah pa je občutek, kot da je 5 cm manjši. 
Vtisnjeno pa je DAMD.
Vtisnjeno pa je DAMD.
A tiste 3 tipke na levi spodnji strani volana so pri tebi v uporabi?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Da, s temi tipkami lahko izbiram, kaj kaže display pod obratomerom (odometer, trip meter, poraba, ...), pa menda se lahko ura nastavi (če se ne nastavi sama preko GPS-a).
Aha. Sem mislil, da je podobno kot pri novejših, ko preko teh treh tipk brskaš po menijih in nastavljaš razne parametre. Tiste kar ti na ekranu navigacije ponavadi nastavljaš, recimo koliko časa bo lučka v notranjosti delala, kdaj se nazaj zaklene, če vrat ne odpreš in podobne bedarije
(recimo da ti tanovi napišejo "vse najboljše za rojstni dan" al pa da te opozorijo, kdaj imata z ženo obletnico (da izpadeš pozoren do drage))
.
(recimo da ti tanovi napišejo "vse najboljše za rojstni dan" al pa da te opozorijo, kdaj imata z ženo obletnico (da izpadeš pozoren do drage))
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
A me moraš na to spominjat?
Cena volana: 52500 JPY
Poštnina: 6650 JPY
Skupaj: 59100 JPY (PayPal je to preračunal v 530€)
No, potem pa je tu še DDV + carina + stroški skladiščenja, kar je vse skupaj zneslo 149€.
Skratka, ta volan je zelo drag. Ampak če hočeš imet manjšega (-2 cm), pa da ostanejo vse funkcije (airbag, tipke), neke ugodnejše opcije menda ni.
Cena volana: 52500 JPY
Poštnina: 6650 JPY
Skupaj: 59100 JPY (PayPal je to preračunal v 530€)
No, potem pa je tu še DDV + carina + stroški skladiščenja, kar je vse skupaj zneslo 149€.
Skratka, ta volan je zelo drag. Ampak če hočeš imet manjšega (-2 cm), pa da ostanejo vse funkcije (airbag, tipke), neke ugodnejše opcije menda ni.
Za dušo pač, kdo drug bi denar pihnu drugje
Zgleda pa TOP
Zgleda pa TOP
Ko sem videl cifre preko 50000 JPY sem kar direkt nehal preračunavat kolk bi še carina prišla pa poštnina, pa se lepo sprijaznil s svojim volanom
Načeloma bi lahko dobil original volan, ga celega olupil, odstranil gumo, zmanjšal kovinske obroče in gumo vse to nazaj nalepil ter ga oblekel nazaj v leder.
Cenej bi blo, dobro ziher ne toliko, glavno razlika pa bi bila da ta japonski bo verjetno držal 20let brez da bi se guma začela sukat, tisti doma predelan pa vprašanje kdaj bi guma začela svoje delat...
Overall je hud dodatek, volan naredi veliko za vizuelni "filing" avta. Določeni bi ruknili tolk keša sam za dva podaljška na odbijaču.
Stari volan pa lahko glede na to da je oblečen v nulo na novo prodaš 123 za vsaj 100€.
Načeloma bi lahko dobil original volan, ga celega olupil, odstranil gumo, zmanjšal kovinske obroče in gumo vse to nazaj nalepil ter ga oblekel nazaj v leder.
Cenej bi blo, dobro ziher ne toliko, glavno razlika pa bi bila da ta japonski bo verjetno držal 20let brez da bi se guma začela sukat, tisti doma predelan pa vprašanje kdaj bi guma začela svoje delat...
Overall je hud dodatek, volan naredi veliko za vizuelni "filing" avta. Določeni bi ruknili tolk keša sam za dva podaljška na odbijaču.
Stari volan pa lahko glede na to da je oblečen v nulo na novo prodaš 123 za vsaj 100€.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Pred časom se je izpod haube začelo slišat nekakšno 'čričkanje', za katero je bila kriva elektromagnetna sklopka kompresorja klime:
Subaru oz. Denso sklope in/ali jermenice za kompresor ne prodajata ločeno, očitno bi radi prodali cel kompresor... V Evropi nisem našel ponudnika za kakšno 'aftermarket' opcijo, Američani pa se ne dajo tako zlahka in imajo 'aftermarket' ponudbo (AC Compressor Clutch Kit Pulley Coil FITS SUBARU OUTBACK 2005 - 2009 6CYL 3.0L). Ta vključuje še elektromagnetno navitje, tako da je v primerjavi z novim kompresorjem tudi s poštnino in dajatvami še vedno dokaj ugodna rešitev zagate.
To sicer ni bil edini 'ropot' povezan s kompresorjem in malo sem že sumil, da bo po 16 letih kompresor kmalu shodil, a sem danes po menjavi jermenice in sklopke (navitje sem pustil originalno) ugotovil, da je težava najbrž bila le v ležaju jermenice:
Pri montaži nove jermenice sem imel le dve težavi(ci):
Subaru oz. Denso sklope in/ali jermenice za kompresor ne prodajata ločeno, očitno bi radi prodali cel kompresor... V Evropi nisem našel ponudnika za kakšno 'aftermarket' opcijo, Američani pa se ne dajo tako zlahka in imajo 'aftermarket' ponudbo (AC Compressor Clutch Kit Pulley Coil FITS SUBARU OUTBACK 2005 - 2009 6CYL 3.0L). Ta vključuje še elektromagnetno navitje, tako da je v primerjavi z novim kompresorjem tudi s poštnino in dajatvami še vedno dokaj ugodna rešitev zagate.
To sicer ni bil edini 'ropot' povezan s kompresorjem in malo sem že sumil, da bo po 16 letih kompresor kmalu shodil, a sem danes po menjavi jermenice in sklopke (navitje sem pustil originalno) ugotovil, da je težava najbrž bila le v ležaju jermenice:
Pri montaži nove jermenice sem imel le dve težavi(ci):
- valoviti varovalni obroč, priložen novi jermenici, je bil malo predebel in ni šel v predviden utor - morda bi moral utor bolje očistit (je bilo kar precej prahu od stare sklopke), ampak sem ubral lažjo pot in ponovno uporabil originalnega, ki je nekoliko tanjši https://automotivesuperstore.com.au/med ... .tag.1.jpg
- novi jermenici so priložene tudi tri podložke, da sklopko dovolj odmaknejo od jermenice, da ne drsi po njej ko ni aktivirana - vse tri podložke skupaj so bile premalo in sem moral dodati še eno od starih podložk
Ena še cenejša opcija je tudi zamenjava samega ležaja v jermenici.
Na strani drive2.ru je dosti ljudi opisalo tako zamenjavo: https://www.drive2.ru/l/580873918173151603/
Na strani drive2.ru je dosti ljudi opisalo tako zamenjavo: https://www.drive2.ru/l/580873918173151603/
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov