Subaru Outback H6 - kaj me moti na tem avtu
Re: Subaru Outback H6 - kaj me moti na tem avtu
Možno, da so pri novejših kej spremenil, zato sem postavil vprašaj; mehanik pa tut nisem. Pri starejših se je ležaj sprešalo ven in "vprešalo" novega, je pa potrebna kr ornk preša za tako stvar.
Ja od 99 letnika naprej se menja pri Legacy-u zadaj komplet z pestom vred.
Od 04 naprej pa je enako tudi spredaj,cena (ravno včeraj enega kupil) 193 eur
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
cena z DDV: 174,5 € + stroški dela ob menjavi
(verjetno imajo drugačno postavko za ceno, če se pri njih opravi tudi storitev montaže....ča pa ga samo kupiš in odneseš je pa malce dražji...tako domnevam)
(verjetno imajo drugačno postavko za ceno, če se pri njih opravi tudi storitev montaže....ča pa ga samo kupiš in odneseš je pa malce dražji...tako domnevam)
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
To je verjetno original? Ker neoriginalne sem videl že za cca. 100€ (82 + poštnina).karel napisal/-a:Ja od 99 letnika naprej se menja pri Legacy-u zadaj komplet z pestom vred.
Zadnji so malce cenejši...Karl napisal/-a:cena z DDV: 174,5 € + stroški dela ob menjavi
Od konkurence sem ga jaz dobil prednjega za Legacy 2006 mesec nazaj z 20% popusta za 80 eur. Ne vem več točno kaj zaena znamka je bil,je pa na škatli pisalo made in Germany,tak da sklepam da ni glih škart.
Živ,
da še jaz potožim o podobnem problemu, smrad okoli avta.. sploh po temu ko ga bolj obremenim. Vonj pa je tak.. žveplast, neprijeten. Poznam vonj olja in to ni. Mislim da tudi antifreez ni, ni tako sladkast..
In vidna je tudi belkasta para, ki izstopa če pogledaš spodaj, nekje na sprednjem delu menjalnika, torej pri polosovniah..
po prebiranju tujih forumov sem dobil namige:
- poškodovana / odpeta manšeta na polosovini in potem kaplja dol mast..
- slabo tesnilo na filtru menjalnika
- drugi hidravlični sistemi v okolici
po potrebno hitro sanirati, ker katerakoli reč se že žge, jo je tudi vedno manj ..
da še jaz potožim o podobnem problemu, smrad okoli avta.. sploh po temu ko ga bolj obremenim. Vonj pa je tak.. žveplast, neprijeten. Poznam vonj olja in to ni. Mislim da tudi antifreez ni, ni tako sladkast..
In vidna je tudi belkasta para, ki izstopa če pogledaš spodaj, nekje na sprednjem delu menjalnika, torej pri polosovniah..
po prebiranju tujih forumov sem dobil namige:
- poškodovana / odpeta manšeta na polosovini in potem kaplja dol mast..
- slabo tesnilo na filtru menjalnika
- drugi hidravlični sistemi v okolici
po potrebno hitro sanirati, ker katerakoli reč se že žge, jo je tudi vedno manj ..
smo preverili na dvigalu in našli strgano (počena) manšeta na notranji strani polosovine, torej pri menjalniku
kje mi svetujete kupiti manšeto, da ne bom plačal preveč za kos gume ? sem iz LJ
kje mi svetujete kupiti manšeto, da ne bom plačal preveč za kos gume ? sem iz LJ
Moj nasvet je, kupi original.
Ja, original in dobro obriši našpricano mast.
Kje pa bi našel originalno manšeto v prodaji ?
Sem malo pobrskal po spletu, pa bolj slabo ..
A ni tukaj samo razlika v davku. Če kupi firma in ti zmontira je 8 ali 9% davek na del, če pa sam kupiš je pa 22% davka.Karl napisal/-a:cena z DDV: 174,5 € + stroški dela ob menjavi
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Na servisu. Ali Tipon, ki naj bi prodajal tudi originalne dele, telefonska (01) 544 20 10 Šmartinska cesta 32, 1000 Ljubljana.Luxaru napisal/-a:Kje pa bi našel originalno manšeto v prodaji ?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
original na servisu stane cca 15€, se res ne splača zafrkavat s ponaredki in jih menjat na par mescov
Velja povedati da je lahko ponavadi cena originala nižja od ponaredkov, VENDAR pa je pri originalu v vrečki le manšeta, pri ponaredkih pa je notri še matica, vrečka masti ter objemke kir manšeto primejo na os...
Je pa original že na otip boljši kot pa ponaredki, s tem da original zamenjaš in pozabiš nanjo, tisti ponaredki pa crknejo zopet po par 10.000km, ker pa je pri subaruju teh manšet 8 je potem to vsako leto ena
kdaj pa kdaj tudi 2 in si vseskozi pod avtom....
Je pa original že na otip boljši kot pa ponaredki, s tem da original zamenjaš in pozabiš nanjo, tisti ponaredki pa crknejo zopet po par 10.000km, ker pa je pri subaruju teh manšet 8 je potem to vsako leto ena
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kar se VAG-a tiče, je original cca. 2-3€ dražja od ponaredka, zraven je tudi mast, objemka, matica.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov