Vprašanje: Pogon legacy awd
Vprašanje: Pogon legacy awd
Živjo
Kot verjetno že veste nisem prav poznavalec subarujev, zato mi ne zamerit za neumna vprašanja: Torej zanima me kakšen menjalnik oz. pogon ima legacy awd. To mislim za tastare modele tja do leta 90. Imajo stalni 4 kolesni pogon ali je priklopljiv? Reduktor? Zanima me tudi bolj tehnično iz česa je ta pogon sestavljen, samo iz menjalnika+zadnji diferencial ali je še kakšen sredinski dif. ali sklopka?
Hvala za odgovore
lp
Kot verjetno že veste nisem prav poznavalec subarujev, zato mi ne zamerit za neumna vprašanja: Torej zanima me kakšen menjalnik oz. pogon ima legacy awd. To mislim za tastare modele tja do leta 90. Imajo stalni 4 kolesni pogon ali je priklopljiv? Reduktor? Zanima me tudi bolj tehnično iz česa je ta pogon sestavljen, samo iz menjalnika+zadnji diferencial ali je še kakšen sredinski dif. ali sklopka?
Hvala za odgovore
lp
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Vprašanje: Pogon legacy awd
Kolikor vem je Subaru z AWD imenoval stalni štirikolesni pogon. Tisti, ki so bili priklopljivi, so bili 4WD (Leone). Nekako se mi zdi, da so v prvi generaciji bili na voljo Legacy-i tako s stalnim kot tudi s priklopljivim štirikolesnim pogonom (se pa verjetno motim).samo p napisal/-a:Živjo
AWD ima sredinski diferencial z visko sklopko ter prednji in zadnji diferencial. Prednji diferencial, visko sklopka in menjalnik so ena enota v skupnem ohišju.
Reduktor so imelo menda vsi ne-turbo karavani, nekateri ne-turbo sedani, medtem ko turbo modeli reduktorja niso imeli.
D.
Preklopljiv (priklopljiv) pogon je navoljo le v enem modelu - 1.8 DL (ne, ni diesel) karavan; ravna streha, skoraj brez opreme, z praktično neuničljivim pogonom (če ti je všeč tak brez centralne visko sklopke - le ta je na voljo pri vseh ostalih; karavani imajo še reduktor...);
Preklopljiv pogon je na voljo tudi v Justy-ju, Leone-tu,...
Preklopljiv pogon je na voljo tudi v Justy-ju, Leone-tu,...
Zadnjič spremenil gorazd0, dne 12. Junij 2008, 08:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Torej če prav razumem mora biti razmerje gnane gredi(ta ki pride iz motorja) in polosovine, ki gre na kolo 4.11 oz 3.9 in to v obeh difih na zadnjem in sprednjem, saj drugače bi zadnji konec prehiteval prvega.cheno napisal/-a:ja mislil sem razmerje med sprednjim in zadnjim diff. Subaru večinoma uporablja diferenciale z 4.11 in 3.9 končnim razmerjem.
In v teoriji če se pelješ naravnost bi se morala oba dela visko sklopke vrteti z enako hitrostjo in imeti razporejeno moč 50:50?
lp
FYI - ni visko sklopka ampak visko zapora, v sredini je diferencial z visko zaporo. Če bi imel sprednji in zadnji diferencial z različnim razmerjem bi uničil visko zaporo.
Če misliš vgradit subarujev awd pogon v kakšnega buggyja dobi menjalnik z pripadajočim zadnjim diffom in ne bo komplikacij.
Če misliš vgradit subarujev awd pogon v kakšnega buggyja dobi menjalnik z pripadajočim zadnjim diffom in ne bo komplikacij.
The only treasure my car came with was rust...
No zvedel sem da imajo v glavnem kadetti 4.11 razmerje zadnjega difa(1.0-1.2 motorji). Tako da ne bi bilo problema.
Samo prestavno razmerje je še vprašaj, da niso od legacy predolge brzine za malo 1.2 mašino. Nikjer na netu nisem našel prestavnega razmerja od legacy-jevega menjalnika. Ima kdo kakšne informacije o razmerjih?
lp
Samo prestavno razmerje je še vprašaj, da niso od legacy predolge brzine za malo 1.2 mašino. Nikjer na netu nisem našel prestavnega razmerja od legacy-jevega menjalnika. Ima kdo kakšne informacije o razmerjih?
lp
http://www.j-garage.com/subaru/legacy/sti-spec05.htm
se mal razlikuje po letih....kle maš final gear ratio 4.444 pa 3.58....za 4.111 dif uzameš neko srednjo vrednost....5km/h gor dol....kdo bi se sekiru
se mal razlikuje po letih....kle maš final gear ratio 4.444 pa 3.58....za 4.111 dif uzameš neko srednjo vrednost....5km/h gor dol....kdo bi se sekiru
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov