Hvala vsem za nasvete.
Nisem v štartu napisal, da mi je lani Karli zamenjal batke in logično tudi vsa tesnila, tak da to bi moglo štimat.
Spomladi sem menjal diske in ploščice, posebej sem bil pozoren na rjo na pestu ampak glede na to da sem v prejšnjih letih menjal ležaje na vseh kolesih ni bilo skoraj nič za očistit.
Zdaj popoldan sem obe čeljusti razdrl in namazal vodilne čepe kot je prikazano v zgornjem videu. Uporabljam enake maže kot je napisal BlackWOOd.
Se mi zdi, da je blo kar precej viška masti not. No zdaj se vse lepo premika brez zatikanja.
https://youtube.com/shorts/1MF4ETeeyT8? ... C3WAw172Ks
Jutri pa vse skup preizkusim.
Legacy 2.5 2004
Re: Legacy 2.5 2004
Apdejt...jutranja vožnja v službo ni prinesla veselja...prvih par testnih zaviranj je blo super, pol pa vse po starem, pri zaviranju od 80 naprej trese fejst.
Včeraj nisem preveril variante ki jo je opisal danci1973, premikanje vodila, ko je čeljust zmontirana....
Vedno bolj sumim, da so puše v rokah krivec tresenja: kolesa so centrirana in ko vozim po avtocesti recimo 120, je volan miren, potem pa se spremeni podlaga (drugačen asfalt) pa začne tresti volan, čez dva kilometra, ko je spet druga podlaga pa nič več...v času mojega lastništva ( 10 let, 240tis km) puše še niso bile menjane.
Je pa verjetno kar jeba to zamenjat...pa poljaki (subarak) imajo trgovino zaprto do 4 avgusta...al bi dal kaj neoriginalnega not? Drugače kar sami menjate puše?
Včeraj nisem preveril variante ki jo je opisal danci1973, premikanje vodila, ko je čeljust zmontirana....
Vedno bolj sumim, da so puše v rokah krivec tresenja: kolesa so centrirana in ko vozim po avtocesti recimo 120, je volan miren, potem pa se spremeni podlaga (drugačen asfalt) pa začne tresti volan, čez dva kilometra, ko je spet druga podlaga pa nič več...v času mojega lastništva ( 10 let, 240tis km) puše še niso bile menjane.
Je pa verjetno kar jeba to zamenjat...pa poljaki (subarak) imajo trgovino zaprto do 4 avgusta...al bi dal kaj neoriginalnega not? Drugače kar sami menjate puše?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4458
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Jaz sem uporabil poliuretanske (PU) Strongfled puše - rdeče, ki so po trdoti bližje originalnim gumijastim.
Kolikor se spomnim, je najtežje pri tem odstranjevanje starih originalnih puš...
Kolikor se spomnim, je najtežje pri tem odstranjevanje starih originalnih puš...
Tako kot pravi Danči, tut jst imam na OBju komplet podvozje Strongflex PU puše.
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov