Kako star Legacy postane malo manj star.....
sam res kompliciraš;
izmeri svoje,.. izmeri outbackove,... pa ti bo več jasno;
zadaj zna bit pa problem... ker imajo novejši vseskupaj narejeno/vpeto precej drugače. Morda bi kaj pasalo od druge generacije (94-99).
Premisli še enkrat; ne poveča se le feltna, naraste tudi cena gum.
Če maš kake lite 15-ke viška pa pomahaj.
izmeri svoje,.. izmeri outbackove,... pa ti bo več jasno;
zadaj zna bit pa problem... ker imajo novejši vseskupaj narejeno/vpeto precej drugače. Morda bi kaj pasalo od druge generacije (94-99).
Premisli še enkrat; ne poveča se le feltna, naraste tudi cena gum.
Če maš kake lite 15-ke viška pa pomahaj.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Zadevo z drgnjenjem ob amortizer lahko rešiš z distančniki, če že hočeš Outbackove feltne gor. Drugače lahko rešiš z drugačnim (manjšim) ET na feltni. V skrajnem primeru pa lahko zamenjaš vzmetenje z nastavljivim po višini, ki ima premer vzmeti precej manjši.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Dve dokaj normalni možnosti.
1. Daš obnovit amortizerje in se zmeniš da podaljšajo ohišje za 2cm oz. prestavijo. Čeprav če že delajo naj podaljšajo za 3cm +
2. Sam prestaviš spodnjo šalco za ravno toliko kot manjka se pravi kak cm ali dva najbrž ne drajsa velik.
Ena malo manj normalna - bolj ČOP ŠOP style
?3? porežeš tiste nosilce kjer so vijaki in jih prestaviš malo nižje spet cm ali dva pa dobro ojačaš... da se ampak ČOP ŠOP
1. Daš obnovit amortizerje in se zmeniš da podaljšajo ohišje za 2cm oz. prestavijo. Čeprav če že delajo naj podaljšajo za 3cm +
2. Sam prestaviš spodnjo šalco za ravno toliko kot manjka se pravi kak cm ali dva najbrž ne drajsa velik.
Ena malo manj normalna - bolj ČOP ŠOP style
?3? porežeš tiste nosilce kjer so vijaki in jih prestaviš malo nižje spet cm ali dva pa dobro ojačaš... da se ampak ČOP ŠOP
Še moj odziv na PM, 
Takle mam - modela amortizerjev jst na Foresterju nism menju, tko da mam u bistvu stock replacement, s to razliko, da zadnji niso več samonastavljivi. Kar pomen, da bom moru, če bi rad dal gor npr. BFG A/T (215x75x15), itak menjat feltne za ene z drugim ET.
Bom pa moru zarad menjave zadnjih amortizerjev menjat tud fedre, in to za ene močnejše. Zdj pa, če morm že zadnje menjat, rajš menjam vse štir pa še mal dvignem celo kišto. In to je u kratkem to. Na srečo ma Ironman dva modela sprednjih in dva zadnjih, en za pre-2002 in en za 2002+ Foresterje, tko da mi ni blo treba kej preveč ugibat.
Sm bil pa hudo razočaran, k sm sprašval naokrog, kolk mal v bistvu folk ve o vzmetenju. In to kukr neki prodajalci in serviserji, k bi vsaj mal moral vedet, kva delajo. Zgleda, da je dons vsakmu job ratal pač nujno zlo, a kva...
Takle mam - modela amortizerjev jst na Foresterju nism menju, tko da mam u bistvu stock replacement, s to razliko, da zadnji niso več samonastavljivi. Kar pomen, da bom moru, če bi rad dal gor npr. BFG A/T (215x75x15), itak menjat feltne za ene z drugim ET.
Bom pa moru zarad menjave zadnjih amortizerjev menjat tud fedre, in to za ene močnejše. Zdj pa, če morm že zadnje menjat, rajš menjam vse štir pa še mal dvignem celo kišto. In to je u kratkem to. Na srečo ma Ironman dva modela sprednjih in dva zadnjih, en za pre-2002 in en za 2002+ Foresterje, tko da mi ni blo treba kej preveč ugibat.
Sm bil pa hudo razočaran, k sm sprašval naokrog, kolk mal v bistvu folk ve o vzmetenju. In to kukr neki prodajalci in serviserji, k bi vsaj mal moral vedet, kva delajo. Zgleda, da je dons vsakmu job ratal pač nujno zlo, a kva...
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall
- jojovix
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 102
- Kraj: Preko brda na vrh ovce
Kar naprej gledam enga Outbacka par metrov stran od moje "kripe" in kaj naj bi drugega k da sem vprašal lastnika če lahko mal probam če mogoče paše gor. Do tuki je vse v redu, k pa sem vidu kok dobr to zgleda bom probu neki skup spravt. Bomo vidl če bom sploh še dobu felge za normaln dnar.subi92 napisal/-a:Ima pa Gorazd prav, od kej ti ideja ravno o 16-kah od outbacka...
Kdr čm pa kamr čm vedno s Subarujem...
- jojovix
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 102
- Kraj: Preko brda na vrh ovce
Obvestilo
Ko sem mislu, da imam vse, za obnovo, potrebne karoserijske kose na zalogi, se je zalomilo pri odbijačih in prednji havbi.
Mal sem se ujezil in kupil se enega Legacy-a, v soboto bo jasno, ali so kosi zadovoljivi in upam, da se bom spomnu tud kako fotko nardit, da boste vidl, da se tud moj projekt poooooočasi premika.
Mal sem se ujezil in kupil se enega Legacy-a, v soboto bo jasno, ali so kosi zadovoljivi in upam, da se bom spomnu tud kako fotko nardit, da boste vidl, da se tud moj projekt poooooočasi premika.
Kdr čm pa kamr čm vedno s Subarujem...
Re: Obvestilo
Sm slišu da boš rabu hladilnik. imam namreč enega dobrega ALU če te zanima, najbrž je pa tud v tistem za dele dobrjojovix napisal/-a:Ko sem mislu, da imam vse, za obnovo, potrebne karoserijske kose na zalogi, se je zalomilo pri odbijačih in prednji havbi.![]()
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost