Problemi z menjalnikom
Problemi z menjalnikom
Živjo, dolgo časa nisem nič napisal, sedaj pa spet... Skratka imam en problem, pri menjalniku, ali pa sklopka... Pred slabe pol leta sem montiral novo sklopko, pa je že neki narobe... Ko pritisneš na pedal za sklopko se pojavijo neki čudni zvoki (škripanje, tresenje, cviljenje) in to precej naglas... Pa v rikverc gre precej nerado, vse ostale prestave so ok 1,2,3 ...
Sem hotel že subija92 klicat, pa mu moram prej vsaj za pivo stisnit, ko pa mi je že toliko pomagal... Lp hvala za pomoč... Subaru Legacy 93 2.0 FWD
Sem hotel že subija92 klicat, pa mu moram prej vsaj za pivo stisnit, ko pa mi je že toliko pomagal... Lp hvala za pomoč... Subaru Legacy 93 2.0 FWD
Subaru Legacy, the way of my life...
hm...
Menjal naj bi celoten komplet, od sklopke do koša in ležaja... Pa kolega, kateri mi je menjal pravi isto, da so vse skupi menjal... Hm potem bi bilo pametno, da vzamemo menjalnik dol in pogledamo sklopko oziroma ležaj...
Subi 92, ko bom kje v bližini Ljubljane, te pokličem pa povabim na pivo... Al pa na Japanmeetu, če ne prej...
Subi 92, ko bom kje v bližini Ljubljane, te pokličem pa povabim na pivo... Al pa na Japanmeetu, če ne prej...
HVALA Vsem!!!
Jah nič, hvala vsem, pa čez vikend menjalnik pa sklopko dol vzamemo, pa potem sporočim, kaj je bilo narobe...Lp
Na mojem legiju letnik 04 (100.000km) je pred časom pričelo nekaj škripati pri speljevanju in pri vklopu klime pod štangasom in sicer tako, kot bi drsel jermen. Marucelj mi je rekel da to ni spodrsavanje jermena in da tako vsak legi ( izdelan po leti 01) nekje pri 60tkm prične cvilit in sicer je to vstrajnik v sklopki (če sem ga prav razumel). Baje je zadeva narejena z nekimi dodatnimi vzvodi za bolj elegantno (mehko) speljevanje in jo seveda ni moč popraviti (namazati), zato moraš zamenjati celotno ploščo. Kaj menite o tem pojasnilu serviserja in ali se zadeva le da popraviti?!
Gre za dvomasni vztrajnik (googlaj "dual mass flywheel"); nekateri imajo dušenje rešeno z vzmetjo, pri Subaruju dušenje opravljajo batki; ko en batek crkne, je potrebna menjava (komplet);
cena je precej visoka (mal manj kot 1000 EUR po spominu); pred kakim letom je nekdo s foruma nabavil novega v Nemčiji - je bilo nekaj ceneje kot pri nas;
poglej in preveri, če je možna menjava z navadnim vztrajnikom (torej ne dvomasnim)
cena je precej visoka (mal manj kot 1000 EUR po spominu); pred kakim letom je nekdo s foruma nabavil novega v Nemčiji - je bilo nekaj ceneje kot pri nas;
poglej in preveri, če je možna menjava z navadnim vztrajnikom (torej ne dvomasnim)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov