Nakup rabljenega Legacy ali Outbacka

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Re: Nakup rabljenega Legacy ali Outbacka

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. April 2023, 09:24

bencin + plin.
Moja je zelo vesela te kombinacije. Sicer ima XV-ja in ne outbacka. Na leto dela okol 35 do 40k kilometrov. Enkrat na 3 mesece natanka pol tanka bencina, ostalo pa na plin. Zdaj ima avto že čez 200k kilometrov, pa nobenih problemov. Tudi v povezavi s CVT ni nobenih problemov. Na začetku (prvi teden ali dva) je malo jamrala nad avtomatikom, ko se je pa navadla, pa sedaj ni pogojev, da bi šla stran od avtomatika. Za kolone in čakanje je odličen, po avtocestah se tudi brez problema pelješ 150 (čeprav je samo 1.6 motor), po terenu dobro leze, poraba je pa izredno nizka (CVT tukaj izredno dobro pomaga, da je poraba nižja - pri 110km/h po avtocesti se voziš pod 2000 obrati).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

T-Man
Uporabnik foruma
Prispevki: 81
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: T-Man » 19. April 2023, 09:57

nebivedu napisal/-a:
19. April 2023, 09:24
bencin + plin.
Na leto dela okol 35 do 40k kilometrov. Enkrat na 3 mesece natanka pol tanka bencina, ostalo pa na plin.
Zanimivo, jaz moram bencin precej pogosteje tankati, kljub temu, da se vozim non-stop na plin. Pa gre za enak avto, ok, moj je sicer 2.0. Sej verjetno ima ona tudi BRC plin?

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 19. April 2023, 10:08

Jaz podobno kot Nebivedu, enkrat na 3-4 mesece, je pa res, da se ne vozim po AC, možno da imaš nastavljeno, da ti poleg plina še nekaj bencina dodaja pri višjih obratih. Pri mojem bivšem foresterju sem do Beograda pokuril 2 tanka plina in pol tanka bencina, je pa šlo konstantno okol 160...
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 19. April 2023, 10:53

LSlabe napisal/-a:
19. April 2023, 05:11
Jaz bi fajn premislil in se verjetno še enkrat odločil za 2.5 bencinarja z lpg, ampak tokrat z ročnim menjalnikom ;)
Verjetno imaš ti "navaden" avtomat s 4 brzinami, in ne CVT, ane?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 19. April 2023, 11:09

Če avto vsak dan prižgeš 2x in obakrat 5km dela na bencin bo v treh mescih naredu 60 "šihtov" po 10km, kar je 600km.

Če ti en tank bencina nese 600km, pol matematka čez prst zlaufa :)

Drugo je če bencin dotakaš po 10-15litrov, da ga ne voziš s seboj konstantko fejst preveč. Ker z vidika porabe bi se ga splačalo met notri lih za ene tri tankanja plina. Če se ti da vsakič tudi bencin dotakat, celo tankaš toliko bencina kot ga rabiš za en tank plina + nekaj rezerve, če plin zataji, da nis brez bencina po dveh kilometrih.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 19. April 2023, 11:49

BRC sistem vbrizgavanje različno količino bencina, glede na režim vožnje, višji kot so obrati večji delež je.
Premalo bencina v tanku pa tudi ni priporočljivo imet, ker bencinska pumpa skos dela in ga posledično počasi segreva.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. April 2023, 12:27

T-Man napisal/-a:
19. April 2023, 09:57
nebivedu napisal/-a:
19. April 2023, 09:24
bencin + plin.
Na leto dela okol 35 do 40k kilometrov. Enkrat na 3 mesece natanka pol tanka bencina, ostalo pa na plin.
Zanimivo, jaz moram bencin precej pogosteje tankati, kljub temu, da se vozim non-stop na plin. Pa gre za enak avto, ok, moj je sicer 2.0. Sej verjetno ima ona tudi BRC plin?
Jap BRC. Ampak 1.6 motor. Meni je še vsak, ki je sprobal oba avta (1.6 in 2.0) rekel, da se mu zdi 1.6 bolj odziven pri nizkih obratih, zmanjka mu pa kasneje pri višjih hitrostih, medtem ko je 2.0 pri nizkih obratih manj odziven in ga je treba bolj pohodit na začetku, kasneje, v višjih obratih, pa ima dovolj moči. Tako da lahko da je to razlika. Drugače pa ja, desna noga bo krivec. :twisted: Mislim da že nad 3000 ali 3500 obrati začne sistem dodajat bencin in če ga veliko voziš nad temi obrati, ....
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

T-Man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: T-Man » 19. April 2023, 13:50

Ma načeloma ga vozim 'lepo', res pa da je na moji relaciji in vožnji v koloni precej speljevanja in ustavljanja. Morda tudi to vpliva. Bi bilo zanimivo vedet, kako je BRC skonfiguriran, vsekakor pa sem mislil, da bom bencin precej redkeje tankal kot ga sedaj.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 19. April 2023, 14:13

Koliko v € na kilometer pa potrošiš?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. April 2023, 14:37

T-Man napisal/-a:
19. April 2023, 13:50
Ma načeloma ga vozim 'lepo', res pa da je na moji relaciji in vožnji v koloni precej speljevanja in ustavljanja. Morda tudi to vpliva. Bi bilo zanimivo vedet, kako je BRC skonfiguriran, vsekakor pa sem mislil, da bom bencin precej redkeje tankal kot ga sedaj.
Start Stop uporabljaš? Že z uporabo SS se konkretno prišpara, če se stojiš v kolonah. Pa v koloni se pozna, vsaj po moje, to da samo nogo daš iz bremze, pa se sam počasi premika, brez dodajanja gasa.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 20. April 2023, 07:05

Urbanc napisal/-a:
19. April 2023, 08:27
Na angleških forumih lastniki dizla v glavnem hvalijo, pritožbe zaradi gredi in bloka motorja nisem našel, vsaj za generacijo outbacka, ki ima euro 6 motor.

Skoraj neverjetno, da ni prišlo do kakšnih tožb ali večjih akcij proti Subaruju zaradi tega?
Mogoče je brezveze da tukaj prav velik kokodajsamo okrog tega. Najbolj fajn bi bilo, da se zapelješ enkrat do Naceta in osebno vprašaš kaj rihta, pa lahko tud pogledaš kaj mu na dvorišču stoji in čaka na ojačenje bloka ... Da ne boš mislil da se drugod ne podira. BMW recimo, 6 valjnik dizl, centralni ležaj gredi (dolga, tanka gred, slabo mazanje, ležaj se zjajča, gred zaniha, poči), TSI folcvagni, bate požre z vrha, Porsche bati požirajo liner cilindra + centralni ležaj gredi, že od Boxsterja dalje (isto nezadostno mazanje), tudi na osmaku.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 20. April 2023, 09:09

Povsod se podira motorje, samo vprašanje je kolikšen procent. Če ti v sloveniji vidiš pri povprečnem mehaniku 5 VAG motorjev in 5 subaru dizlov, je verjetno procent pokvarljivosti pri subaruju 50x večji. Ker če gledaš kolk se VAGov vozi po cestah in kolk se subarujev...

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 20. April 2023, 14:04

Odkrito povedano, ko gledam te horror zgodbe, ne vem več kaj je še v redu za kupt, in kaj ne. Velik sem že takih našel, ko se kritične napake pojavijo že od 100.000 km in dalje (ker to je najbolje kar sklamfam skup za rabljen avto).
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

T-Man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: T-Man » 20. April 2023, 14:52

nebivedu napisal/-a:
19. April 2023, 14:37

Start Stop uporabljaš? Že z uporabo SS se konkretno prišpara, če se stojiš v kolonah. Pa v koloni se pozna, vsaj po moje, to da samo nogo daš iz bremze, pa se sam počasi premika, brez dodajanja gasa.
SS sicer uporabljam, nimam izklopljenega. Je pa dejstvo, da so v teh hladnih mesecih intervali, ko je bil motor na semaforju ugasnjen vse krajši, velikokrat se niti več ne aktivira. Verjetno bo potreno počasi akumulator zamenjati...
Če govorimo o prihranku bencina, ga se z aktiviranim SS itak nič ne prišpara, saj avto laufa na plin takrat. Če pa si mislil na plih, potem pa itak..

T-Man
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: T-Man » 20. April 2023, 14:55

BackW00d napisal/-a:
19. April 2023, 14:13
Koliko v € na kilometer pa potrošiš?
Če si mene spraševal, porabim dobrih 10l plina na 100 km.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost