Outback ventilacija/gretje problem
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Outback ventilacija/gretje problem
Zelena konektorja sta za diagnostiko - če jih daš skupaj, bo CE lučka utripala v določenem ritmu, iz katerega se da razbrati koda napake (ali več njih).
Ta video je sicer za starejši model, ampak zadeva načeloma dela enako:
http://www.youtube.com/watch?v=3GEYepYzyiY
Edini problem je, da za novejše modele te kode niso dokumentirane (vsaj jaz tega nisem našel).
Ta video je sicer za starejši model, ampak zadeva načeloma dela enako:
http://www.youtube.com/watch?v=3GEYepYzyiY
Edini problem je, da za novejše modele te kode niso dokumentirane (vsaj jaz tega nisem našel).
Tisto črno zadaj je ta upor, najboljše da pri temu začneš, ker je veliko krat tole napaka.
Tale dva zelena konektorja pa sta za diagnostiko. Nimata nič veze z ventilacijo in je prav da sta odklopljena.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Za branje kod sem našel na yt lažji postopek brez priklopa konektorjev...
https://www.youtube.com/watch?v=DhDzA-6dFm4
https://www.youtube.com/watch?v=DhDzA-6dFm4
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Hvala šeenkrat Kamion...Častim pijačo ker vidim da sva blizu(v hribih) :P
Hvala tud Kristijanu in danciju za to informacijo..
Hvala tud Kristijanu in danciju za to informacijo..
Evo rešil napako in res je bil tale upor, kot je rekel Kamion. Sem samo malo spucal kontakte in dela.
Hvala vam še enkrat za hitro pomoč
Hvala vam še enkrat za hitro pomoč
Outbacku/legacyju in tudi foresterju se delovanje klime občutno popravi z 10 K ohmskim uporom, vezanim vzporedno s senzorjem temperature zraka v kabini. Ta se nahaja desno od volanske ključavnice. Namreč splošno znana hiba večine Subarujevih klim je, da piha pretoplo, ko bi moralo že hladiti. Senzorski sistem z venturijevo cevjo reagira prepočasi. Poleg tega pa je napaka v nastavljeni temperaturi približno 7 st. C. Z uporom se ohlajanje prične precej prej, poleg tega pa vzdrževanje temperature v auto načinu deluje občutno bolje.
Moti me samo temperatura izpiha v kabino, ki ne gre pod 9 stopinj. Pa tudi kompresor se prepogosto izklaplja in vklaplja kljub vročini, kolikor je je pač že bilo letos.
Moti me samo temperatura izpiha v kabino, ki ne gre pod 9 stopinj. Pa tudi kompresor se prepogosto izklaplja in vklaplja kljub vročini, kolikor je je pač že bilo letos.
To izklapljanje/vklapljanje ne razumem povsem.
Ker meni na fordu se med konstantno vožnjo po AC pri recimo 3300RPM/140km/h, non stop vžiga in ugaša in mi avto cuka, da to ugotovijo vsi sopotniki.
V prejšnjem fordu (isto mondeo Mk2) se to ni dogajalo.
Zdej pa nevem, a je krivo preveč/premal plina, kaka slabo delujoč člen v sistemu (evaporator/kondenzator/sušilnik) al je presostat slab...
Nevem, a nima klima nek bypass, da višek pritiska spravi nazaj v obtok, če slučajno pride do viška tlaka ?!?
Na stari imprezi 1996 se je parkrat ugasnila pa vžgala, nato pa se ni več hotla vžgat....si jo moral prav izklopit (čeprav itak ni delala) pa jo po par minutah nazaj vžgat da je spet začela delat za nekih 5-10 minut....
Vem da je thomas takrat potem doma prerihtal sklopko kompresorja, da je podložil s podložko, da je bolj grabila pa je reku da se več ne ugaša in vklaplja...
Ker meni na fordu se med konstantno vožnjo po AC pri recimo 3300RPM/140km/h, non stop vžiga in ugaša in mi avto cuka, da to ugotovijo vsi sopotniki.
V prejšnjem fordu (isto mondeo Mk2) se to ni dogajalo.
Zdej pa nevem, a je krivo preveč/premal plina, kaka slabo delujoč člen v sistemu (evaporator/kondenzator/sušilnik) al je presostat slab...
Nevem, a nima klima nek bypass, da višek pritiska spravi nazaj v obtok, če slučajno pride do viška tlaka ?!?
Na stari imprezi 1996 se je parkrat ugasnila pa vžgala, nato pa se ni več hotla vžgat....si jo moral prav izklopit (čeprav itak ni delala) pa jo po par minutah nazaj vžgat da je spet začela delat za nekih 5-10 minut....
Vem da je thomas takrat potem doma prerihtal sklopko kompresorja, da je podložil s podložko, da je bolj grabila pa je reku da se več ne ugaša in vklaplja...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Visokotlačn ventil, kompresor al pa mogoče samo losana sklopka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost