Problem z kazalcem za bencin ...

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 12. December 2008, 08:30

Najbrž tud šobe pri teh letih nimate ravno nove :lol: , smeti pa najprej zadrži tista mrežica pri pumpi, nato bencinski filter ki ga je fino menjat na 100k km (original - da slučajno ne zgnije in rjo meče na šobe), pol majo pa še šobe mrežico :twisted: Zelo težko da bi mogu prebavt kake smeti :-P

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 15. December 2008, 22:36

Sem odkril razlog za cukanje. No saj ni bilo cukanje ampak kar trenutni zastoj. Na izhodih iz desnih hudih (ostri, na šus speljani) ovinkov je avto kar malo počakal. To se je močno poznalo pri pol praznem (ali pol polnem :lol: ) rezervoarju bencina. Pri menjavi plovca sem namestil tistega, ki je imel zraven pumpo nekoliko manjšo (glej slike v prejšnjih postih) kot sem jo imel prej. Zato je razdalja od izhoda cevi za bencin pa do mrežice kjer pumpa črpa bencin za cca 25 mm krajša. Seveda zato pri divjanju skozi desne ovinke bencin uide na levo stran in pumpa nima več kaj vlečt, pa avto malce počaka, da bencin pride nazaj.
Treba bo podaljšati cevko, ki sesa bencin.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Leone
Uporabnik foruma
Prispevki: 308
Kraj: Bohinj

Odgovor Avtor: Leone » 16. December 2008, 07:34

Thomas22 napisal/-a:Treba bo podaljšati cevko, ki sesa bencin.
Alpa met skos powhn kesl :D

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 16. December 2008, 08:17

A pol je dejansko kompletno daljše za 25mm, ker moj bivši problem je tud imel bencina na OFF če sem uletu v desni ovink :? preveč na hard :( (skrita napaka :lol: ). Govoriš pa o tistem delu kjer je glavna pumpa kajne :roll:

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. December 2008, 23:59

Tako je. Kot kaže je Subaru uporabljal dve pumpi in gotovo je bil prirejen tudi tisti prostorček v rezervoarju. Razdalja od naseda nosilca plovca in pumpe do kratke poševne cevke na kateri je mrežica se razlikuje. Če imaš večjo pumpo in jo zamenjaš z manjšo (krajša z manjšim premerom ohišja) je treba podaljšati spodnjo cevko z mrežico.
Jaz sem zaenkrat le napolnil rezervoar :-) .

jahzna
Novinec
Prispevki: 13

Odgovor Avtor: jahzna » 01. Marec 2011, 17:35

Da ne bom smetil foruma, bom kar tukaj vprašal;

Bencin mi pušča na spodnji strani rezervoarja na voznikovi strani, tam kjer so tiste tri cevi pritrjene (pušča pri stiku teh cevi in gume,ki je na rezervoarju) Iskal sem po vseh manualih kateri bi ta del bil, vprašal v par trgovinah pa brez uspeha-kakšen cilinder za pumpo bi še dobil:)))

Zanima me sledeče:
-je kdo že imel podoben problem in oz. kako ga je rešil?

Gre pa se za Legacy 1.gen

Hvala

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 01. Marec 2011, 18:45

Lahko je samo slaba objemka ali pa že dotrajana cevka.

jahzna
Novinec
Prispevki: 13

Odgovor Avtor: jahzna » 01. Marec 2011, 19:19

Sej najprej sem pomislil da je cevka, ne bi biu tak problem, pušča mi pri tisti gumi na spodnji strani rezervoarja, skozi katero grejo cevke nazaj v rezervoar. Sej nekako bi to zadihtal, ampak nisem siguren ali lahko to stvar kar vn potegnem-da ne bi naredu še večje škode:)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 01. Marec 2011, 20:37

jahzna napisal/-a:Da ne bom smetil foruma, bom kar tukaj vprašal;

Bencin mi pušča na spodnji strani rezervoarja na voznikovi strani, tam kjer so tiste tri cevi pritrjene (pušča pri stiku teh cevi in gume,ki je na rezervoarju) Iskal sem po vseh manualih kateri bi ta del bil, vprašal v par trgovinah pa brez uspeha-kakšen cilinder za pumpo bi še dobil:)))

Zanima me sledeče:
-je kdo že imel podoben problem in oz. kako ga je rešil?

Gre pa se za Legacy 1.gen

Hvala
Če imaš varianto porint preko gumi prerjavele cevi in dat dve novi objemki boš za nekaj časa rešil problem. Je pa ta zadeva na udaru pri teh polnoletnikih in v kolikor hočeš menjat cevi do pumpe je treba snet rezervoar kar pa je dela 5ur+ ;-)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov